12 Ιουν 2018

Πράξη ομολογίας.


Κοιτώ με θλίψη την εικόνα ενός μίζερου πλάσματος στο gay pride που εμφανίστηκε με έναν μεγάλο σταυρό και στο κομπινεζόν που φορούσε είχε αποτυπωμένον έναν Άγιο της Εκκλησίας μας. Αν ήταν βέβαια κανας Μωάμεθ στο κομπινεζόν αυτού του θλιβερού πλάσματος θα είχε γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Θα είχε ξεσηκωθεί όλος ο πολιτικός κόσμος να μας μιλήσει για «ανεκτικότητα», θα μας απειλούσαν τα εγκατεστημένα στην Πατρίδα μας μουσουλμάνια με τζιχάντ για αυτήν την προσβολή. Θα έβγαιναν οι γνωστοί αριστεροί να τους στηρίξουν και να γεμίσουν τις πόλεις μας και το διαδίκτυο με τις γνωστές τους φασιστικές βρωμιές. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την στημένη υπόθεση με το δήθεν κοράνι;
Τώρα όμως άκρα του τάφου σιωπή, διότι αυτό το επαίσχυντο «happening» που είδαμε τελείται υπό την έγκριση σχεδόν όλων των κομμάτων της «Βουλής». Κι εμείς τώρα υποτίθεται ότι πρέπει να σεβόμαστε αυτούς τους ανθρώπους και τους νόμους που ψηφίζουν.

Και θυμήθηκα τώρα τον προκαθήμενό μας που εμφανίστηκε πριν 2 χρόνια σε ένα «κέντρο προσφύγων» στον Πειραιά δίχως σταυρό και εγκόλπιο. Η δικαιολογία που προέβαλε τότε ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Χάρης Κονιδάρης ήταν η εξής:
«– Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας.
Σχετική εικόνα
– Σε τέτοιες μάλιστα τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας. Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση και δεν πραγματοποιείται με την επίδειξη σε τόπους δυστυχίας των διακριτικών του αξιώματός του.
– Κατά τα λοιπά, όπως ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε στο πλαίσιο της προσφώνησής του προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η σύμφωνα με την αποστολή της Εκκλησίας και τη διδασκαλία του Χριστού αρωγή προς τον εμπερίστατο πρόσφυγα συνάνθρωπό μας, ούτε καταργεί, ούτε μετακινεί στο ελάχιστο την «κόκκινη γραμμή» που είναι η πρόασπιση της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής ταυτότητας της πατρίδας μας
Οι «φαντασιώσεις» στις οποίες αναφέρεται ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής αφορούν «τα σενάρια», όπως λέει το δημοσίευμα, ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν έφερε σταυρό και εγκόλπιο για να μην θίξει τους «πρόσφυγες». Το πιο πιθανό όμως σενάριο είναι αυτό, ότι όντως του ζητήθηκε να μην φορέσει τον σταυρό και το εγκόλπιο μπροστά στους «πρόσφυγες» όπως συνέβη και σε άλλον Μητροπολίτη. Είτε όμως συνέβη έτσι είτε κάπως αλλιώς, το θέμα είναι ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν έφερε σταυρό και ο διευθυντής Τύπου προσπαθεί να τον δικαιολογήσει με ένα σωρό υπεκφυγές.
Οι «αρρωστημένοι και σκοτεινοί εγκεφάλοι» που «ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία» όμως να πούμε τώρα στον κ. Χάρη Κονιδάρη απεδείχθησαν σωστοί, διότι βλέπουν εδώ και πολύ καιρό αυτό που αρνείται να δει ο Αρχιεπίσκοπος, ότι τούτη είναι ώρα ομολογίαςΟ Αρχιεπίσκοπος άφησε τον σταυρό εν ώρα μάχης, αλλά ο στρατιώτης δεν τολμά να κάνει το ίδιο με την ελληνική σημαία. Διότι αν η σημαία αυτή καταλήξει στα χέρια του εχθρού ο εχθρός θα την βανδαλίσει και αυτό θεωρείται προδοσία.
Τι έχει να πει τώρα ο προκαθήμενος της Εκκλησίας κ. Ιερώνυμος, που «δεν μετακινεί ούτε στο ελάχιστο την ‘κόκκινη γραμμή’» και δίνει «ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας» σε όλους αυτούς που χλευάζουν την Πίστη μας αλλά και στους πολιτικούς που τους στηρίζουν; Πόσα άλλα «ποιητικά απανθίσματα» θα ακούσουμε για τον «αόρατο» προκαθήμενό μας που πάει να σκάσει από την Ορθοδοξία που βιώνει μέσα του αλλά που δεν την βλέπουμε πουθενά στην πράξη;
Η φύσις απεχθάνεται τα κενά κ. Χάρη Κονιδιάρη. Έτσι απλά. Ούτε έναν απλό σταυρό δεν τόλμησε να φέρει ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος μπροστά στους «πρόσφυγες». Έτσι απλά. Και αν θεωρεί τον Σταυρό πάνω στον οποίον σταυρώθηκε ο Χριστός «αξίωμα», τότε μας γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί φτάσαμε στην κατάντια που φτάσαμε.
Φορέστε τον σταυρό σας αδέλφια και μάλιστα σε σημείο που να φαίνεται. Έτσι για τσαμπουκά. Κάντε τον σταυρό σας όταν περνάτε μπροστά από τις Εκκλησιές μας και γράψτε τους όλους στα παλιά σας τα παπούτσια. Αυτά που τραβάνε οι Ορθόδοξοι στις μουσουλμανικές χώρες που κρατάνε Θερμοπύλες φτάσανε τώρα και στην Πατρίδα μας· το σημείο του σταυρού σε δημόσιο χώρο να θεωρείται μεγάλη πράξη ομολογίας.
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com