16 Αυγ 2018

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Απάντηση σε σχόλιο για την «Η καταστροφή της Μεγάλης Παναγίας των Αθηνών»


Προσπάθεια γραφιστικής αποτυπώσεως του ναού της Μεγάλης Παναγιάς, εντός της βιβλιοθήκης του Ανδριανού.

(Προσπάθεια γραφιστικής αποτυπώσεως του ναού της Μεγάλης Παναγιάς, εντός της βιβλιοθήκης του Ανδριανού, από την ιστοστελιδα ancientathens3d.com)
Απάντηση στον κ. Α. Παπαγιάννη εις σχόλιο του επί  του άρθρου μου «Η καταστροφή της Μεγάλης Παναγίας των Αθηνών»
Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος
Ευχαριστώ τον κ. Α. Παπαγιάννη για το σχόλιό του στο άρθρο μου «Η Μεγάλη Παναγία και οι διαφωτιστές ». Μου δίδει την ευκαιρία να διευκρινίσω ορισμένα ζητήματα. Η αθεϊστική και αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα χρησιμοποιεί το slogan, πως οι Χριστιανοί κατέστρεψαν τα αρχαία ειδωλολατρικά μνημεία και απόγονοί τους είναι οι βάνδαλοι του Ισλαμικού Κράτους που κατέστρεψαν τα μνημεία της Παλμύρας. Η επανάληψη και η προβολή της προπαγάνδας προκαλεί  πλύση εγκεφάλου, ώστε  να θεωρείται δεδομένη αλήθεια πως οι πρώτοι βάνδαλοι και βάρβαροι της ανθρωπότητας ήσαν οι Χριστιανοί.

Η μέθοδος που ακολουθείται από τους αθέους προπαγανδιστές είναι γνωστή. Οι μεμονωμένες ενέργειες λαμβάνουν γενικό χαρακτήρα και οι αποφάσεις της εξουσίας θεωρούνται μόνιμου χαρακτήρα και όχι περιστασιακές και με βάση τις συνθήκες που υπήρχαν στην εποχή τους.
Το αληθές είναι πως αν στη σημερινή Ελλάδα γίνονται εγκλήματα δεν σημαίνει ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε εγκληματίες, ούτε ότι πήραμε μια γενική εντολή να εγκληματούμε. Οι ΙΔΙΟΙ Έλληνες είμασταν ειδωλολάτρες και  ασπασθήκαμε  τον Χριστιανισμό, εν μέσω διωγμών. Οι ίδιοι Έλληνες διχαζόμαστε και αλληλομισούμεθα,    από την αρχαία Ελλάδα έως τη νεότερη, που ο διχασμός κατέστη ενδημική  νόσος. Οι ίδιοι Έλληνες ή Ελληνίζοντες Αλεξανδρινοί αποπειράθηκαν πολλές φορές να δολοφονήσουν τον Μέγα Αθανάσιο και φόνευσαν την Υπατία.  
Η διδασκαλία του Ιησού Χριστού είναι σαφής και απόλυτη περί της μη βίας και του σεβασμού και της ανεκτικότητας προς τον συνάνθρωπο. Το ίδιο μήνυμα δίδει και ο Απόστολος Παύλος. Όσοι παραβαίνουν τις εντολές του Κυρίου, επικαλούμενοι το όνομά του, απλώς δεν είναι Χριστιανοί. 
Αντίθετα είναι γνωστό το μίσος των Ελλήνων οπαδών του Διαφωτισμού του 19ου αιώνα κατά του Ελληνικού Μεσαιωνικού Πολιτισμού και των μνημείων του. Αυτό το μίσος δεν εκφραζόταν με μεμονωμένες βάρβαρες ενέργειες, όπως σωστά αναφέρει ο κ. Παπαγιάννης για τους Χιστιανούς, αλλά αποτελούσε ιδεολογικό ρεύμα, εκφραστής του οποίου ήταν ο Κουμανούδης και οι όμοιοί του.
Βιαιότητες, από ιδεολογικό φανατισμό, είναι πολλές κατά τους πρόσφατους αιώνες. Έκφραση του αντιχριστιανικού ιδεολογικού ρεύματος της Γαλλικής Επανάστασης ήταν η γκιλοτίνα, η γενοκτονία της Βανδέας, το κλείσιμο των ναών και των μονών και ο βίαιος αποσχηματισμός των μοναχών και των μοναζουσών. Έκφραση του ιδεολογικού ρεύματος του λενινισμού – σταλινισμού ήταν τα εγκλήματα σε βάρος των διαφωνούντων, έκφραση του ιδεολογικού ρεύματος του ναζισμού ήταν το Ολοκαύτωμα και το αιματοκύλισμα της Ευρώπης, έκφραση του παπικού αντιχριστιανικού ιδεολογικού ρεύματος ήταν η Ιερά Εξέταση. 

1 σχόλιο:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευχαριστώ για την απάντησή σας και για την γενικώτερη παρουσίαση του θέματος. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται γνωστά, ώστε να ξέρουν και οι σύγχρονοι Χριστιανοί πώς να αποκρίνονται σε όσους πετούν εύκολες κατηγορίες. Η ανάγκη για "απολογίαν παντί τω αιτούντι" δεν έλειψε ποτέ. Καλή συνέχεια!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com