19 Ιουν 2018

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Αργολίδας για την συμφωνία με τα Σκόπια



ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Αργολίδας σε σχέση με τη συμφωνία που αφορά στην ονομασία του  κράτους της ΠΓΔΜ και όλα τα σχετικά ζητήματα με  αυτή (π.χ. γλώσσα και εθνικότητα) θεωρεί ότι  συμφωνίες τόσο μεγάλης  σημασίας δεσμεύουν τα κράτη που τις υπογράφουν και επιφέρουν σοβαρότατες συνέπειες για το παρόν και για το μέλλον των Ελλήνων.
Επομένως σε αυτή την περίπτωση  ζητάμε η συγκεκριμένη συμφωνία, όπως  ιστορικά έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις (π.χ σχέδιο Ανάν στην  Κύπρο), να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα και όχι  μόνο να επικυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, έτσι ώστε ο λαός να  ασκήσει το ύψιστο δημοκρατικό του δικαίωμα γι αυτό το εθνικής σημασίας  ζήτημα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ στους εκπαιδευτικούς της Αργολίδας για το ψήφισμά τους. Καλό θα είναι να διοργανωθεί και ένα απολύτως επιβεβλημένο, από τις δεινές περιστάσεις που βιώνουμε, συλαλλητήριο διαμαρτυρίας για την επαίσχυντη προδοσία της ελληνικότατης Μακεδονίας υπό την αιγίδα της μητροπόλεως Αργολίδος. Ήδη θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι τέτοιο.
Ο μητροπολίτης κ.Νεκτάριος τι πράττει σχετικώς;
Δεν είδαμε μέχρι στιγμής κάποια παρέμβασή του...
Τον είδαμε, όμως, να προσκαλεί σαν ομιλητές-"διαφωτιστές" του ποιμνίου του σε θέματα άσχετα προς το λεγόμενο "μακεδονικό ζήτημα", ο γράφων θεωρεί ότι ο όρος "σκοπιανό ζήτημα" τυγχάνει ο πλέον δόκιμος, τους γνωστούς και μη εξαιρετέους π.Βασίλειο Θερμό και Χ.Γιανναρά...
Καιρός να διοργανώσει και ένα συλλλαλητήριο για το σκοπιανό ζήτημα. Δεν πρόκειται για παρωνυχίδα!
Το μόνο που αναγνώσαμε, σχετικώς, ήταν η είδηση μίας προγραμματισμένης συμμετοχής του σε σχετική προς το θέμα εκδήλωση (βλέπε https://anagnostis.org/article/o-metropolites-argolidas-nektarios-se-ekdelose-toy-eap-gia-makedoniko), χωρίς να μάθουμε εάν παρέστη, τελικώς, στην εν θέματι εκδήλωση. Στο σχετικό ιστότοπο που πρόβαλλε τη συγκεκριμένη είδηση είδαμε να φιγουράρουν τα ονόματα των γνωστών και μη εξαιρετέων Αντώνη Λιάκου, Αλέξη Ηρακλειδη και Σίας Αναγνωστοπούλου (no commemts...).
Εκτός και αν φρονεί ότι η ενασχόληση της Εκκλησίας με το συγκεκριμένο θέμα συνιστά "χαμένη ευκαιρία", όπως έγραψε και φίλος του π. Βασίλειος Θερμός...
Εμπρός, λοιπόν, άγιε Αργολίδος! Τολμήστε! Οι εκπαιδευτικοί της επισκοπικής σας περιφερείας σας πρόλαβαν! Εσείς θα έπρεπε να είχατε προηγηθεί! Η Εκκλησία ανέκαθεν ήταν μπροστάρισσα στους εθνικούς αγώνες!
Για μία ακόμη φορά, η επίσημη Εκκλησία (η διοίκηση εννοείται) δίδει την εντύπωση ότι ερχεται δεύτερη και καταιδρωμένη!
Ευτυχώς που οι λεβέντες μητροπολίτες της Δυτικής Μακεδονίας ( ο μητροπολίτης Καστορίας δάκρυσε την ώρα που ο καταληψίας της Γκράβας υπέγραφε την προδοτική συμφωνία της...παράγκας και ο μητροπολίτης Φλωρίνης την ίδια στιγμή έδωσε εντολή να χτυπάνε πένθιμα οι καμπάνες των ιερών ναών)πρωτοστάτησαν στις σχετικές κινητοποιήσεις αγνοώντας τις περί συλλαλητηρίων επαίσχυντες δηλώσεις του "χάρτινου επιτελάρχη", αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, διασώζοντας την αξιοπρέπεια της εκκλησιαστικής διοικήσεως!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια !

Δυτικομακεδόνας

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com