17 Αυγ 2018

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες που δίνουν το παράδειγμα


Αποτέλεσμα εικόνας για Νικόλ Κυριακοπούλου  Βούλα Παπαχρήστου
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ
Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες που δίνουν το παράδειγμα
Από τον δρα Πληροφορικής Απόστολο Κρητικόπουλο
Ως Ελληνας, συγκινήθηκα ιδιαίτερα από το πλήθος μεταλλίων που έλαβαν αθλητές της πατρίδας μας την τελευταία εβδομάδα. Βραβεία από διαφορετικά σπορ (ιππασία, στίβος, τένις, γυμναστική). Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη, που μας έδωσε ελπίδα σε μια εποχή βαθύτατης θλίψης λόγω των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι. 
Οι αθλήτριες, όμως, που μου έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Βούλα Παπαχρήστου, οι οποίες απέκτησαν παιδιά σε περιόδους που η καριέρα τους ήταν στο απόγειο. Η πρώτη διέκοψε τον επαγγελματικό αθλητισμό στα 30 της, όταν και γέννησε ένα κοριτσάκι, και η δεύτερη σε ηλικία 27 ετών έφερε στον κόσμο και αυτή ένα υγιέστατο κοριτσάκι. 

Ως επαγγελματίες αθλήτριες είχαν λόγο να μην τεκνοποιήσουν ή να περιμένουν να γεννήσουν πολύ αργά (στα 40 τους), μετά τη λήξη της καριέρας τους. Η επαναφορά του γυναικείου σώματος μετά μια γέννα, ιδίως για άνθρωπο που βιοπορίζεται από τη φυσική κατάσταση του κορμιού του, δεν είναι κάτι εύκολο. 
Ομως δεν επέλεξαν το μονοπάτι της ατεκνίας. Αποφάσισαν να ολοκληρωθούν ως γυναίκες, να ρισκάρουν την καριέρα τους και την πορεία τους στο άθλημά τους και να φέρουν στον κόσμο από ένα Ελληνόπουλο. Με τον τρόπο αυτόν έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα, ότι η μητρότητα δυναμώνει τη γυναίκα και την κάνει «πιο γυναίκα»· ολοκληρωμένο άνθρωπο, ικανό πλέον να υπερασπιστεί πολύ περισσότερα από τον εαυτό του. Ας το δουν αυτό οι νεαρές Ελληνίδες, που θεωρούν τη μητρότητα βιολογικό και κοινωνικό θάνατο. Ας καταλάβουν το μεγαλείο να είσαι μητέρα και ας αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στη διάσωση του θνήσκοντος ελληνικού έθνους.
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη συνέχεια του έθνους μας, με τις γεννήσεις να μειώνονται θλιβερά κάθε έτος, με νέες αντικοινωνικές υποκουλτούρες που προωθούν την επιλεκτική ατεκνία να ανθούν, με ιδεολογικά αφηγήματα τα οποία ευαγγελίζουν τον νοσηρό ατομικισμό με σύνθημα «κοίτα την πάρτη σου και μόνο», με ένα εγχώριο οικονομικό περιβάλλον φτώχειας και δυσπραγίας, το οποίο δίνει κάθε δικαιολογία στους νέους μας να μεταναστεύσουν ή να αποφασίσουν να μην κάνουν οικογένεια, σε αυτήν τη σκληρή περίοδο, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνο να βλέπεις δύο καταπληκτικές και φτασμένες αθλήτριές μας να προωθούν -δίνοντας ζωντανό παράδειγμα- τη μητρότητα ως τρόπο ολοκλήρωσης της γυναικείας φύσης και του οικογενειακού στόχου κάθε ελληνικής φαμίλιας.
Εύγε, κορίτσια, μας κάνετε περήφανους!
dimokratianews17.08.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com