23 Δεκ 2018

«Ναι, λάβαμε σημαντική στήριξη από τις ΗΠΑ» παραδέχεται ο Επιφάνιος


O επικεφαλής της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας, «Μητροπολίτης» Επιφάνιος, άθελά του παραδέχθηκε ότι έλαβε «κομβικής σημασίας» στήριξη από τις ΗΠΑ. Πώς έπεσε θύμα Ρώσου φαρσέρ.
Σημαντική στήριξη από τις ΗΠΑ παραδέχθηκε πως έλαβε ο επικεφαλής της «νέας εκκλησίας» στην Ουκρανία, «Μητροπολίτης» Επιφάνιος, ο οποίος άθελά του έπεσε θύμα Ρώσου φαρσέρ.
«Ναι, υπήρξε μία κομβικής σημασίας στήριξη από τις ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε επαφή για να διασφαλίσουμε ότι η αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας θα έχει την ίδια υποστήριξη και στο μέλλον» τόνισε ο Επιφάνιος, ερωτηθείς για το περιεχόμενο της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση της «ενωτικής συνόδου», η οποία εξέλεξε τον «Μητροπολίτη» Επιφάνιο ως προκαθήμενο των μη-κανονικών εκκλησιών της Ουκρανίας.
Ο Επιφάνιος προχώρησε σ' αυτή την «εξομολόγηση», καθώς θεωρούσε ότι μιλούσε με τον Ντέιβιντ ΜακΆλιστερ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Ρώσος φαρσέρ, ωστόσο, ο οποίος και έστησε αυτή την «παγίδα», δημοσίευσε το ηχητικό της τηλεφωνικής επικοινωνίας στο Youtube. Ο Επιφάνιος, πάντως, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για φάρσα, με αποτέλεσμα να διακόψει την επικοινωνία.
Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας, σχολιάζοντας την ίδρυση της «νέας εκκλησίας», έκανε λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος», ενώ υπογράμμισε τις καταστροφικές συνέπειες για εκατομμύρια Χριστιανούς της Ουκρανίας και άλλων χωρών.
sputniknews/ Maks Vetrov-23/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com