4 Ιουν 2018

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΘΗΝΑ- ΕΣΗΕΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2018
Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 στις 12:45 οργάνωσε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα(Ακαδημίας 20) συνέντευξη τύπου της Επιτροπής συλλαλητηρίων  για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
 Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής  Συνομοσπονδίας,  μέλος της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και συντονιστής της συνέντευξης, Δρ. Ιωάννης Αθανασιάδης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Ελλάδα σήμερα, πολύ περισσότερο από πριν, μπορεί. Μπορεί να σταθεί με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικά, ηγεμονικά. Να δείξουμε τον σωστό και αξιοπρεπή δρόμο. Θα νικήσουμε γιατί έχουμε με το μέρος μας την ιστορία, το δίκαιο, την αλήθεια, το παρόν και το μέλλον». Ο Δρ. Αθανασιάδης υπενθύμισε επίσης τις αποφάσεις της Εκλησίας της Κρήτης, της Ελλαδικής Εκκλησίας αντίστοιχα των ιερών συνδέσμων Κληρικών Ελλάδος και Κρήτης  όπως επίσης και την συμμετοχή Ιεραρχών  αμφότερα στο συλλαλητήριο της 4ης φεβρουαρείου καθώς επίσης και την επίσημη θέση της Ακαδημίας Αθηνών για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων το οποίο διαπραγματεύεται η ελληνική εκυβέρνηση ερήμην του Ελληνικού Λαού. Ζήτησε εκ νέου να γίνει δημοψήφισμα ώστε ο τελικό κριτής και εντολέας της κάθε κυβέρνησης να αποφανθεί αν εγκρίνει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και είτε να «νομιμοποιήσει» είτε να απορρίψει την εν λόγω διαπραγμάτευση όπως αντίστοιχα θα γίνει στα Σκόπια!»
Ο δρ. Αθανασιάδης επίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη καταδίκασε κάθε μορφή βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται ασχέτως από το αν κάποιος διαφωνεί με όσα λέγει ο κ. Μπουτάρης και έχει θίξει επανηλλημένα ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις που προσβάλουν την εθνική μνήμη και την ιστορία αυτού του τόπου. Παράλληλα όμως η επιτροπή δηλώνει στην συμπαράσταση και την αλλυλεγγύη της προς κάθε Πόντιο και άλλους Έλληνες και απογόνους τους που θρηνούν θύματα από την Τουρκική Βαρβαρότητα.
Εξ αρχής η επιτροπή, με το άνοιγμα της συνέντευξης Τύπου και πριν αρχίσει η διαδικασία των ερωταπαντήσεων  έστειλε την θερμή συμπαράσταση της στους δυο Έλληνες αξιωματικούς μας Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018.  
Επίσης, για καθαρά τυπικούς λόγους αλλά και διότι έχουν εμφανισθεί φαινόμενα σύγχησης (ή και καπήλευσης από ορισμένους)  διαβάσθηκαν τα ονόματα της επίσημης  επιτροπής συλλαλητηρίων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας την οποία απαρτίζουν οι εξής Προσωπικότητες :
Ιωάννης Αθανασιάδης, πρόεδρος Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
  Νίνα Γκατζούλη, Γενική συντονίστρια Παμμακεδονικών Υφηλίου
 Όθωνας Ιακωβίδης, εκπρόσωπος του σωματείου «Θερμαϊκός ώρα μηδέν»
 Μιλτιάδης Κοτζαγερίδης,  πιλότος της Ολυμπιακής, επιχειρηματίας και  προεδρεύων των συνεδριάσεων του συντονιστικού συλλαλητηρίων Θεσ/νικης , Αθήνας
 Λεωνίδας Κουμάκης, Ο νομικός, συγγραφέας και μέλος του International Hellenic Association (IHA)
 Ειρήνη Λεονάρδου, «μέλος του Θερμαϊκός ώρα μηδέν»
 Μιχαήλ Πατσίκας μέλος του «Θερμαϊκός ώρα μηδέν»
 Δημήτρης Φιλιππίδης, πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ
 Θεόδωρος Χαλκιόπουλος, Πρόεδρος των συνεργαζόμενων Χριστιανικών Σωματείων Ελλάδος
ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ζητήθηκε  από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ όταν και όποτε αναφέρονται στο ζήτημα της τυχόν διοργάνωσης εθνικών συλλαλητηρίων-όπως αυτά που οργανώνονται ανά την Ελλάδα είτε για το μεγάλο πανεθνικό επικείμενο  συλλαλητήριο που προετοιμάζεται για την Αθήνα  -    είτε αυτά  οργανώνονται από την «εθνική επιτροπή για τα συλλαλητήρια» που αφορούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, είτε πολύ περισσότερο  τα «καλύπτει» η  παραπάνω επιτροπή με σχετική  επίσημη ανακοίνωση να απευθύνονται αποκλειστικά και μόνον σε αυτά τα πρόσωπα για κάθε πληροφορία προς διευκόλυνση του έργου της ενημέρωσης.
