4 Οκτ 2018

Η ΠΕΘ προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου: Σύ εἶ νῦν ἀνόμως γαυριῶν..! Ἡμεῖς "ἡττώμενοι Νικῶμεν"...

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλήνια Ένωση ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΕΣ
Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2018
Αριθμ. Πρωτ. 115
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Σύ εἶ νῦν ἀνόμως γαυριῶν..! Ἡμεῖς "ἡττώμενοι Νικῶμεν"...)
(Εσύ ανόμως τώρα καυχιέσαι..!  Εμείς "ηττώμενοι Νικάμε"...)
Το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός επί της Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου προέβη σε εκφοβιστικές προς τους εκπαιδευτικούς δηλώσεις (ανακοίνωση ΥΠΕΘ 02-10-2018), σχολιάζοντας επιστολή (Αριθμ. Πρωτ. 110, 25-09-2018) του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ) προς τους Θεολόγους καθηγητές.

Ειδικότερα απείλησε τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών στο ελληνικό σχολείο ότι, αν δεν εφαρμόσουν τα νέα πολυθρησκειακά Προγράμματα Σπουδών, θα δεχθούν πειθαρχικές διώξεις. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, μάλιστα, χαρακτηρίζει τα όσα η ΠΕΘ αναφέρει στην επιστολή της, ως μία «παράνομη ενέργεια», επειδή η ΠΕΘ -κατά τον κ. Υπουργό- «προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να μην διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών σύμφωνα με το νόμιμο πρόγραμμα σπουδών». Στρέφεται δε ευθέως εναντίον της ΠΕΘ και των μελών της, απειλώντας τους εκπαιδευτικούς Θεολόγους, «ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παράνομες ενέργειες που επισείουν πειθαρχικές ευθύνες».
Η ΠΕΘ αποτελεί επιστημονική και συνδικαλιστική Ένωση, η οποία διαχρονικά αγωνίζεται για τη διασφάλιση και παροχή ορθόδοξης χριστιανικής Παιδείας στα ελληνικά σχολεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της ελληνικής πολιτείας. Συνεπώς η ΠΕΘ απορρίπτει άρδην τις συστάσεις νομιμότητας  από τον Υπουργό, που στο συγκεκριμένο θέμα της παροχής θρησκευτικής αγωγής ανόμως ενεργεί μη εφαρμόζοντας τις Ακυρωτικές αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Ανωτάτου δικαστικού θεσμού της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο κ. Υπουργός φαίνεται ότι, ελλείψει επιχειρημάτων, προβαίνει σε επιθετικούς χαρακτηρισμούς. Ελλείψει δηλαδή ουσιαστικού λόγου  δεν πείθει πλέον ούτε τους εκπαιδευτικούς, ούτε τους γονείς των μαθητών αλλά ούτε και την ευρύτερη κοινωνία. Η  απώλεια, ωστόσο, ψυχραιμίας οδηγεί σε κατασταλτικές ενέργειες και σε προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών. Εκφοβίζοντας τους εκπαιδευτικούς ίσως ελπίζει κανείς ότι θα εκβιαστούν να διδάξουν ένα Πρόγραμμα, το οποίο, όπως σαφώς δηλώθηκε στις σχετικές ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι αντισυνταγματικό, αντορθόδοξο, αντιπαιδαγωγικό και ωθεί στο βαρύτατο ποινικά αδίκημα του προσηλυτισμού.
Η ΠΕΘ καλεί τον κ. Υπουργό και  εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, να μην προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις και επιθετικούς προσδιορισμούς, απαιτώντας μάλιστα από τους εκπαιδευτικούς να αποσυνταγματιστούν. Καλεί, μάλιστα, να αναγνωστεί επισταμένως από τους εκπροσώπους του Υπουργείου η επιστολή που απέστειλε η ΠΕΘ στα μέλη της, διότι η ΠΕΘ πιστεύει ότι είναι ατεκμηρίωτες νομικά οι κατηγορίες που άδικως της προσάπτονται με τις άκρως εκφοβιστικές ανακοινώσεις. Τα κείμενα της ΠΕΘ δεν είναι "νοηματικές ακροβασίες", όπως πιστεύει και διακηρύσσει ο υπουργός, ούτε περιέχουν εκχυδαϊσμένους επιθετικούς προσδιορισμούς. Περιέχουν λόγο ουσιαστικής υπόστασης που αγωνιά για τον μακραίωνο πολιτισμό αυτού του τόπου που προβάλλεται σήμερα στην Εκπαίδευση ως χυδανός από τα Νέα Προγράμματα Σπουδών.
Η ΠΕΘ, ελπίζοντας ότι ο κ. Γαβρόγλου «υιοθετεί, πρώτα εκείνος, τις αξίες των δυτικών δημοκρατιών και όχι άλλων χωρών», του υπενθυμίζει απλά και με σεβασμό ότι με πειθαρχικές απειλές, εκφοβισμό και επιθετικότητα δεν πείθονται οι εκπαιδευτικοί και για τον λόγο αυτό, το μόνο που απομένει είναι να  συνέλθει σε ένα διαλογικό πλαίσιο επικοινωνίας και  ελευθεροποιού νομιμότητας. Σε αυτό το πλαίσιο είναι βέβαιο ότι θα συναντηθεί με την ΠΕΘ και τα μέλη της που σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τό Σύνταγμα του Τόπου στο οποίο ορκίστηκαν.
Οι ορθόδοξοι Θεολόγοι της πατρίδας μας, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και τη διδασκαλία στην τάξη, έπρατταν πάντοτε, πράττουν και θα συνεχίσουν να πράττουν, με συνείδηση το υπηρεσιακό τους χρέος έναντι Θεού και ανθρώπων, με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, προπαντός όμως με σεβασμό στους μαθητές, στους γονείς, στην ελληνική κοινωνία και στην ΑΔΙΑΠΤΩΤΗ ελληνορθόδοξη πολιτισμική της κληρονομιά.
Το ΔΣ της ΠΕΘ

