17 Ιουλ 2018

Κύπρος - Οι λογοτέχνες που σιωπούν μπροστά στον μοντέρνο φασισμό που επιχειρείται να επιβληθεί με το «Γλωσσάρι δημοσιογραφίας».

Αποτέλεσμα εικόνας για λεξικο κυπροσ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου Λεωνίδας Γαλάζης, η αντιπρόεδρος Αγγέλα Καϊμακλιώτη και η γενική γραμματέας Μαρία Σιακαλλή παραιτήθηκαν από το ΔΣ λόγω του «Γλωσσαρίου δημοσιογραφίας».

Οι πρώτοι δύο για να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους, που διατύπωσαν σε ανακοίνωση την οποία υπέγραψαν μόνο τρία από τα εννέα μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και το μέλος Νάσα Παταπίου. Η Σιακαλλή παραιτήθηκε διότι, όπως γράφει η ίδια, «το όνομά μου έχει συνδεθεί με την όλη ιστορία που ξεκίνησε και θέλω να πιστεύω ότι με την αποχώρησή μου το θέμα θα ξεπεραστεί» (Η Σιακαλλή ήταν εκ των συγγραφέων του Γλωσσαρίου). Οι υπόλοιποι του ΔΣ, Βασίλκα Χατζήπαπα, Μελέτης Αποστολίδης, Χριστόδουλος Καλλίνος, Γκουργέντς Κορκαμαζέλ, Κώστας Πατίνιος, γιατί σιωπούν;
Οι πνευματικοί άνθρωποι πρώτοι θα έπρεπε να ανησυχούν και να παρεμβαίνουν μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Πρώτοι θα έπρεπε να αντιδρούν όταν απειλείται «η ελεύθερη και αδέσμευτη λογοτεχνική δημιουργία, η ελεύθερη δημοσιογραφία, μέσα σε πλαίσια πολυφωνίας, αλληλοσεβασμού και τήρησης των αρχών της δεοντολογίας», όπως σημειώνει η ανακοίνωση των τριών, Γαλάζη, Καϊμακλιώτη και Παταπίου.
Οι υπόλοιποι, λοιπόν, οφείλουν να καταδικάσουν το διαβόητο Γλωσσάριο, έστω και μόνο ως φασιστική παρέμβαση στην ελεύθερη δημοσιογραφία, πέρα από την πολιτική του σημασία, και να αποτρέψουν τις παραιτήσεις. Η σιωπή είναι συνενοχή.
Αρ. Μιχ.  philenews17 Ιουλίου 2018
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com