 Παράλληλα τονίστηκε με έμφαση  ότι κάθε άλλο πρόσωπο που είτε εμφανίζεται δημοσίως και αναφέρεται σε τυχόν κινητοποιήσεις,  είτε πολύ περισσότερο σε άλλες δράσεις,  χωρίς την  επίσημη εξουσιοδότηση, την έγκριση και την νομιοποίηση  της εν λόγω επιτροπής δεν  την αντιπροσωπεύει ούτε την  εκπροσωπεί!
Ωστόσο, τονίστηκε παράλληλα  για ακόμα μια φορά ότι ο κάθε Έλλην πολίτης ή νόμμη ομάδα πολιτών, σύλλογος, σωματείο, ή φορέας, που συμφωνεί και αταυτίζεται  με την δράση, και τα αιτήματα αλλά   και ανεξάρτητα από την εθνική επιτροπή των συλλαλητηρίων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας,  αναμφίβολα  και έχει  το δικαίωμα να αντιδρά πάντα μέσα στα όρια της νομιμότητας με ευπρέπεια, πολιτισμένα και εντός δημοκρατκού πλαισίου, ανεξάρτητα από τον εαν καλύπτεται αυτή η δράση από την εν λόγω  ως άνω επιτροπή που ήδη είναι γνωστή.   
Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μιχάλης Πατσίκας ανακοίνωσε πως «Έπειτα από σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας αποφάσισε να διοργανώσει συγκεντρώσεις στις μακεδονικές πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη. Σε όλες τις πόλεις οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, στις 19:30. Το σημείο της συγκέντρωσης σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή εντός των επόμενων ημερών. Στις συγκεντρώσεις της 6ης Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν κρατώντας την ελληνική σημαία. Ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία. Εγγυητές της ακεραιότητας των συγκεντρώσεων είναι οι ίδιοι οι πολίτες» και κατέληξε λέγοντας «Μέχρι την 6η Ιουνίου και άλλες πόλεις της Ελλάδος θα συμμετέχουν στις κοινοποιήσεις και θα ανακοινώνονται μόλις οριστικοποιούνται».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)  Γιώργος Πατούλης συμμετείχε στην συνέντευξη τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η παρουσία μου υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της ελληνικής αυτοδιοίκησης να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα, στο οποίο δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί που υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έλειψε ποτέ από τους εθνικούς αγώνες, δεν θα λείψει ούτε τώρα.
Θεωρούμε σαφέστατα ότι οι χειρισμοί που μπορεί να υπονομεύσουν τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η κόκκινη γραμμή όλων μας. Αυτό που έχει μείνει είναι η αξιοπρέπειά μας κι η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.»
 Ο Πρόεδρος της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)   κ. Γ. Πατούλης απηύθυνε έκκληση «για συντονισμένη απόφαση των δημοτικών συμβουλίων, ώστε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι κανείς δεν έχει δώσει σε κανέναν λευκή επιταγή να παίξει με αποφάσεις που μπορεί να κρύβουν μειοδοτισμούς ή οτιδήποτε άλλο. Η αυτοδιοίκηση είναι εδώ, πιστεύει στην Ελλάδα, είναι η Ελλάδα».