6 σχόλια:

Ελένη Δεβελέγκα είπε...

Με πανέξυπνες κινήσεις, υπομονή και με την βοήθεια της Παναγίας η Π.Ε.Θ. έχει φέρει το υπουργείο παιδείας προ των ευθυνών του και υπενθυμίζει συνεχώς και επιτυχώς στον κ. Γαβρόλου ότι είναι υπόλογος για όλη την πραξικοπηματική και αντισυνταγματική του προπαγάνδα. Θα ήθελε ο ίδιος να έχει την τελευταία κουβέντα και θα το προσπαθήσει, αλλά το σκότος δεν αντέχει την Αλήθεια και αυτό γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο προς δόξαν Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Kανείς συμβιβασμός δεν είναι νοητός με τους αντίχριστους που μας κυβερνάνε. Αγώνας μέχρις εσχάτων!

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Συγχαρητήρια στην Ένωση μας,την ΠΕΘ. Ο Θεός μαζί σας

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δυνατό το κείμενο της ΠΕΘ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ στην ΠΕΘ για την απάντησή της στον υπουργό α-παιδείας και πολυ-θρησκείας Γαβρόγλου.
Ο τελευταίος προέβη χθες σε νέες, επαίσχυντες δηλώσεις κατά της ΠΕΘ αποκαλώντας την απλώς …"σύλλογο"!
Την ΠΕΘ, το μοναδικό τουτέστιν αξιόπιστο και αντιπροσωπευτικό όργανο των εν Ελλάδι θεολόγων.
Οι άνθρωποι έχουν ξεσαλώσει. Απαιτείται αντίσταση μέχρις εσχάτων στις ολέθριες επιλογές τους.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

