1 Ιουν 2018

Νίκος Νικολόπουλος: Εγκρίνει ο Αλέξης Τσίπρας αυτά που κάνει ο Κώστας Γαβρόγλου;

Σχετική εικόνα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Με κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ξιφούλκησε κατά του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος αφαίρεσε από το νέο οργανισμό του Υπουργείου την υποχρέωση να αναπτύσσει την θρησκευτική συνείδηση στους μαθητές!
Ήδη ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής έχει καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, με σκοπό να… συνετιστεί ο Υπουργός, όπου σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Αφαιρέθηκε από την αποστολή του Υπουργείου Παιδείας η θρησκευτική αγωγή των νέων, ενώ παράλληλα ο κ. Υπουργός με νέες διατάξεις περιόρισε το δικαίωμα αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είναι ώρα να μάθουμε εάν ο Υπουργός Γαβρόγλου έχει την έγκριση του Πρωθυπουργού για την νέα απόφασή του που έφερε μια ακόμα νέα σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Μετά ταύτα η Εκκλησία της Ελλάδος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας και ζητεί να κριθούν αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018 που αφορούν το νέο Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος καθορίζει τους σκοπούς, τους στόχους, τις αρμοδιότητες και την οργάνωση γενικότερα του υπουργείου».
Με την ερώτησή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής τάσσεται στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος που υποστηρίζει ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) από διατάξεις του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας που περιορίζουν το δικαίωμα αυτοδιοίκησης επί των εσωτερικών ζητημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων που αυτή εποπτεύει.
Τα «καυτά» ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι τα ακόλουθα:
1ον Εσείς και το Υπουργικό σας Συμβούλιο έχετε ενημερωθεί για τις πρωτάκουστες νέες ρυθμίσεις Γαβρόγλου γύρω από την εγκατάλειψη της θρησκευτικής αγωγής των νέων ως αποστολή του Υπουργείου Παιδείας;
2ον Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι δυνατόν «το Π.Δ. για τον Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ να αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς και δημόσιας συζήτησης επί μακρό χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε εξέφρασε κάποια επιφύλαξη ούτε ζήτησε κάποια ενημέρωση», όπως αυτολεξεί γράφει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γαβρόγλου και όμως η Εκκλησία να αναγκάζεται να προσφύγει στο ΣτΕ, υποστηρίζουσα ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) ακριβώς εκείνες οι διατάξεις του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας που περιορίζουν το δικαίωμα αυτοδιοίκησης επί των εσωτερικών ζητημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων που αυτή εποπτεύει;
3ον Πώς ο Υπουργός δείχνει το σεβασμό του στην αρχή των διακριτών ρόλων που διέπει τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα;
4ον Επιτέλους, θα δώσετε εντολή στον Υπουργό Γαβρόγλου να συναντηθεί με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Ελλάδος και να γίνει επί των ανωτέρω ζητημάτων ο διάλογος που ποτέ δεν έγινε, όπως ομολογείται από την γραπτή ανακοίνωση-απάντηση του ΥΠΠΕΘ που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com