22 Σεπ 2018

Μπαχαλοποίηση της εκπαίδευσης

gavroglou_paraskevopoulos
Κοινός νους. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα που πρέπει να διαθέτει οποιοσδήποτε πολιτικός θέλει να πετύχει στον σκοπό του, να διορθώσει τα κακώς κείμενα της πατρίδας του, να ενισχύσει τις αρετές του λαού, να ωφελήσει την κοινωνία και το έργο του να αποτελέσει παράγοντα προόδου για το σύνολο.

Από την άλλη, η εμμονή σε διάφορους τύπους ιδεοληψιών είναι μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της ανθρωπότητας. Η επιβολή παρανοϊκών ιδεοληψιών στην καθημερινότητα των ανθρώπων οδήγησε σε εκατόμβες και προκάλεσε ποταμούς αίματος που έπνιξαν την υφήλιο όταν ξέσπασαν παγκόσμιοι πόλεμοι και όταν ο μισός πλανήτης 
στέναζε κάτω από τη σιδερένια πόρτα του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού.
Η παρούσα κυβέρνηση δείχνει να έχει έλλειμμα κοινού νου και πλεόνασμα ιδεοληψιών. Ενας από τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν και συνεχίζουν να υπερασπίζονται αριστερίστικες ιδεοληψίες είναι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο εμπνευστής του νομοσχεδίου που άναψε το πράσινο φως ώστε χιλιάδες κακούργοι να βγουν από τη φυλακή και να συνεχίσουν τη δράση τους σε βάρος φιλήσυχων πολιτών.
Ο κ. Παρασκευόπουλος μετά την αποπομπή του από το υπουργείο ανέλαβε την υποχρέωση, με εντολή του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, να ηγηθεί μιας επιτροπής η οποία θα ασχολείτο με τη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι προτάσεις της επιτροπής Παρασκευόπουλου, αν εφαρμοστούν, θα επιτείνουν τα προβλήματα και δεν θα τα λύσουν. Αποστολή του ελληνικού κράτους δεν είναι να κάνει διάλογο με τραμπούκους, μέλη διαφόρων (ιδεολογικών ή απλά ποινικού προσανατολισμού) συμμοριών.
Υποχρέωση των φορολογουμένων είναι να καταβάλουν χρήματα από το υστέρημά τους για να λειτουργούν τα πανεπιστήμια όχι για να χρηματοδοτεί το υπουργείο τη δημιουργία... καταλήψεων και τη συντήρησή τους. Ο κύριος Παρασκευόπουλος, φυσικά, είναι πλέον λιγότερο επικίνδυνος από τον άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε να φέρει σε πέρας τη μελέτη του φαινομένου της βίας στα πανεπιστήμια. Ο κύριος Γαβρόγλου με τις επιλογές του αποδεικνύει ότι αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι το άτομο που μπορεί να εισφέρει λύσεις.
dimokratianews21.09.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com