Ο νομικός, συγγραφέας και μέλος του International Hellenic Association (IHA) και της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας Λεωνίδας Κουμάκης, υπογράμμισε: «Η λύση που προωθείται τώρα, αφορά την συναίνεση της Ελλάδος σε ένα σύνθετο όνομα που θα περιλαμβάνει την λέξη «Μακεδονία» και στην ταυτόχρονη έναρξη ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Έναντι αυτών που μας ζητούν να παραδώσουμε αμέσως, θα λάβουμε μια «διεθνή συμφωνία» η οποία υποτίθεται ότι θα εγγυάται την τήρηση, εκ μέρους των Σκοπίων, της υποχρέωσης τροποποίησης του συντάγματος του σε θέματα αλυτρωτισμού, εθνότητας και γλώσσας. Είναι αυτονόητο, ότι σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία, αυτή πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού με ένα δημοψήφισμα. Καλούμε όλους τους Έλληνες να ενώσουν την φωνή τους, στην επιτακτική ανάγκη να προστατέψουμε την ανεκτίμητη πολιτιστική μας κληρονομιά, δίνοντας το παρών στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται σε ολόκληρη την Ελλάδα».
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τα μέλη της επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας και Ιωάννης Αθανασιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση (του Δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου από την ΠΡΩΙΝΗ των ΗΠΑ και το περιοδικό επίκαιρα) αναφορικά με την στάση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Πορέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνου Καμμένου μεταξύ άλλων τόνισαν τα εξής : ο Υπουργός Πάνος Καμμένος μπορεί αν θέλει να στηρίξει την εθνική υπόθεση αφού δηλώνει πιστός στην «εθνική γραμμή» της σύσκεψης των αρχηγών υπό τον αείμνηστο Κων. Καραμανλή το 1992 να ρίξει την κυβέρνηση και η χώρα να πάει σε εκλογές! Ανάλογη στάση κατά την γνώμη μας –τόνισαν τα μέλη της επιτροπής – θεωρούμαι ότι οφείλει και πρέπει να τηρήσει και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε εκ των στενών συνεργατών του Κων. Κραμανλή. Να μην υπογράψει ότι δήποτε θα παραχωρεί το όνομα Μακεδονία στο γειτονικό κράτος!» 
Τα μέλη της επιτροπής κάλεσαν για ακόμα μια φορά την Εκκλησία Ελλάδος και Κρήτης όπως και τους κληρικούς της, καθώς και κάθε άλλου νόμιμου φορέα που απηχεί τις απόψεις Ελλήνων Πολιτών,  να δώσουν δυναμικό παρών σε όλες τις εθνικές λαοσυνάξεις και εθνοσυνελεύσεις όπου και όποτε παραστεί ανάγκη ώστε να δυναμώσει η φωνή του Ελληνικού Λαού και να φτάσει στα πέρατα της οικουμένης για να ακουστεί αφού η εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση φέρεται ωσάν να πάσει από τύφλωση και κόφωση...
Την ίδια στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με νέες δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε επανήλθε στις γνωστές θέσεις του κατά των συλλαλητηρίων αλλά και εναντίον κάθε χρήσης του ονόματος ή παράγωγου της λέξεως Μακεδονίας που ήδη με σχετική απόφαση της η Ελλαδική Εκκλησία έχει ανακοινώσει από τις 10 Ιανουαρίου 2018.
 Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη που έγινε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο παριστάμενος   υποναύαρχος ε.α. Αντώνιος Ναξάκης(γνωστός για τους αγώνες του για τον Αμπτουλάχ Οτζαλάν) και  μέλος των ΑΝΕΛ, όταν αντιδρώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου {Α.Σ.} και αντίστοιχα για  τις απαντήσεις που δώθηκαν από τον κ. Μιχάλη Πατσίκα, μέλος της επιτροπής για τα συλλαλητήρια, δήλωσε ότι ο αρχηγός του κόμματος Πάνος Καμμένος τους σε σύσκεψη που έχει γίνει προ καιρού τους  αποκάλυψε την πρόσθεση του να ρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που φθάσει στην Βουλή συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει την λέξη Μακεδονία.
