22 Οκτ 2018

Δύο Μητροπολίτες της Ελλάδος και Αγιορείτης Ηγούμενος ασπάστηκαν το Ισλάμ;

Προσφάτως ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως επισκέφθηκε την Ι. Μ. Σουμελά στον Πόντο Μ. Ασίας συνοδευόμενος από τους Σεβ. Δράμας και Νεαπόλεως. 

Οι δύο Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος μαζί με τον Ηγούμενο την Ι. Μ. Διονυσίου Αγίου Όρους μεταβήκαν την 14 Οκτωβρίου σε μουσουλμανικό νεκροταφείο όπου συμπροσευχήθηκαν με Ιμάμη για απελθόν πρόσωπον σημαίνοντος επιχειρηματία. Η Ι. Σύνοδος να καλέσει τους Σεβασμιωτάτους για διευκρινίσεις. Η Ι. Κοινότης του Αγίου Όρους οφείλει να πράξη ομοίως.
Στην σχετική μαγνητοσκόπηση δύναται κανείς από το 4:28´και εξής να παρατηρήσει ότι οι ορθόδοξοι κληρικοί ανοίγουν τα χέρια σε στάση ικεσίας κατά τον μουσουλμανικό τρόπο και αναπέμπουν προσευχή!
Πηγή βίντεο: Ιστοσελίδα superhaber.tv  από orthodoxostypos

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με όλο τον σεβασμό.
Νομίζω ότι πρέπει να "μπούμε" στο περιβάλλον που διαδραματίζεται η σκηνή.
Βλέπετε οι Μητροπολίτες δεν είναι καν όρθιοι. Γίνεται αυτό στα μέρη μας; Δεν γίνεται!
Οπότε συμπεραίνω, ότι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, σε τόσο εχθρικό περιβάλλον για τον Χριστιανισμό, ήταν να σηκώσουν τις παλάμες τους καθιστοί! Προφανώς κάτι σιγομουρμουρίζουν ή λένε από μέσα τους - δεν άκουσα ήχο στο video - ο ιμάμης από κοντά, και μπερδεύεται η όλη φάση...
Δεν ήταν σκόπιμη, προσχεδιασμένη, με άμφια και με εναλλαγές (μουσουλάνος/χριστιανός) προσευχή !
Ας πούνε κι άλλοι την άποψή τους...

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 23/10/18 2:50 μ.μ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟNTAI OI ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΜΑΜΗΣ; ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙ "οι Μητροπολιτεs δεν ειναι ορθιοι". ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ;Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΜΦΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ; ΔΕΝ ΣΦΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΦΑΛΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ας δώσουν λοιπόν εξηγήσεις οι μητροπολίτες γι αυτό που έλαβε χώρα στο διαπορούντα και κατασκανδαλισθέντα λαό του Θεού! Αποτελεί κάτι τέτοιο και ζήτημα ηθικής τάξεως για τους επισκόπους αλλά και δικαιολογημένη απαίτηση του ποιμνίου. Εφ όσον δημιουργήθηκε τέτοιου είδους ζήτημα οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να διασκεδάσουν τη θλίψη και το σκανδαλισμό των πιστών!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com