15 Ιαν 2019

Η ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων <Παύλος Μελάς> στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Η Επική Ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων <Παύλος Μελάς> στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Σεβαστοί πατέρες. Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.
Είναι εξαιρετική τιμή που βρίσκομαι ανάμεσά σας μετά από αυτήν την πάρα πολύ όμορφη Ελληνική πρόσκληση, πανελλαμακεδονική πρόσκληση.
Θέλω να ας ευχαριστήσω όλους και -για να αντιστρέψω αυτό το twitter που βγήκε χτες- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή. Βρισκόμαστε σε μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.
Δεν μπορεί κανείς, ΚΑΝΕΙΣ, να λείψει από αυτήν την Μεγάλη Συνάντηση της Ιστορίας.
Σας το λέει ένας άνθρωπος που έχει χάσει πολλά σ’ αυτόν τον Aγώνα αλλά δεν έχει πάει ποτέ πίσω, γιατί με συντροφεύουνε οι ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΙ μου, με συντροφεύει ο ΘΕΟΣ και με συντροφεύουνε ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ αυτών των ανθρώπων που φορούν αυτήν την τιμημένη στολή.
ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
ίσως και περισσότεροι. Γιατί στα παιδιά μας όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, και στα παιδιά των παιδιών σας, μαθαίνουνε συνταγές μαγειρικής αντί να τους μαθαίνουνε για τον Παύλο Μελά.
(Παρένθεση μεγάλη. Επειδή αυτός που σας μιλάει ήταν αυτός ο οποίος ανέδειξε το ζήτημα της εκτός ύλης, βγήκανε κάτι περιθωριακοί παρακρατικοί και τα ονόμασαν όλα αυτά ότι είναι ψέμματα. Τους επιστρέφω την ύβρη και τους επιστρέφω το ψεύδος από εκεί όπου εκτοξεύθηκε. Εμείς δεν είμαστε σε κανένα payroll, ούτε ‘Πρεσβείας’, ούτε ‘Υπηρεσίας’, ούτε ‘Υπουργείου’, ούτε πουθενά. Εμάς η Ιστορία μας είναι καθαρή, πεντακάθαρη. Γι’ αυτό μπορώ και να σας μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Πόσοι από αυτούς που τους ψηφίσατε. Πόσοι από αυτούς που τους ψηφίσατε μπορούν να σας μιλούν όπως σας μιλάει ο υποφαινόμενος; Μπορεί να σας μιλήσει κάποιος και να πείτε ότι αυτός λέει αλήθεια;; Κλείνει η παρένθεση.)
Να σας χαιρετίσω όλους γιατί όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, σήμερα, κλείνει ένας κύκλος σπουδαίος, που άνοιξε πέρυσι τέτοιον καιρό εδώ, και ανοίγει ένας άλλος στον οποίον όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες και όλες πρέπει να είστε παρούσες.
ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Αυτό είναι το σύνθημά μας.
Και επειδή μίλησα για συνθήματα, και επειδή τα συνθήματά μου έχουνε κανιβαλιστεί, είτε λέγονται [στα] συλλαλητήρια, είτε λέγονται από γνωστούς και αγνώστους, από το «εμείς δεν υπογράψαμε», από το «ο αγώνας συνεχίζεται» και άλλα πολλά, σας τα λέω αυτά έτσι ώστε όσοι τα λέτε να τα λέτε με σοβαρότητα και αξία. Και κυρίως να γνωρίζετε ότι ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ, ούτε σε κόμματα, ούτε σε κομματάρχες, ούτε σε Βουλή, ούτε πουθενάΌποιος σας μιλάει και αυτό το εξαργυρώσει σε πολιτικά οφίκια, θα είναι μεγαλύτερος υβριστής από αυτούς που πάνε να παραδώσουνε την Μακεδονία.
Σας λέω επίσης γιατί πρώτα απ’ όλα είμαι άνθρωπος όπως κι εσείς και με συγκίνησε ο Παναγιώτης. Είμαι άνθρωπος γιατίσυγκινήθηκα όταν είδα τους μαθητές να βγαίνουνε στον δρόμο. Τους νέους ανθρώπους που παρ’ ότι έχουνε λοβοτομηθεί απ’ το σχολείο, απ’ το Υπουργείο Πρώην Εθνικής Παιδείας, από ακόμα κι απ’ το σπίτι τους. «Που θα πας;», «Τί σε χρειάζεται;», «Κοίτα τη δουλειά σου.», «Εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα;»
ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ, ΤΟΝ ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ, ΤΟΝ ΜΙΓΓΑ, να λένε οι γονείς τους σ’ αυτούς «Εσύ θα πας στη Μακεδονία, εκεί όπου δεν μιλάει κανείς Ελληνικά;»
Τι του είπανε του Παύλου Μελά οι σύντροφοί του όταν πέρασε τα τότε σύνορα; «Εδώ δεν μιλάει κανείς Ελληνικά.»
