14 Ιουν 2018

Τολμάτε να αγνοείτε τη βούληση του λαού;

ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;
Οι Ελληνες στη διαχρονική συλλογική συμπεριφορά τους έχουν δείξει ότι «πολιτική πρέπει να είναι η προσπάθεια προσέγγισης του ανέφικτου»

Από τον Γιάννη Κουριαννίδη*
Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ με ποιον άλλον τρόπο μπορεί ο ελληνικός λαός να κάνει απολύτως σαφές στις ηγεσίες του ότι είναι αποφασισμένος να μην αποδεχθεί καμία λύση, με την οποία θα εκχωρείται το δικαίωμα χρήσης του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.
Αυτή η αποφασιστική στάση των Ελλήνων αποτυπώθηκε στα ογκώδη συλλαλητήρια, που εξελίχθηκαν σε εθνικές συνελεύσεις στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού με τρόπο συγκλονιστικό. Αποτυπώθηκε, επίσης, στα ψηφίσματα δεκάδων δήμων της πατρίδας μας, εκατοντάδων πολιτιστικών συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Διατυπώθηκε σε δηλώσεις και στην αρθρογραφία εκατοντάδων ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού, ενώ, έστω καθυστερημένα, αγκαλιάστηκε από τη σθεναρή στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τι άλλο θέλετε, λοιπόν;
Είναι δυνατόν να τολμάτε να αγνοείτε τη βούληση του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να βαδίζετε ενάντια σε εκείνους που σας οδήγησαν στις εξουσίες σας για να υπερασπίσετε τα κοινωνικά και τα εθνικά δίκαιά τους; 
Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνετε πως ό,τι κι αν συμφωνήσατε με τους Σκοπιανούς θα αποβεί καταστροφικό για τα εθνικά και τα ιστορικά μας δίκαια; Είναι δυνατόν να μη νιώθετε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να σας συγχωρήσει ποτέ για την πράξη σας; Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνετε ότι η τιμωρία των ενόχων δεν θα γνωρίσει έλεος και κατανόηση από τους πολίτες; Οι πράξεις σας είναι πράξεις προδοτικές και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν.
Ηδη με ανακοίνωσή τους οι φορείς των μακεδονικών οργανώσεων μίλησαν για εσχάτη προδοσία και για τις ποινές που αυτή επισύρει. Θορυβήθηκαν οι εθνοπατέρες και κάτι ψέλλισαν για απειλές και εκφοβισμούς. Κάποιος να τους πει ότι έχουν πολλά ακόμη να δουν, αν τολμήσουν. Στον ελληνικό λαό δεν λένε τίποτα οι αναφορές σε «διεθνείς πιέσεις». Η υπεράσπιση των πατρίων βρίθει από παραδείγματα αυτοθυσιών στην ελληνική Ιστορία. Και είναι μια μορφή αυτοθυσίας αυτή η αποφασιστική στάση του ελληνικού λαού, ο οποίος έτσι βρίσκει διέξοδο στην αναζήτηση του τρόπου αντίστασης στο ζοφερό παρόν του, που οι ίδιες ηγεσίες του διαμόρφωσαν τα τελευταία χρόνια.
Το απόφθεγμα που λέει ότι «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» κάποιοι προσπάθησαν κατά καιρούς να το αποδώσουν στον... Πλάτωνα! Ανήκει, όμως, στον Μπίσμαρκ («Die Politik ist die Kunst des Mӧglichen» είχε πει στην πρωσική Βουλή, στις 18 Δεκεμβρίου 1863). Ανήκει, δηλαδή, σε έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κοσμοθέαση.
Οι Ελληνες στη διαχρονική συλλογική συμπεριφορά τους έχουν δείξει ότι «πολιτική πρέπει να είναι η προσπάθεια προσέγγισης του ανέφικτου», κάτι που τους οδήγησε σε πράξεις και έργα ενώπιον των οποίων υποκλίθηκε όλη η ανθρωπότητα. Αυτό θα κάνουν και τώρα. Με κάθε τίμημα! 
Και όποιοι αποπειραθούν να αγνοήσουν αυτή την ιστορική πραγματικότητα θα βλάψουν πρωτίστως τον εαυτό τους, αφού το έθνος θα βρει τον τρόπο να ανατρέψει τα πεπραγμένα ανάξιων και προδοτικών πρόσκαιρων ηγεσιών του, που θα συνθλιβούν από τη λαϊκή οργή. 
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ακόμη κάνει το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Υπάρχουν μόνο διαρροές περί επικείμενης συμφωνίας, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι επιβλαβής για τα εθνικά συμφέροντά μας.
Ας ελπίσουμε ότι, έστω την τελευταία στιγμή, θα πρυτανεύσει η λογική, ώστε να μην ξημερώσει η επόμενη ημέρα με κράτος «Μακεδονία» για τους Σκοπιανούς και με μια απλή περιφέρεια Μακεδονία για τους Ελληνες...
* Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα» endohora@yahoo.gr
dimokratianews14.06.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com