4 Μαΐ 2018

Βενιζέλος και Μπακογιάννη υπέρ της αναδοχής από ομοφυλοφίλους

Παιδιά για... υιοθεσία Μπακογιάννη - Βενιζέλος!
Βενιζέλος και Μπακογιάννη «σημαιοφόροι» υπέρ της αναδοχής από ομοφυλοφίλους
Η ΝΔ έκανε ξαφνική «στροφή» και, παρότι είχε τοποθετηθεί αρνητικά, τώρα επιλέγει την ψήφο κατά συνείδηση, κάνοντας αβάντα στην κυβέρνηση

 Σφάζονται στο ΠΑΣΟΚ, ενώ οι συριζαίοι «αντάρτες» του γλυκού νερού αναδιπλώθηκαν κακήν κακώς ■ Πρόβλημα και στους ΑΝ.ΕΛ. με τον Παπαχριστόπουλο
Η «ταύτιση απόψεων» στην υποστήριξη της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια (!)ανάβει φωτιές στα επιτελεία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ
Σε... παιδιά για (πολιτική) υιοθεσία αναδεικνύονται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη, μια και με την «ταύτιση» απόψεών τους (και) στο θέμα της «καυτής» διάταξης για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια άναψαν... φωτιές στα κόμματά τους, ανατρέποντας τις μέχρι σήμερα διαμορφωθείσες ισορροπίες και στην ανακάλυψη της ψήφου κατά συνείδηση! Στο Κίνημα Αλλαγής, πάντως, η νέα διαφοροποίηση Βενιζέλου ερμηνεύτηκε ως ακόμη ένα βήμα σύγκρουσής του με τη Φώφη Γεννηματά, ενώ κάποιοι μιλούσαν για πρόβα νέας «συγκυβέρνησης».
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε ότι, αφού ο νόμος προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης για αναδοχή, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ ετεροφύλων και ομοφύλων. «Η προστασία των δικαιωμάτων, ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας» σημείωσε, προσθέτοντας μάλιστα ότι σέβεται απολύτως την ατομική ηθική και τη χριστιανική της Ορθόδοξης Εκκλησίας, «αλλά αλλιώς νομοθετούμε ως Πολιτεία». Εκπληξη, φυσικά, αποτέλεσε και η τοποθέτηση, αμέσως μετά, της Ντόρας Μπακογιάννη, που, κόντρα στην επίσημη γραμμή της Ν.Δ., συμμερίστηκε όσα είχε πει προηγουμένως ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας και εκείνη την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. 
Από την άλλη πλευρά, η τοποθέτηση του Βαγγέλη Βενιζέλου προκάλεσε «εμφύλιο» στην παράταξη, οδηγώντας σε μια άνευ προηγουμένου δημόσια κόντρα ανάμεσα στον ίδιο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. 
Ο τελευταίος στηλίτευσε μέσω twitter τις θέσεις του κ. Βενιζέλου, καταλογίζοντάς του διγλωσσία, αφού την περασμένη Κυριακή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρθρογράφησε υπέρ της διατήρησης του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου».
«Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω “ύμνους” των συριζαίων! Το χειρότερο, όμως, είναι Κυριακή να “χτίζεις” στην “Καθημερινή” και Πέμπτη να “γκρεμίζεις” στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!» έγραψε o κ. Κωνσταντινόπουλος. 
Αμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που δήλωσε ότι «δεν δέχομαι μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας», τονίζοντας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων «με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού». Πάντως, και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (όπως η Ν.Δ.) θα προσπαθήσει να βρει διέξοδο στις εσωτερικές αναταράξεις μέσω της ψήφου κατά συνείδηση, με την εισηγήτρια του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου να δηλώνει σε δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στις περισσότερες πτέρυγες της Βουλής, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη και θα ψηφιστεί είτε την ίδια ημέρα είτε την Τετάρτη.
Αρχισαν τις κωλοτούμπες οι αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ
Αρχίζουν και τα μαζεύουν σιγά σιγά οι συριζαίοι αντάρτες που διαφώνησαν με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, αποδεικνύοντας ότι τελικά αποτελεί πάγια τακτική των κυβερνητικών βουλευτών να χαλούν τον κόσμο με τις δήθεν διαφοροποιήσεις τους και στη συνέχεια να συμμορφώνονται κακήν κακώς με την επίσημη γραμμή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας άλλαξε ξαφνικά θέση για το άρθρο 8 και δήλωσε πως θα υπερψηφίσει τη δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αν και μέχρι πριν από μερικές μόνο ημέρες, από κοινού με περίπου άλλους 10 συναδέλφους του, διαφωνούσε κάθετα και ζητούσε την απόσυρση της διάταξης.
Τον... έπεισε
Οπως ισχυρίστηκε, αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, οι βελτιώσεις που έκανε η Θεανώ Φωτίου στο νομοσχέδιο άλλαξαν την άποψή του. «Κάνω άρση των επιφυλάξεών μου και βάζω μια άνω τελεία» δήλωσε. Το ενδιαφέρον είναι ότι εκτίμησε πως τις επιφυλάξεις τους αναμένεται να άρουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν διατυπώσει ενστάσεις, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ ότι οι αρχικώς 10 με 12 διαφωνούντες έχουν περιοριστεί σε δύο με τρεις βουλευτές. 
Αυτό που φημολογείται είναι ότι οι όποιοι αντιρρησίες δεν θα θελήσουν να προκαλέσουν περαιτέρω αναστάτωση στο κόμμα καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, οπότε είτε δεν θα είναι παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία είτε θα δηλώσουν «παρών».
Ζήτημα και στους ΑΝ.ΕΛ. με το «ναι» του Παπαχριστόπουλου