"«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα νέο μάθημα, για το οποίο έχουμε συνεννοηθεί και με την Εκκλησία. Υπήρξε μία τριμελής Επιτροπή, η οποία είδε τις διαφορές μας και τις συγκλίσεις μας, πλην όμως βρήκαμε μία ισορροπία. Είπαμε αυτό να διδαχθεί".
Τάδε έφη λίαν προσφάτως ο υπουργός α-παιδείας και πολυ-θρησκείας Γαβρόγλου.
Με τις συγκεκριμένες δηλώσεις σαφώς μιλάει για προηγούμενη συνεννόηση με την Εκκλησία αναφορικά με τη διδασκαλία των κατάπτυστων "Νέων Θρησκευτικών".
Αν δεν απατώμαι κάτι παρόμοιο δήλωσε στο παρελθόν και ο πρόεδρος του αμαρτωλού ΙΕΠ Γκουζέλης.
Τι έχει να απαντήσει επ αυτού η περί άλλα μεριμνώσα και τυρβαζομένη εκκλησιαστική διοίκηση;
Γιατί στην πρόσφατη συνέλευση της Ιεραρχίας δεν συζητήθηκε ως πρώτης προτεραιότητας και ως μη επιδεχόμενο αναβολής ζήτημα, αυτό των μεταλλαγμένων "νέων Θρησκευτικών";
Θέμα κατ εξοχήν επίκαιρο, ακανθώδες, ζέον, φλέγον και τσουρουφλίζον τις ορθόδοξες χριστιανικές συνειδήσεις των ορθοφρονούντων Ελλήνων, εκπαιδευτικών, μαθητών και μη;
Ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί, πιστά μέλη της Εκκλησίας που δεν στέργουν να υπακούσουν στα κελεύσματα του αντίχριστου Καίσαρα και να καταπατήσουν τις επιταγές της συνειδήσεώς τους και τον ευαγγελικό νόμο, αρνούμενοι να διδάξουν το δαιμονικό συγκρητισμό και την ολέθρια πολυθρησκεία, απειλούνται και στοχοποιούνται από τους κυβερνώντες φασίστες της δυσώνυμης "πολιτικής ορθότητας". Και η λεγόμενη επίσημη Εκκλησία σιωπά σκανδαλωδώς! Και ασχολείται κυρίως με τις εκλογές μητροπολιτών και αρκείται σε κάποιες ανούσιες και γέμουσες θεωρητικολογίας εισηγήσεις μητροπολιτών χωρίς πρακτικές συνέπειες! Τις οποίες εισηγήσεις παραπέμπει στις συνοδικές επιτροπές προς περαιτέρω "αξιοποίηση"!
Πώς μετά να μην εξεγερθούν οι συνειδήσεις των μελών του πληρώματος της Ελλαδικής Εκκληυσίας με αφορμή τη στάση της ηγεσίας της;
Και την ίδια στιγμή, προκαλώντας αφόρητα η τελευταία, υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με το αμαρτωλό υπουργείο!!!
Μα καλά, έχει εκλείψει κάθε αίσθηση ευθύνης και χρέους απέναντι στο Θεό, την Εκκλησία Του, το λαό Του και την Ιστορία;
Τι είναι τούτοι αδελφοί μου!
Η ΠΕΘ, ήλθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο καιρός, δεν πρέπει να αρκεσθεί στην καταγγελία, το στιγματισμό και την καταδίκη του ελεεινού ΥΠΕΠΘ και των συνοδοιπόρων της γνωστής ομαδούλας του δυσώνυμου ΚΑΙΡΟΥ αλλά οφείλει να καταγγείλει ενώπιον του ελληνικού λαού τη στάση του αρχιεπισκόπου και της πλειοψηφία της Ιερραχίας για την προδοτική πολιτική τους αναφορικά με το πολύπαθο μάθημα των Θρησκευτικών.
Ηχεί σκληρή η συγκεκριμένη λέξη, πλην όμως αποδίδει την πραγματικότητα.
Η διοικούσα Εκκλησία μας πρόδωσε. Πρόδωσε τον αγώνα της ΠΕΘ και των ευσεινείδητων Ελλήνων.
Αυτή είναι η πκρή , ωμή και χωρίς φραστικά φτιασιδώματα και ψιμμυθιώσεις αλήθεια!
Λ.Ν.




Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com