17 Ιουλ 2018

Η Μόσχα, οι Πρέσπες και οι «διανοούμενοι»

Πολλούς μήνες πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στα μέσα του Ιουνίου, ο ελληνικός λαός είχε βγάλει την «ετυμηγορία» του για το θέμα των Σκοπίων. Με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, από τις αρχές του έτους, δεν έμενε κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το νέο, σύγχρονο «Οχι» στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας...

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του όχι μόνο αγνόησαν τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας, αλλά έκαναν και ένα δεύτερο κολοσσιαίο λάθος. Την υποτίμησαν και την περιφρόνησαν. Νόμιζαν ότι, προϊόντος του χρόνου, οι αντιδράσεις θα υποχωρήσουν και θα εκτονωθούν. Με την αυταρέσκεια, όμως, που τους διακρίνει και την αλαζονεία της εξουσίας, έχασαν την επαφή με την πραγματικότητα. Οι εκτιμήσεις τους διαψεύστηκαν παταγωδώς!
Μολονότι έχουν περάσει ήδη αρκετές εβδομάδες και βρισκόμαστε εν μέσω θερινής περιόδου, το κύμα της οργής φουντώνει διαρκώς. Ούτε «παρακρατικοί» ούτε «τραμπούκοι» -όπως πρόστυχα και ύπουλα τους αποκαλούν οι ινστρούκτορες της Κουμουνδούρου τύπου Νίκου Φίλη- είναι οι χιλιάδες των πολιτών που βγαίνουν σε όλες τις πλατείες της χώρας για να σηκώσουν τη γαλανόλευκη, να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή» και να διαδηλώσουν. Και ας αποκρύπτονται οι εικόνες αυτές από τα τηλεοπτικά κανάλια, και ας διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα από την κυβερνητική προπαγάνδα.
Είναι φανερό ότι ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου να «επιβάλει» την επαίσχυντη συμφωνία απέτυχε. Κι είναι πολύ λογική η πρόβλεψη ότι με το τέλος του καλοκαιριού ο ξεσηκωμός θα μπει σε ακόμη πιο δυναμική φάση. Αυτή η αποτυχία σε συνδυασμό με την πρεμούρα να μη διασαλευθεί το νέο status που προωθούν για τα Βαλκάνια οι δυτικοί μας σύμμαχοι και... προστάτες οδηγεί την κυβέρνηση σε αλυσίδα πρόσθετων λαθών. Ως ένα από αυτά τείνει να καταγραφεί η απέλαση των Ρώσων διπλωματών στη συγκεκριμένη συγκυρία. Δεν έπεισε κανέναν για τα πραγματικά της κίνητρα και φυσικά δεν πρόκειται να αποθαρρύνει τους Ελληνες από τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις υπέρ της Μακεδονίας μας. Οπως δεν πρόκειται να «πείσουν» την κοινή γνώμη και τα αστεία -παρωχημένης κοπής- κείμενα «διανοουμένων» υπέρ της συντελούμενης προδοσίας, με πλαστογραφημένες μάλιστα υπογραφές.
Ας το καταλάβουν καλά. Μπορεί να τα «δίνουν» όλα για να περάσουν τα σχέδιά τους, αλλά στο τέλος η Ελλάδα θα νικήσει...
dimokratianews 17.07.2018

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκαίμπελς ζει αυτός μας οδηγεί! Φαίνεται αστείο μα δεν είναι. Τα χαλκεία διαστρέβλωσης της αλήθειας καλά κρατούν. Από την εποχή του Γκαίμπελς πέρασαν πολλά χρόνια μελέτης της ψυχολογίας του πλήθους. Το τελευταίο που απέβη φιάσκο είναι η συγκέντρωση υπογραφών "πνευματικών ανθρώπων" της θύραθεν παιδείας! Μεταξύ αυτών τη Βενετσάνου και τη αοιδό Αλκαίου οι οποίες δήλωσαν άγνοια, ενώ επιστρατεύτηκε και ένας πεθαμένος από το 2010 να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com