17 Αυγ 2018

Ουγγαρία: «Λουκέτο» στο ίδρυμα του George Soros, στις 31 Αυγούστου 2018


Ουγγαρία: «Λουκέτο» στο ίδρυμα του George Soros, στις 31 Αυγούστου 2018
«Λουκέτο» στο ίδρυμα του George Soros στην Ουγγαρία
Την απόφαση να τερματίσει τις δραστηριότητές στην Ουγγαρία, από την 31η Αυγούστου 2018, έλαβε το ίδρυμα Open Society (OSF) του δισεκατομμυριούχου George Soros, που χρηματοδοτεί πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Ουγγαρία και σε όλον τον κόσμο.
Ο λόγος είναι προφανώς το εχθρικό περιβάλλον από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Viktor Orban.
Ήδη από τον περασμένο Μάιο, το OSF γνωστοποίησε την αποχώρηση του από την Ουγγαρία και τη μεταφορά των δραστηριοτήτων στο Βερολίνο.

«Αντιμέτωπο με ένα πολιτικό και δικαιικό περιβάλλον όλο και περισσότερο κατασταλτικό στην Ουγγαρία, το Ιδρυμα Open Society (OSF) μεταφέρει τις διεθνείς του δραστηριότητες και το προσωπικό του από την Βουδαπέστη στην γερμανική πρωτεύουσα», ανακοίνωσε το ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον Soros.
Σημειώνεται ότι πάνω από έναν χρόνο, και κατά κλιμακούμενο τρόπο καθώς πλησίαζαν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, ο Orban στράφηκε εναντίον του Soros και τον ανήγαγε σε Νο. 1 εχθρό της χώρας.
Σύμφωνα με τον Oύγγρο πρωθυπουργό, ο οποίος επανεξελέγη θριαμβευτικά στην ηγεσία της χώρας, ο Soros «επιδιώκει να πλημμυρίσει την Ουγγαρία και την Ευρώπη με μετανάστες και οι οργανώσεις που χρηματοδοτεί σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, είναι το εργαλείο του για την επίτευξη αυτού του στόχου (!)».
«Εχει καταστεί αδύνατη η προστασία των επιχειρήσεών μας και του προσωπικού μας στην Ουγγαρία απέναντι στην αυθαίρετη ανάμειξη της κυβέρνησης», έγραψε ο πρόεδρος του ιδρύματος OSF Patrick Gaspard σε ανακοίνωσε που έδωσε στην δημοσιότητα.
Προσάπτει επίσης στην κυβέρνηση του Orban ότι «δυσφήμισε, έδωσε μία ψευδή εικόνα των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος και κατέστειλε την κοινωνία των πολιτών για να αντλήσει πολιτικά οφέλη, χρησιμοποιώντας μίας άνευ προηγουμένου στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τακτική».
Σημειώνεται ότι σειρά νόμων που ψηφίσθηκαν στην Ουγγαρία το 2017 ενισχύουν το πλαίσιο ελέγχου των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία και απειλούν την λειτουργία στην Βουδαπέστη του αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο έχει επίσης ιδρυθεί από τον Soros.
Το ουγγρικό κοινοβούλιο θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες νέο πακέτο νόμων που έχει επονομασθεί «Stop Soros» και προβλέπει την φορολόγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων «που υποστηρίζουν την μετανάστευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com