26 Απρ 2018

Ευχαριστίες προς τον Τούρκο πρόεδρο από Βαρθολομαίο μετά το τετ α τετ τους «για όσα έχει κάνει για την ομογένεια»

«Ευγνωμονώ τον Ερντογάν»!
Ευχαριστίες προς τον Τούρκο πρόεδρο από Βαρθολομαίο μετά το τετ α τετ τους «για όσα έχει κάνει για την ομογένεια»
Ρεπορτάζ Φίλιππος Πανταζής

Θέματα που σχετίζονται με την ομογένεια και τα Βακούφια συζήτησαν χθες -τουλάχιστον επισήμως- ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αγκυρα. Αγνωστο είναι αν οι δύο άνδρες συνομίλησαν για το ζήτημα της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κάτι πάντως που θεωρείται πολύ πιθανό, αν και -ως αναμενόταν- δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό. 
Οι δύο άντρες στην αρχή της σαραντάλεπτης συνάντησης είχαν θερμή χειραψία και ακολούθως αποσύρθηκαν στο γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με πηγές από το Φανάρι, ο Πατριάρχης, ο οποίος ήταν αυτός που είχε ζητήσει τη συνάντηση, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τουρκίας «για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την επίλυση ζητημάτων της ομογένειας και του Πατριαρχείου και έθεσε προφορικά και γραπτά τα ζητήματα τα οποία ακόμη εκκρεμούν».
Ο Ερντογάν, κατά τις ίδιες πηγές, ήταν πολύ εγκάρδιος και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Πατριαρχείου και της ομογένειας. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ερντογάν κάλεσε στην αίθουσα τον Αντνάν Ερτέμ, διευθυντή της γενικής διευθύνσεως των Βακουφίων, στον οποίο έδωσε οδηγίες για τον χειρισμό των θεμάτων της αρμοδιότητάς του.
Η Τιμία Συνοδεία
Ακολούθως, ο Πατριάρχης κάλεσε στην αίθουσα την Τιμία Συνοδεία του, η οποία είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει τον Τούρκο πρόεδρο. Στη συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη βρίσκονται ο μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, Πανοσιολ. ο αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ Μπίλλης, ο αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο κ. Παντελεήμων Βίγκας, άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ, και ο κ. Γεώργιος Παπαλιάρης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Υποστηρίξεως Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη, ανήμερα το Πάσχα, ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος είχε επισκεφθεί τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, τους μετέλαβε και τους μετέφερε το μήνυμα του κ. Βαρθολομαίου με τις ευχές για τη σύντομη απελευθέρωσή τους.
dimokratianews,26.04.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com