«Πονοκέφαλο» και στους ΑΝ.ΕΛ. προκαλεί το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να διαφοροποιείται (και πιθανώς προσεχώς και τον Κ. Ζουράρι) δημοσίως από την επίσημη κομματική γραμμή της καταψήφισης του επίμαχου άρθρου 8. Χθες ανακοίνωσε πως υπερψηφίζει τη διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σέβεται την αντίθετη άποψη των υπόλοιπων μελών της Κ.Ο. του κόμματός του. Ο βουλευτής προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως το νομοσχέδιο θα έπρεπε να έχει έρθει εδώ και χρόνια, προσθέτοντας μάλιστα πως δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση. «Δεν μπορεί να καμαρώνουμε με τη μουσική του Χατζιδάκι, δεν μπορεί να θαυμάζουμε τους πίνακες του Τσαρούχη, δεν μπορεί να αφιερώνουμε ώρες ατέλειωτες για το έργο του Κουν» είπε χαρακτηριστικά,  ζητώντας «να σταματήσει επιτέλους η υποκρισία».
Σε αλλαγή στάσης (με ψήφο κατά συνείδηση) σύρεται η Πειραιώς!
H θέση της Ντόρας Μπακογιάννη, που πήγε χέρι χέρι με αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου, έσυρε τη Ν.Δ. σε αλλαγή στάσης στη Βουλή για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. 
Η Ν.Δ. θα πάει σε κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών της ακυρώνοντας στην πράξη την προηγούμενη επίσημη θέση της, που ήταν η καταψήφιση του επίμαχου άρθρου 8 του νομοσχεδίου. Δύο εβδομάδες πριν, άλλωστε, η Μαρία Σπυράκη είχε δηλώσει ότι «η Ν.Δ. δεν συμφωνεί με την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια», ενώ πριν από μία εβδομάδα πηγές της Ν.Δ. εξηγούσαν τότε ότι η Ν.Δ. «θα καταψηφίσει το άρθρο 8 που αφορά τη δυνατότητα αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς θεωρεί ότι θα αποβεί σε βάρος των παιδιών λόγω του παράγωγου στίγματος (bullying)», και ζητούσαν την απόσυρση της διάταξης. 
Στην πραγματικότητα, στη Ν.Δ. έκαναν... όπισθεν στην αρχική θέση τους, μια και η κυρία Μπακογιάννη, σε κοινή πλεύση με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τάχθηκε υπέρ του επίμαχου άρθρου 8 του σχετικού νομοσχεδίου, δηλώνοντας: «Συμμερίζομαι την άποψη Βενιζέλου». Μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. έμαθαν την επίσημη θέση της κατά... συνείδηση ψήφου από την εισηγήτρια στο θέμα Κατερίνα Μάρκου, η οποία αποτελεί πρόσφατη μετεγγραφή στο κόμμα.
Φόβος
Προφανώς στην Πειραιώς φοβήθηκαν ότι το θέμα θα γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς θα υπήρχαν διαφοροποιήσεις, και επέλεξαν, όπως και στο σύμφωνο συμβίωσης, τη μη... θέση και την κατά ψήφο συνείδηση, που δείχνει την ιδεολογική σύγχυση που υπάρχει. 
Βεβαίως, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε χτυπήσει το καμπανάκι και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών της Ν.Δ., έχοντας χαρακτηρίσει «θλιβερή» την εικόνα της Ν.Δ. να μην ψηφίσει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Σε μια συμβιβαστική λύση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε γραμμή για «ναι» στο νομοσχέδιο, «όχι» στο επίμαχο άρθρο με την υποσημείωση πως, αν τεθεί ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, τότε δεν θα υπάρξει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι κατά την εισήγησή της η αρμόδια τομεάρχης Νίκη Κεραμέως δεν πήρε καθαρή θέση στο θέμα.
Συνέχεια στο «φλερτ» μεταξύ Βαγγέλη και Μιράντας
Αχώριστο δίδυμο τείνουν να γίνουν τελευταία ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Μιράντα Ξαφά, καθώς την προσεχή Δευτέρα το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και απόλυτη προσωποποίηση του νεοφιλελευθερισμού θα μιλήσει στο προσυνεδριακό forum του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση που διοργανώνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 
Πρόκειται για την οικονομολόγο και στέλεχος της Δράσης (που έχει εισχωρήσει στο προεδρικό περιβάλλον της Ν.Δ.), που ανήκει στη γνωστή «παρέα» των ακραία φιλελευθέρων, όπως ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Στέφανος Μάνος, και δηλώνει υπερασπίστρια του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και για την οποία ο κ. Βενιζέλος έχει να πει τα καλύτερα λόγια. Σε προηγούμενη κοινή δημόσια εμφάνισή τους ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αποκαλύψει ότι ταυτίζεται πλέον μαζί της. 
«Με τη Μιράντα Ξαφά έχουμε τελείως διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές διαδρομές, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε συμπέσει. Και νομίζω ότι ο κοινός παρονομαστής είναι ο ορθολογισμός και η υπευθυνότητα» είχε σημειώσει προκλητικά, την ώρα που η ίδια χαρακτήριζε «αναπόφευκτη την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, διότι δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ»! 
Η Ξαφά μάλιστα σε δηλώσεις της πρότεινε «να περικοπούν κι άλλο» οι συντάξεις, ενώ επιβεβλημένη χαρακτήριζε και τη μείωση των δημόσιων δαπανών.
dimokratianews,04.05.2018

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με σοφιστείες επιχειρούν να υποστηρίξουν το νομοθετικό τερατούργημα! Ντροπή τους στην απειροστή! Και οι δυο τους είναι υπεύθυνοι για το διαστροφικό μετασχηματισμό της νεοελληνικής κοινωνίας!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com