14 Οκτ 2018

Εγκύκλιοι-ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει διάφορες μητροπόλεις, αποδοκιμάζοντας το νέο μάθημα των θρησκευτικών ως αντίχριστο και επικίνδυνο για τα παιδιά μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΠΛΗΘΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε.Θ.) ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ» ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018.


Μπορείτε να τις διαβάσετε ΕΔΩ: https://drive.google.com/open?id=1OwElUZCgKm07Z0FLhGZHjoPsZxCCOf-v

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΧΡΩΜΩΝ "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ"!

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας για το δημοσίευμα. Νομίζω ότι και άλλες πολλές δηλώσεις έχουν γίνει και από άλλους Μητροπολίτες, πέραν των ανωτέρω αναφερθέντων. Τα πιο αποδοκιμαστικά για τα νέα Προγράμματα όμως -μη σας φανεί παράξενο- τα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην επιστολή του στον Πρωθυπουργό και στα πολιτικά Κόμματα τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο Μητρ. Μεσσηνίας θα έπρεπε να σκεφτεί καλά πριν πάρει το μέρος του Γαβρόγλου και το ΣΥΡΙΖΑ και πριν δείξει την εχθρότητά του προς την ΠΕΘ. Δεν άνοιξε πόλεμο με την ΠΕΘ, αλλά με όλους -κληρικούς και λαϊκούς, που βρίσκονται συνειδητά εντός της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας και πίστεως. Διότι όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η λάσπη που ρίχνει στην ΠΕΘ απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ή βρίσκουν ακόμη την εκ Θεού δύναμη να ανθίστανται στην Νέα Τάξη και στη Νέα Εποχή, στις σκοτεινές αυτές δυνάμεις που επιχειρούν να αποσυνδέσουν, μέσω της Ελληνικής Παιδείας, τη συνείδηση των νεοελλήνων από την Ιστορία, τη γλώσσα και την πίστη τους. Ο Μητρ. Μεσσηνίας με αυτήν την επιστολή του έδειξε ότι συμμαχεί με όλους αυτούς τους εχθρούς της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας με εκείνους που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια άθεη και ουδετερόθρησκη χώρα. Κρίμα, Κρίμα, Κρίμα!

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση στο σχόλιο του "Χρυσόστομου"
στη φράση "τους εχθρούς της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας".

Η Εκκλησία είναι η Ορθοδοξία.

Φ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com