Όταν ήρθανε ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ στην Μακεδονία,
ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΟΙ;
ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ;
ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΡΙΕΡΕΣ;
Γιατί πολλοί μας λένε, «Κοίτα τη δουλειά σου και την καριέρα σου» Το γεγονός ότι φτάσαμε εδώ, φταίει και αυτό. Ότι όλοι κοιτάξαν την καριέρα τους και δεν κοιτάξαν την Πατρίδα. Όλοι κοιτάξανε τις δουλειές τους αλλά δεν κοιτάξανε την Ελλάδα. Όλοι κοιτάξαν να μην βγάλουν το φίδι από την τρύπα και άλλος έπρεπε να το βγάλει.
Δεν θα σας πω πολλά. Για να το πω και Αρχαία Ελληνικά αλλά να το πω και Ποντιακά…
ΩΣ ΕΔΩ. ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ, σε όλους και σε όλες.
Θα το έλεγα και στη γλώσσα του Ζάεφ αλλά η γλώσσα που καταλαβαίνει ο Ζάεφ είναι όπως ξέρετε τα Βουλγάρικα με αξάν Σκοπίων, οπότε θα του το πω Ελληνικά μήπως και το καταλάβει.
….Κοιτάξτε, σ’ όλη αυτήν την ιστορία κρίνονται πολλοί. Και συμπολίτευση και αντιπολίτευση και κόμματα και διανοούμενοι και πνευματικοί άνθρωποι. Η ιστορία της Μακεδονίας και το ζήτημα έτσι όπως το ζούμε αυτές τις στιγμές, δεν έχει να κάνει μόνο με κακό. Σας το λέω ότι, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣΚΕΣ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και άλλα πολλά.
ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΣΕΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΛΩΝ.
Η υπόθεση της Μακεδονίας είναι ουδέν κακόν αμιγές καλού. Και το βλέπετε ότι έτσι είναι.
Πόσοι από εσάς σκεφτόσασταν ή πόσοι από εσάς είχατε στο μυαλό σας ότι μπορεί να σηκωθεί ο Έλληνας και η Ελληνίδα και να κατακλύσει την Θεσσαλονίκη; Και όχι μόνο αυτό.
ΝΑ ΨΑΛΛΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Επειδή η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή και επειδή οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εσάς με γνωρίζετε και προσωπικώς, ότι δεν έχω κανέναν πολιτικό δεσμό, για να μιλήσω με όρους Σεφέρη. Άρα μπορώ να μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος και δεν έχω τίποτα ούτε στο μπροστινό ούτε στο πισινό μέρος του μυαλού μου. Για να είμαι ακόμα πιο σαφής. Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να καταρρεύσει στα εξ ων συνετέθη. Με λίγα λόγια, η πρότασή μου είναι,
ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ.
Θέλω να σας πω πριν κλείσω ορισμένες σκέψεις μου. Ήρθα εδώ κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι. Είναι πολύ ωραία αυτά που λέει ο Ελύτης. Ίσως από τα πιο σημαντικά που έχει πει είναι ότι
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ.
Βέβαια κάτι βουλευτές τα ευτέλισαν όλα αυτά και μαζί με τον Θουκυδίδη τους θα πάνε στα απόνερα της Ιστορίας. Όσοι πιστέψατε σε αυταπάτες όπως ξέρετε,
ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ, ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝΕ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Και εκεί δεν έχει στημένα πράγματα. Εκεί δεν έχει στημένα ζητήματα. Εκεί είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
Ή ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ή ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ.
Ή ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ή ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ.
Ή ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑ Ή ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΜΑ.
Θέλω να σας δώσω δυο-τρία μηνύματα επειδή βλέπω ότι υπάρχουνε και αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι θα ζητήσουνε την ψήφο σας στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Θα σας πω κάτι που ενδεχομένως δεν το έχετε σκεφτεί.
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ;
19 ΜΑΪΟΥ !
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΒΡΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ Ο ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
Είμαι πολύ σαφής και ακριβής. Την 19η Μαΐου συμπληρώνονται 100 χρόνια από την τελευταία και πιο σκληρή φάση της Γενοκτονίας
ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΣΑΡΕΛΑ.
Μπορείτε να μου πείτε ένα Κράτος και ένα Έθνος που έχει υποστεί τέτοιο έγκλημα εναντίον του, να κάνει εκλογές την Ημέρα Μνήμης; Προσέξτε,
ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ.
Πάντοτε το Κράτος μας επειδή δομήθηκε με ξένα πρότυπα ήτανε εχθρικό απέναντι στο Έθνος.
