26 Ιουλ 2018

Η δεύτερη φοβερή θεομηνία (Αρσένιος Μοναχός.Σκήτη Κουτλουμουσίου. Άγιον Όρος)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Η δεύτερη φοβερή θεομηνία
Δεν έχουμε αγαπητοί μου άλλα λόγια να προφέρουμε διότι όλοι μας έχουμε μείνει αποσβολωμένοι με την πρόσφατη μεγάλη θεομηνία που αυτή τη φορά ήταν πύρινη.

Πάντα όταν ο Θεός τιμωρούσε τον εκλεκτό λαό του στην Παλαιά Διαθήκη την μεγαλύτερη ευθύνη της τιμωρίας την είχαν οι ηγέτες του λαού. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στην περίοδο της χάριτος. Όμως οι παραβάσεις  που γίνονται σήμερα από τους ηγέτες του έθνους μας δεν έχουν κανένα προηγούμενο. Δεν θα σταθούμε μόνο στα αντίχριστα νομοσχέδια που έχουν ψηφίσει στην Ελληνική Βουλή αλλά το μεγάλο που επισύρει κυρίως την οργή του Θεού μας είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να βγάλει τον Χριστό από την περιουσία του, την Ελλάδα. Δεν θέλουν να το χωνέψουν καλά οι άθεοι κυβερνώντες μας πως την Ελλάδα που κυβερνούν είναι περιουσία του Χριστού και της Παναγίας μας. Ενώ προκλητικά και με πολύ θράσσος παραβλέπουν πως η Μακεδονία μας είναι ο κλήρος της Παναγίας μας. Μετά τα δύο φοβερά θεομηνύματα τί θα κάνει η άθεη κυβέρνησή μας; Θα συνεχίσει να καίει με τον δικό της τρόπο την χώρα μας με τα παράνομά της νομοσχέδια; Πήρε άραγε το μήνυμά της από τον ουρανό ή θα χρειαστεί -μη γένοιτο- να εισπράξει κι άλλο φοβερό παρόμοιο ουράνιο μήνυμα; Όλοι μας το ευχόμαστε με πολύ πόνο ψυχής, να αφουγκραστούν τα δύο αυτά φοβερά θεομηνύματα και να αλλάξουν επιτέλους την πολιτική τους γραμμή για το συμφέρον της Ελλάδος. Ένα συμφέρον που θα ευχαριστεί τον Χριστό και την Παναγία μας που όπως προείπαμε είναι τα αφεντικά του έθνους μας.
 Από την εκκλησιαστική μας ηγεσία μίλησε με πολύ πόνο καρδιάς ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος και εν ολίγοις τα είπε όλα. Ως γηραιός και πολιός Ιεράρχης είχε το χρέος να κρούσσει τον κώδωνα του κινδύνου. Όμως οι νεώτεροι της Εκκλησίας του απάντησαν με πολύ θράσσος και ασέβεια, ιδιαιτέρος ο Ιεροδιάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Αυτό το μυράκιο σε απάντηση του στα όσα είπε ο Ιεράρχης Αμβόσιος, πρότεινε ώστε κάποιος να πει στον ιεράρχη Αμβρόσιο <<επιτέλους σκάσε>>!!! Τι να πούμε και τι να σχολιάσουμε για τα λόγια του ασεβούς Ιεροδιακόνου; Ας όψετε ο Δεσπότης του που τον γαλουχεί εκτός αν τα λόγια αυτά του ασεβούς Ιεροδιακόνου είναι ο καρπός και η γραμμή του Δεσπότη της Μεσσηνίας! Μη γένοιτο και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αυτό ακόμη. Δεν θα παρατείνω άλλο τον πτωχό μου λόγο, αλλά με υπερβολικό πόνο ψυχής μαζί με όλους σας προσευχόμαστε στον Χριστό και στην Παναγία μας να αναπαύσουν τις αδικοχαμένες ψυχές από την φοβερή μανία του πυρός. Στους δε συγγενείς των αδικοχαμένων να δώσουν βάλσαμο και κουράγιο να σηκώσουν την μεγάλη τους θλίψη από την απροσδόκητη στέρηση των αγαπημένων προσώπων τους. Αμήν.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ πάτερ! Αυτός είναι γνήσιος εκκλησιαστικός λόγος. Όχι σαν τον κοσμικόφρονα και αγαπουλίστικο λόγο του Ιερωνύμου, του Αλεξανδρουπόλεως και του Δημητριάδος.
Ορθή και η αναφορά του γέροντα Αρσενίου στην απρέπεια του διακόνου του μητροπολίτη Μεσσηνίας στον οποίο θα πρέπει τάχιστα να επιβληθούν κυρώσεις.
Ο Δημητριάδος έφθασε στο ανήκουστο σημείο να ζητήσει συγγνώμη γιατί κάποιοι εκκλησιαστικοί παρουσίασαν το Θεό και τιμωρό (είναι και τιμωρός εκτός από αγάπη, αυτό δεν το ξέρει ο Δημητριάδος που έχει και πτυχίο θεολογίας;)! "Εκ του κόσμου λαλούσι", γράφει ο ευαγγελιστής Ιωάννης σε μια του επιστολή. Και σήμερα συμβαίνει αυτό με κάποιους εκκλησιαστικούς.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο πρέπει να πούμε ΟΛΟΙ στον Μοναχό Αρσένιο!

Έγραψε με το σωστό εκκλησιαστικό ήθος σύμφωνο με την Εκκλησία μας που δεν μπαίνει στα νερά του κόσμου.


Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι ποιμένες της Εκκλησίας, όχι όλοι, επιζητούν την δόξα των ανθρώπων και την επίγεια "καλοπέραση" τους.
Δυστυχώς ΛΙΓΟΙ ποιμένες της Εκκλησίας, κατηχούν ΣΩΣΤΑ τον λαό, μέσα από την Θεόπνευστη Αγία Γραφή και μέσα από τους Αγίους της Εκκλησίας.

Οι Άγιοι της Εκκλησίας όμως έχουν ΗΔΗ μιλήσει, για όσα θλιβερά θα έλθουν.

Ανώνυμος είπε...

Το εμπνευσμένο κείμενο του Καλαβρύτων διαβλήθηκε αισχρότατα από κάποιους ανάξιους ρασοφόρους και τα ελεεινά ΜΜΕ. Μπράβο στον π.Αρσένιο που αποκαθιστά την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Λύσσαξε το δημοσιογραφικό κατεστημένο σε βάρος του δεσπότη Αμβρόσιου.
Όσο για το διάκο του Μεσσηνίας θα πρέπει να ντρέπεται που μίλησε έτσι για τον πολιό επίσκοπο.
Θα μιλούσε ποτέ έτσι στο σαρκικό του πατέρα;

Ανώνυμος είπε...

Δοξα τω Θεω που υπαρχουν ομολογητες σαν τον μοναχο Αρσενιο. Μας δινει κουραγιο και αισθανομαστε οτι δεν ειμαστε μονοι [ανθρωπινως].

Ανώνυμος είπε...

Να τιμωρηθεί το ταχύτερο ο διάκος του Μεσσηνίας για την ασέβειά του.

ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΝΑΣΣΟΣ είπε...

Την ευχή σου να έχουμε πατερ Αρσενιε, πάντα άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Ο πατήρ Αρσένιος για μια ακόμη φορά ορθοτομεί δια των λόγων του. Είναι ΑΞΙΟΣ συγχαρητηρίων..και εύχομαι να βρει μιμητάς. Χρειαζόμαστε αφύπνιση..πριν να είναι πολύ αργά για "την περιουσία του Χριστού"

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com