9 Σεπ 2018

Συνελήφθησαν οι γυναίκες που βανδάλιζαν μουσεία

Λίγο πριν φτάσουν στην τεφροδόχο του Κωνσταντίνου Κανάρη συνελήφθησαν οι γυναίκες που βανδάλιζαν μουσεία
Πώς τους εντόπισαν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο

Λίγο πριν πλησιάσουν την τεφροδόχο της καρδιάς του Κωνσταντίνου Κανάρη συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες που κατέστρεφαν με λάδι εκθέματα σε μουσεία.
Όπως δήλωσαν εργαζόμενοι στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο όπου έγινε η σύλληψη, οι δύο γυναίκες είχαν ακουμήσει ήδη δύο εκθέματα, με εργαζόμενους να τους κάνουν παρατήρηση.
Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο μουσείο για περίπου μια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, μέχρι να συλληφθεί πρώτα η μια εξ αυτών μετά την έξοδό της από την αίθουσα του ναυτικού αγώνα.
Καθοριστική για τη σύλληψή τους ήταν η συμβολή της γυναίκας στο ταμείο του Μουσείου που είδε ότι είχε λαδωμένα τα χέρια της.
«Παίρνω στο Μουσείο τους φύλακες και τους εφιστώ την προσοχή ότι οι δύο κυρίες δεν μου αρέσουν» δήλωσε η γυναίκα.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του μουσείου οι αστυνομικοί βρήκαν το λάδι μέσα στις τσάντες που είχαν οι δύο γυναίκες.
Οι δύο γυναίκες, Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, που προκάλεσαν φθορές το τελευταίο διάστημα το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, είπαν στους αστυνομικούς ότι «ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό».
protothema.gr 09/09/2018
istoriko-mousei-new
«Ρίχναμε λάδι γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό» λένε οι γυναίκες που βανδάλιζαν μουσεία
protothema.gr09/09/2018
Πιάστηκαν επ' αυτοφώρω στην Παλαιά Βουλή την ώρα που ετοιμάζονταν για νέο «χτύπημα» - Οι δύο γυναίκες, Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας είχαν προκαλέσει φθορές στο Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη  
«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», είναι ο απίστευτος ισχυρισμός των δύο γυναικών, που προκάλεσαν φθορές το τελευταίο διάστημα το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, πετώντας λάδι πάνω στα εκθέματα. 
Οι δύο γυναίκες, Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν από την αστυνομία επ' αυτοφώρω, καθώς ετοιμάζονταν για νέο χτύπημα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή. 
Καθοριστική για τη σύλληψή τους ήταν η συμβολή του φύλακα του Μουσείου, που αναγνώρισε τη μία από τις δύο γυναίκες μέσω των φωτογραφιών που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Μόλις το αντιλήφθηκε, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. 
Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο και τις συνέλαβαν, την ώρα που άγγιζαν ένα από τα εκθέματα, κρατώντας ένα μπουκάλι με λάδι, που αυτή τη φορά δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν. 
Οι δύο γυναίκες, κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Η δράση τους έχει καταγραφεί μέσω βίντεο και φωτογραφιών από τις προηγούμενες ενέργειές τους, όταν προκάλεσαν φθορές ρίχνοντας λάδι σε αγάλματα και άλλα εκθέματα, καθώς και στο δάπεδο.
……………………………………………..
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του cnn.gr, πάνω τους οι δύο γυναίκες είχαν και δύο τετράδια με σημειώσεις. Εκεί περιέγραφαν πού ακριβώς βρίσκονται μουσεία στην Αττική, τα ονόματά τους, οι διευθύνσεις τους, αλλά και τι εκθέματα περιέχουν.
…………………………………
Δείτε σχετικά και:

1 σχόλιο:

Ελένη είπε...

Όταν ο "εχθρός" είναι "ανόητος" όπως αποκαλεί και ο Χριστός στην Αγία Γραφή τους Φαρισαίους , όταν λοιπόν ο εχθρός είναι "ανόητος".....θα έρθει η στιγμή που η ανοησία του δε θα αντέξει. Ερωτήσεις: 1) Η πρώτη ενημέρωση για το θέμα ήταν ότι 2 γυναίκες βανδάλισαν το βυζαντινό μουσείο και μάλιστα το άρθρο που αναρτήθηκε έγραφε με έναν θα έλεγα ειρωνικό τρόπο ότι ήθελαν προφανώς να μυρώσουν τα εκθέματα. Τώρα, πώς ταίριαξε η προσωπική "άποψη" του αρθρογράφου με το συγκεκριμένο επίσημο ανακοινωθέν για το περιστατικό ότι οι γυναίκες "ομολόγησαν" ότι όντως "μύρωναν" είναι απορίας άξιον. Υπάρχει η κατάθεσή τους κάπου καταχωρημένη στα πρακτικά; 2) 2 γυναίκες μαυροφορεμένες μπήκαν τις επόμενες μέρες από την πρώτη είδηση για το επεισόδιο στο εθνικό αρχαιολογικό και έπεσε "συναγερμός" σε όλο το μουσείο. Πανομοιότυπο φόρεμα ολόιδιο με αυτό το οποίο δήλωναν οι αρχές ότι φορούν οι γυναίκες που φέρονταν ότι βανδάλισαν;; 2 "απλά επισκέπτριες" με ολόιδια εμφάνιση και τελικά δεν ήταν αυτές που έδειξε η φωτογραφία στις ειδήσεις;;; 3) Δύο γυναίκες αλείφανε τα εκθέματα με τον τρόπο που δήλωσε φύλακας στο εθνικό ιστορικό και κανένας άλλος φύλακας δεν κατάφερε να προσέξει αυτόν το τόσο "επαγγελματικό" τρόπο με τον οποίο κινούνταν στα άλλα μουσεία;;; 4) Η εικόνα από τις δύο γυναίκες που μεταδώσανε τα δελτία ειδήσεων, αν σε κάποιον από τους τηλεθεατές ταιριάζει με την εικόνα που θα είχε ο καθένας στο μυαλό του ακούγοντας για μια τόσο "ύπουλη" και "καλοστημένη" ενέργεια τότε πραγματικά έχουμε όλοι πρόβλημα νοημοσύνης. 5) Μήπως υπερτονίστηκε το γεγονός ότι οι 2 γυναίκες κατέθεσαν......αν το έκαναν.....ότι σύμφωνα με την Αγία Γραφή πρέπει να μυρώνουμε; Μήπως "κάποιοι".....θέλουν να δώσουν έμφαση στο κατά φαντασίαν πρόβλημα του θρησκευτικού φανατισμού, στοχοποιώντας όμως ιδιαιετέρως την Ορθοδοξία;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com