Η 19η Μαΐου όμως δεν είναι ζήτημα ούτε τσίρκου, ούτε τιραμόλα να γίνεται λάστιχο και να πηγαίνει οποιαδήποτε ημερομηνία θέλει το Υπουργείο Εσωτερικών. Η 19η Μαΐου έχει στρατηγική, πολιτική, διπλωματική και κυρίως ηθική αξία.
Στα 100 χρόνια ο Έλληνας δεν πρέπει να ψηφίζει αλλά να πηγαίνει ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΚΕΡΙ και να αγωνιστεί για την Γενοκτονία και την αναγνώριση. Αυτή είναι η πρότασή μου.
Επίσης πρέπει να σας πω, επειδή όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχετε υποστεί και έχουμε υποστεί… Όταν με ζήτησε (το λέω το ‘με’) ο πρόεδρος το θέμα, του είπα «Ύβρις και Νέμεσις». Όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, μετά την Ύβρη έρχεται η Νέμεση. Η Θέμις στέλνει την Νέμεση και τελειώνει η Ύβρις.
Η υπόθεση λοιπόν των ύβρεων πρέπει να σταματήσει. Πρώτον. Δεν δίνω τυχαίως το βιογραφικό μου ότι είμαι απόγονος θυμάτων της ναζιστικής και φασιστικής κατοχής. Συνεπώς, οι παλιοί και οι τωρινοί συνεργάτες των Γερμανών που αρνούνται τις αποζημιώσεις σε εμάς και στα θύματα, αυτοί που δεν αναγνωρίζουν τα Ολοκαυτώματα, οι συνεργάτες της Χούντας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ», ΟΥΤΕ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ», ΟΥΤΕ «ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟ ΟΧΛΟ», ΟΥΤΕ «ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ», ΟΥΤΕ «ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ», ΟΥΤΕ «ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ», ΟΥΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Και να γίνω και πιο σαφής. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ όταν πήγανε τον Νοέμβριο και κάνανε την πορεία ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ «ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ».
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΧΤΗΚΑΤΕ.
Όταν ο Γυμνασιάρχης πήρε τηλέφωνο για να πει ότι τα παιδιά που πήγανε στην πορεία… όπως ξέρετε υποχρεώνεται να πει ότι τα παιδιά σου δεν ήρθανε σήμερα στο σχολείο. Ξέρετε τι είπε μετά όμως; «Τα παιδιά σου δεν ήρθανε στο σχολείο αλλά πήγανε στην πορεία για την Μακεδονία.» Αυτό όπως ξέρετε στη Χούντα το λέγαμε κάπως. ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΧΑΦΙΕΔΕΣ, ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ, ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Η ΓΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Όσοι θέλουνε να ταυτιστούνε με τον Ζάεφ.. η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία του Ζάεφ ξέρετε ποια είναι. Αυτή, με τις χειροπέδες. Αυτοί που τον είχανε.. αλλά όπως ξέρετε τον βγάλανε.
Η πιο γνωστή φωτογραφία του Ράμα ξέρετε ποια είναι.
Οι πιο γνωστές φωτογραφίες του Ερντογάν ξέρετε ποιες είναι. Οι παρέες τους είναι αυτές. Όπως ξέρετε και οι παρέες τους, παρ’ ότι λέγανε άλλα, ΟΛΟΙ, όπως βλέπετε τις παρέες τους τις δέχονται και τους δείχνουν την αποικία τους.
Η πιο γνωστή φωτογραφία του πρωθυπουργού ήταν πάνω στον Προφήτη Ηλία που έδειχνε στην Καγκελάριο την αποικία.
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΥΧΟΝΤΑ.
Αυτά τα λέει ο Δημήτριος Υψηλάντης 180 χρόνια πριν. Ο Δημήτριος Υψηλάντης ήταν όπως ο Παύλος Μελάς που έδωσε τα λεφτά του όλα, την περιουσία του, την οικογένειά του για τον Αγώνα.
Κλείνοντας θα σας πω τις καταληκτικές μου σκέψεις. Πρώτον. Πάρα πολλοί μας λένε, πάρα πολλοί αν όχι όλοι, «Και τι έγινε; Καταφέραμε τίποτα;» Να το αντιστρέψω το ερώτημα; Πως θα ήξερε ο λαός μας την ύβρη που έχει υποστεί με τα ζητήματα αυτά αν δεν υπήρχανε τρεις τέσσερις άνθρωποι ανά την Ελλάδα και ανά τον κόσμο;
Ξέρετε τι λέει μέσα εδώ η λεγόμενη «συμφωνία»;; Πρόσφατα υφυπουργός μας είπε -πρόσφατα πριν λίγες μέρες μας το είπε- «Θα διαβάσω την συμφωνία και θα δω αν θα ψηφίσω». Η συμφωνία όπως ξέρετε είναι από τις 16 Ιουνίου δημοσιευμένη αλλά θα την διαβάσει τον Ιανουάριο. Προφανώς είναι σαν τα μνημόνια που τα ψηφίζανε χωρίς να τα έχουνε διαβάσει.
