14 Ιουλ 2018

Η νέα εικόνα του οικουμενισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για franciscus: Walking, praying and working together: this is the great path that we are called to follow.
Ο Πάπας επεσκέφθη το Παγκόσμιον Συμβούλιον Εκκλησιών εις Γενεύην, δια να συνεορτάση τα 70 έτη εργασιών του. Προεξάρχοντος του ιδίου ετελέσθη συμπροσευχή παρόντων και Ορθοδόξων.
katagrafi
Εις το Bossey ο Ορθόδοξος Ρουμάνος διευθυντής του ινστιτούτου π. Ioan Sauca και αναπληρωτής γενικός γραμματεύς του ΠΣΕ εφίλησε το χέρι του Πάπα και παρέδωσεν εις αυτόν εικόνα, η οποία ομοιάζει προς την παράστασιν «η άμπελος», αλλά περιλαμβάνει 20 πρόσωπα. 
Το ΠΣΕ ανεκοίνωσεν ότι η εικόνα είναι «σαν σύμβολο του Bossey και απεικονίζει τον παγκόσμιο Χριστό να φέρνει σε ένωση όλο τον κόσμο και τη δημιουργία, μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, εθνών και ηλικιών»! Εις την φωτογραφίαν διακρίνεται ο Σεβ. Σασσίμων που κρατά την εικόνα μαζί με τον Πάπαν, δια να τον παροτρύνη να αναγνώση την αφιέρωσιν όπισθεν αυτής.
Σχετική εικόνα
Σχετική εικόνα
 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα
Tο σχόλιο είναι από τον Ορθόδοξο Τύπο

2 σχόλια:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Καλά πάτε (οι)κουμούνια! Συνεχίστε, μη υπάρχοντος αντιπάλου, επί της γης. Διότι ο Επουράνιος ξέρει πότε και πώς θα απαντήσει και τίνι τρόπω! Και αλίμονό σας, αν δεν μετανοήσετε!Ημείς ούτως ή άλλως, καθεύδομεν και περί άλλα τυρβάζομεν. Θα πάρουμε κι εμείς το μεράδι μας. Αλλά ποιο θα είναι το τέλος της προδοσίας σας; Σκεφτείτε το και επιστρέψατε!

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησε κι η παραποίηση των Ορθοδόξων εικόνων. Άραγε τί θα ακολουθήσει;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com