17 Ιαν 2019

2018: Τουλάχιστο 4.300 Χριστιανοί εκτελέστηκαν για την πίστη τους

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
2018: Τουλάχιστο 4.300 Χριστιανοί εκτελέστηκαν για την πίστη τους
[Εντύπωση προκαλεί ότι από την Εκθεση αυτή της ΜΚΟ απουσιάζουν αριθμητικά στοιχεία ούτε γίνεται ειδική μνεία στη Συρία. Και ο ιστότοπος της Οργάνωσης δεν μας διαφώτισε περισσότερο. Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι η συνενοχή ιεραποστολών με την αποικιοκρατία παραμένει ζωντανή σε πολλούς λαούς και γι’ αυτό το λόγο η οιασδήποτε μορφής δυτική χριστιανική παρουσία σε πολλές χώρες είναι εκ προοιμίου ύποπτη. 

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο μακαρίτης Φιντέλ Κάστρο έκτισε με κρατικές δαπάνες του Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αβάνα και, κατά τα εγκαίνια του, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο γιατί έφερε την Ορθοδοξία στην Κούβα. Και μάλιστα, όταν διαβιβάστηκε στην Αθήνα η επιθυμία του να επισκεφθεί το Αγιον Ορος κρύος ιδρώτας κατέβαλε ιθύνοντες και μη. Ενας αντιαμερικανός και μαρξιστής προσκυνητής της Ορθοδοξίας – δηλ. του…σκοταδισμού!!!– δεν συνέφερε σε καμία συνιστώσα του πολιτικού φάσματος…Ε.Δ.Ν.]
………………………………………………
Για έκτη συνεχή χρονιά η κατάσταση των χριστιανών στον κόσμο έχει καταστεί πολύ χειρότερη. Περισσότεροι από 4.300 χριστιανοί σκοτώθηκαν στον κόσμο το 2018 "λόγω της πίστης τους", σύμφωνα με την ΜΚΟ Ανοιχτές Πόρτες.
Ο αριθμός των νεκρών χριστιανών αυξήθηκε από 3.066 σε 4.305 μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Οκτωβρίου 2018, αύξηση 40%, λέει ο προτεσταντικός οργανισμός που δημοσίευσε την Τετάρτη τον Δείκτη 2019 των 50 χωρών όπου οι "Χριστιανοί διώκονται περισσότερο".
Η συντριπτική πλειονότητα (90%) των θυμάτων εντοπίζεται στη Νιγηρία: 3.731 χριστιανοί έχασαν τη ζωή τους πέρυσι, έναντι 2.000 το 2017. Σε αυτή τη χώρα, οι "χριστιανοί αντιμετωπίζουν μια διπλή απειλή", τουςτζιχαντιστές της ΜπόκοΧαράμ και τους κτηνοτρόφους μουσουλμάνους. Η δεύτερη χώρα στην οποία πέθαναν οι περισσότεροι χριστιανοί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με 146 καταγεγραμμένα θύματα.
Επιπλέον, 245 εκατομμύρια χριστιανοί (Καθολικοί, Ορθόδοξοι, Προτεστάντες) διώκονται, δηλαδή "1 χριστιανός από τους 9" έναντι 1 στους 12 πέρυσι. Στον όρο "δίωξη" περιλαμβάνονται τόσο οι βιαιότητες όσο και η διακριτική καθημερινή καταπίεση.
Σε ένα χρόνο, "ο αριθμός των εκκλησιών που έγιναν στόχοι (έκλεισαν, δέχτηκαν επίθεση, καταστράφηκαν ή κάηκαν) σχεδόν διπλασιάστηκε, από 793 σε 1.847", λέει ο MισέλΒαρτόν, διευθυντής της Οργάνωσης. «Ο αριθμός των χριστιανών κρατουμένων αυξήθηκε από 1.905 σε 3.150» κατά την ίδια περίοδο.
Η Βόρεια Κορέα είναι και πάλι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στην κορυφή αυτής της ετήσιας κατάταξης, η οποία λαμβάνει υπόψη τους διωγμούς υπό την ευρεία έννοια και όχι τους ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Εάν και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε, λόγω απουσίας "αξιόπιστων δεδομένων", τον αριθμό των θανάτων στη χώρα αυτή, η ΜΚΟ σημειώνει ότι "δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί κρατούνται σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας" . Υπολογίζονται μεταξύ 50.000 και 70.000.
Το Αφγανιστάν, η Σομαλία, η Λιβύη, το Πακιστάν, το Σουδάν, η Ερυθραία, η Υεμένη, το Ιράν, η Ινδία και η Συρία έρχονται μετά τη Βόρεια Κορέα σε αυτή την κατάταξη. Η Ινδία εμφανίζεται για πρώτη φορά αρκετά υψηλά, στην 10η θέση, λόγω "επιθέσεων ενάντια σε εκατό εκκλησίες". Στην Κίνα, "περισσότεροι χριστιανοί φυλακίστηκαν από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα: 1.131 έναντι 134 το προηγούμενο έτος".
Η Oργάνωση (δραστηριοποιείται σε 60 χώρες), προειδοποιεί ότι τα αριθμητικά στοιχεία της που αφορούν μόνο τις δολοφονίες είναι «πλήρως αποδεδειγμένα» και υπολείπονται της πραγματικότητας».
Le TOP 5 des pires pays | Index Mondial de Persécution des Chrétiens 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com