20 Οκτ 2018

Πέρασε από τη Βουλή των Σκοπίων η συνταγματική αναθεώρηση – Βρήκε τους 80 ο Ζάεφ


Αποτέλεσμα εικόνας για Πέρασε από τη Βουλή των Σκοπίων η συνταγματική αναθεώρηση – Βρήκε τους 80 ο Ζάεφ
ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΝΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ
Πέρασε από τη Βουλή των Σκοπίων η συνταγματική αναθεώρηση – Βρήκε τους 80 ο Ζάεφ
Συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ και πέρασαν οι συνταγματικές αλλαγές από την πρώτη ψηφοφορία.
Ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να εξασφαλίσει τα 2/3 που απαιτούνταν στην πρώτη ψηφοφορία, Σύμφωνα με το MKD 80 βουλευτές της ΠΓΔΜ στήριξαν τις συνταγματικές αλλαγές.

Συνολικά 80 βουλευτές, σε σύνολο 117, ψήφισαν υπέρ της πρότασης κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Το μεσημέρι σε σκοπιανά ΜΜΕ είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες πως είχε συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών.
Mέσα στις επόμενες 20 μέρες θα ακολουθήσουν ακόμα δύο ψηφοφορίες στις οποίες απαιτείται η θετική ψήφος των 2/3 της Βουλής. Σε περίπτωση που ο Ζάεφ συγκεντρώσει την πλειοψηφία, η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώνεται οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ.
Πλέον αναμένεται η αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά τις καταγγελίες για χρηματισμούς βουλευτών που αρνούνταν να υπερψηφίσουμ τη συμφωνία Σκοπιανό προκειμένου να αλλάξουν γνώμη.
Οι πρώτες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης
Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.
Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρει με ανάρτησή στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχολίασε στο Twitter «Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Σημαντικό θετικό βήμα. Προχωράμε».
«Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.
Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κ. Σβίγκου αναφέρει: «Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ. Οι δύο χώρες και συνολικά τα Βαλκάνια μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη και τη συνανάπτυξη».
Σε σχόλιο για τις καταγγελίες περί δωροδοκιών βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ προκειμένου να ψηφίσουν τη συμφωνία, προέβη μέσω Twitter ο υπουργός Eθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του VMRO δέχθηκαν μέχρι και 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.
«Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.
Καταγγελίες για δωροδοκίες βουλευτών από την αντιπολίτευση στα Σκόπια
Το αντιπολιτευόμενο κόμμα στα Σκόπια VMRO κατήγγειλε σήμερα το βράδυ πως σε έναν βουλευτή προτάθηκε να «πουλήσει» την ψήφο του έναντι 250.000 ευρώ, ένας άλλος έλαβε πρόταση για 1 εκατομμύριο ευρώ και σε έναν τρίτο προσφέρθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ.
Σε δηλώσεις ενώπιον δημοσιογράφων προχώρησε ο γενικός γραμματέας του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ και ήταν… καταπέλτης!
«Πάρτε τα χέρια σας από τη λαϊκή βούληση και επιτρέψτε στους νομοθέτες να αποφασίζουν ελεύθερα» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τις καθυστερήσεις στην διαδικασία.
«Αυτή δεν είναι η ευρωπαϊκή πΓΔΜ για την οποία αγωνιστήκατε» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Ζόραν Ζάεφ!
Μάλιστα, τον κατηγόρησε για «βία κατά του μακεδονικού λαού» και προειδοποίησε ότι τέτοιες τακτικές θα «γυρίσουν μπούμερανγκ».
Και τότε… απασφάλισε. Έδωσε παραδείγματα βουλευτών στους οποίους προσφέρθηκαν 2.00.000 ευρώ, 1.000.000. ευρώ ή και 250.000 ευρώ ώστε να επηρεαστεί η ψήφος τους!
NEWSROOM eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com