16 Αυγ 2018

Νίκος Νικολόπουλος: Το θράσος του κ. Γαβρόγλου δεν έχει προηγούμενο! ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ


Νίκος Νικολόπουλος: Το θράσος του κ. Γαβρόγλου δεν έχει προηγούμενο!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
Νίκος Νικολόπουλος: Το θράσος του κ. Γαβρόγλου δεν έχει προηγούμενο!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ
 Ο απαξιωτικός τρόπος που μίλησε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών με τον τρόπο που θέλει το Υπουργείο, δεν έμεινε αναπάντητος από τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο.

Ο τελευταίος κατέθεσε αμέσως ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και στην ουσία τον ψέγει, αλλά και τον προτρέπει να παραδεχθεί το «ανφαιρ» και να ζητήσει συγγνώμη.
Ως γνωστόν, ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου με αφορμή την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ είχε σχολιάσει ειρωνικά:
«Προφανώς το ΣτΕ το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε»!
Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Νίκος Νικολόπουλος είναι καυστικός:
«Απορεί κανείς πως εκστόμισε τέτοια λόγια ο  Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος, της χώρας που δίδαξε πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, ο οποίος μάλιστα Υπουργός μέχρι πρότινος ήταν εν ενεργεία Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών.
Ας υποθέσουμε, ωστόσο, προς στιγμήν ότι ο κ. Υπουργός έχει δίκαιο και ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε μία λανθασμένη απόφαση.
Από πού μέχρι που, όμως, εκείνος δικαιούται να εκφράζεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο για έναν από τους κορυφαίους θεσμούς του δημοκρατικού μας πολιτεύματος;
Φυσικά το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε λάθος.
Η απόφασή του είναι πλήρως κατοχυρωμένη με βάση τα άρθρα του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Ο κ. Γαβρόγλου το ξέρει αυτό πολύ καλά και γι’ αυτό καταφεύγει σε τέτοια τακτική.
Μη έχοντας επιχειρήματα μεταχειρίζεται το τελευταίο όπλο των ενόχων, την προσπάθεια εξευτελισμού των αντιπάλων, εν προκειμένω των δικαστών, μη αντιλαμβανόμενος ότι έτσι εκτίθεται μόνο ο ίδιος…»
Τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή είναι τα ακόλουθα:
«1. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είναι θεσμός της Πολιτείας;
2. Γιατί, ενώ γνωρίζει ο Υπουργός Παιδείας ότι η απόφαση του ΣτΕ βασίζεται στο Ελληνικό Σύνταγμα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τα αμφισβήτησε και -το χειρότερο- προέβη δημοσίως στη γνωστή απαξιωτική και ειρωνική δήλωση: «Το συμβούλιο της Επικρατείας το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com