ΝΕΟ >>> ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τέλος, τα μέλη της επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και του συντονιστικού για τα συλλαλητήρια επανάλαβαν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ και μήνες και προαναγγέλθηκαν επανηλειμμένα και με έμφαση
-στις 21 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη 
-την 1η Φεβρουαρίου σε μεγάλη κεντρική  συνέντευξη Τύπου όλων των φορέων,  στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ , στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Πλατεία συντάγματος στις 4 Φεβρουαρίου παρουσία 10αδων Αρχιερέων και εκπροσώπων της Ελλαδικής Εκκλησίας,
-στις 9 Μαρτίου  στην ειδική έκτακτη συνέντευξη Τυπου  που διοργάνωσε ο «Θερμαϊκός ώρα μηδέν», με τους καθηγητές κ. Ιωάννη Μάζη, Γιώργο Φίλη και Κώστα Γρίβα παρουσία διπλωματών, ακαδημαϊκών, πανεπιστημιακών,  απόστρατων όπως και πολυ περιορισμένου αυστηρά επιλεγμένου κοινού,  
-στην συγκέντρωση έξω από το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη παρουσία 100αδων ομογενών και του Αρχ. Αμερικής κ. Δημητρίου και Ιεραρχών της Επαρχιακής Εκκλησίας των ΗΠΑ  στις 18 Μαρτίου, όπως αντίστοιχα και
-στις συγκεντρώσεις ομογενών σε Αυστραλία, Λονδίνο και Καναδά,  
προαναγγέλοντας  όλες αυτές τις κινητοποιήσεις που τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διοργάνωσης εν όψει της 6ης Ιουνίου,  αλλά κυρίως  εκφράζοντας την αποφασιστικότητα και  την βούληση της «εθνικής επιτροπής συλλαλητηρίων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», μετά και την εξουσιοδότηση 100αδων χιλλιάδων Ελλήνων Πολιτών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα σε παν εθνικό επίπεδο και όλες τις πιο πάνω ανά τον κόσμο συγκεντρώσεις , για την   διοργάνωση  αυτή την φορά ενός μεγάλου πανεθνικού συλλαλητηρίου  στην Αθήνα όταν και όποτε έρθει προς ψήφιση ή τυχόν επικύρωση οποιοδήποτε «συμφωνία», ερήμην του Ελληνικού Λαού,  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Τα τρία ως άνω μέλη  της Επιτροπής Κάλεσαν για ακόμα μια φορά  σε εθνική και λαϊκή  εγρήγορση τον Ελληνικό Λαό(!) συστράτευση εθνική ομοψυχία και ενότητα!
Ζήτησαν δε, πάλι όλοι οι προσερχόμενοι στις εκδηλώσεις αυτές, και όποιες άλλες στο απώτερο μέλλον χρειασθεί να οργανωθούν, οι προσεερχόμενοι  να φέρουν μόνο την Ελληνική σημαία μαζί τους και τίποτε άλλο!
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ζήτησαν επίσης : Κοσμιότητα. Ηρεμία. Πολιτισμό. Νηφαλιότητα. Σύνεση. Αποφασιστικότητα.  Ψυχραιμία. Αποφυγή και αποτροπή κάθε άλλης πράξης που δεν συνάδει με το πνεύμα και το ύφος της ως άνω επιτροπής και των αποφάσεων της στα αρμόδια συλλογικά όργανα τα οποία έχουν εξουσιοδοτήσει τα μέλη τους να μετέχουν της «εθνικής επιτροπής συλλαλητηρίων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».
Η Συνέντευξη Τύπου έκλεισε με την ομαδική τοποθέτηση εκ μέρους των μελών της επιτροπής που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι:
Τα επόμενα ραντεβού στις Πλατείες ανά την Ελλάδα και στην Πλατεία Συντάγματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com