Εδώ πέρα λοιπόν ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ αλλά ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: «Αναφορικά με το Α Μέρος, με τους όρους εννοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του Α Μέρους..»
Ποιος είναι ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του Α Μέρους και ποια είναι η βόρεια περιοχή;
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΦΡΑΦΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ; ΠΟΥΘΕΝΑ.
Ιανουάριος του 2019. Δεν ξέρω αν το μαθαίνετε τώρα. Διαβάστε όλη την «συμφωνία», 20 σελίδες είναι. Δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του Κράτους με το οποίο υπογράφηκε η «συμφωνία» αυτή. ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ. Με ποιο Κράτος υπέγραψε λοιπόν «συμφωνία»; Με ποιο Κράτος, στο οποίο παραδίδεται το αποκλειστικό… όνομα (;) [σ.σ λίγο ακατανόητο] «Μακεδονία». Δεν το λέω εγώ, το λένε χιλιάδες άνθρωποι.
Δεύτερον. Ακόμα και άνθρωποι που υποτίθεται ότι είναι στην αντιπολίτευση αλλά ήταν στην κυβέρνηση και προσδοκούν να ξαναγίνουν αντιπολίτευση ή κυβέρνηση, ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ 140 ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΥΔΟΣ, είναι η κορυφή της πυραμίδας.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 140 ΕΙΝΑΙ 106,
έχουν σημασία και οι αριθμοί.
Πάρτε και τα κράτη. Γκουγκλάρετε ακόμη και τώρα για να δείτε τα κράτη. Τα μισά είναι Μπαρμπάντος, Σόλομον Άϊλαντς, Βίρτζιν Άϊλαντς, Μάρσαλ Άϊλαντς. Σοβαρά κράτη που παίζουνε σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή κοινότητα. Θα τα ακούσετε μία και τελευταία φορά σήμερα και δεν θα τα ξανακούσετε, εκτός και αν κάποιοι κάνουν offshore από τους πολιτικούς που είναι διατεθειμένοι να κάνουν offshore εκεί.
Να πάμε και πιο πέρα; Έχει ρητή αναφορά στην λεγόμενη «αναγνώριση» ότι αυτές οι αναγνωρίσεις είναι ΠΡΟ-ΣΩ-ΡΙ-ΝΕΣκαι όταν η Ελλάδα συμφωνήσει στο τελικό όνομα.
ΣΥΝΕΠΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΛΟΠΗ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗ Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.
Έσχατο αλλά όχι τελευταίο. Θέλω να αφιερώσω.. εμένα όπως ξέρετε με εμπνέει πάρα πολύ η ποίηση, είμαι ένας άνθρωπος που ποιεί. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η πνευματική παραγωγή. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ ο άνθρωπος, γι’ αυτό συν Θεώ έχω φτάσει εδώ που έχω φτάσει. Με ενδιαφέρει λοιπόν να σας πω και με αφορά να σας πω και σίγουρα θα αφορά όλους σας, δύο κομμάτια. Ανέφερε ο Δημήτριος ο Νατσιός τον Μακρυγιάννη.
Στην διάρκεια της δικτατορίας, ο Ντίνος ο Χριστιανόπουλος, ο γνωστός ποιητής εδώ, προκειμένου να καταδείξει την αδιαφορία των Ελλήνων γι’ αυτό το οποίο περνούσαν, έγραψε ένα καταπληκτικό ποίημα. Το ξέρετε ενδεχομένως.
«Καημένε Μακρυγιάννη να ‘ξερες
γιατί το τζάκισες το χέρι σου·
το τζάκισες για να χορεύουν σέικ
τα κωλόπαιδα.»
Συγνώμη για το «κωλόπαιδα». Το παραφράζω.
«Σκοτώθηκες Παύλο Μελά,
σκοτώθηκες Καπετάν Μίγγα,
σκοτώθηκες Καπετάν Άγρα
για να παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας;»
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Και τέλος κλείνω με τον αγαπημένο μου Νίκο Γκάτσο. Όπως ξέρετε, στα Συλλαλητήρια για την Μακεδονία ΗΤΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ.
ΗΤΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
Ακόμα και αν δεν υπήρχε η φωτογραφία του Κωνσταντίνου στα Συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα λέγαμε το Ευαγγελικό «μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες». Τώρα που τον είδαμε πίστεψαν ακόμη και οι άπιστοι Θωμάδες.
Ο Νίκος Γκάτσος λοιπόν λέει ότι εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια η Ελλάδα ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
Απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ. Πηγή βίντεο althea stef

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΛΚΙΔΗΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ 16 ΛΕΠΤΟ ΟΤΙ Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com