5 Απρ 2018

Νίκος Νικολόπουλος: “Τα «αιρετικά» βιβλία των Θρησκευτικών επιστρέφονται ως απαράδεκτα”!


Σχετική εικόνα
“Τα «αιρετικά» βιβλία των Θρησκευτικών επιστρέφονται ως απαράδεκτα”!
του Νίκου Νικολόπουλου (*)
Αφιέρωσα χρόνο και διάβασα τα βιβλία των Θρησκευτικών και διαπίστωσα δεκάδες σκόπιμες παραλείψεις ή προσεγγίσεις που υπονομεύουν την Ορθοδοξία.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνειδητή αλλοίωση του μαθήματος που αποσκοπεί στον κλονισμό των νωπών θρησκευτικών πεποιθήσεων ενός μαθητή.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ευτυχώς, όμως, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί πολύ απλά αποφάνθηκε με βάση το Σύνταγμα και την λογική, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την απόφαση του πρώην Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Η απόφαση χαροποιεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και την μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, διότι αποτράπηκε η… προοδευτική σύγχυση που επιχείρησε να επιφέρει στη διδασκαλία των Θρησκευτικών ο κ. Φίλης.
Οι ανώτατοι δικαστές είναι βέβαιο ότι δεν προβληματίσθηκαν ιδιαίτερα μέχρι να αποφασίσουν.
 Ήταν οφθαλμοφανές ότι ο Υπουργός Παιδείας επεδίωκε με σαφή πολιτικά κριτήρια, μέσα από τους «φακέλους των Θρησκευτικών», να γίνει κατήχηση και στράτευση των μαθητών σε μια εκκοσμικευμένη στάση απέναντι στην Ορθοδοξία και προς τούτο επεδίωξε να τύχουν σκανδαλώδους εύνοιας άλλες θρησκείες και δόγματα, σε αντίθεση την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, στην οποία είχε επιφυλάξει μια άκρως υποτιμητική και ελλιπή μεταχείριση.
Για τούτο και αποσιωπάται ότι ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός.
Το Σύμβολο της Πίστεως καταχωρείται μόνο ως ανερμήνευτο κείμενο στο βιβλίο της Α’ Γυμνασίου, ενώ έχει αφαιρεθεί από τα βιβλία του Δημοτικού και του Λυκείου! 
Δεν υπάρχει ούτε μία διδακτική ενότητα για την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγιά μας, που συγκινεί εκατομμύρια καρδιές ορθόδοξων χριστιανών.
Αντιθέτως, διαπίστωσα ότι στο βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού συστεγάζονται όλοι, Μωάμεθ, Βούδας κ.λπ. σε πνεύμα «ισοϋψούς» σεβασμού.
Έτσι, λοιπόν, όλοι είναι όμοιοι, δηλαδή Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Αρμένιοι, Κόπτες, Αγγλικανοί, Ευαγγελικοί, Πεντηκοστιανοί, Αντβεντιστές, ακόμα και οι μάρτυρες του Ιεχωβά, οι χιλιαστές που με οργανωμένη προπαγάνδα, έχουν καταδείξει πολλές φορές την αντεθνική δράση τους.
Από την άλλη πρέπει να πω ότι είναι υποκριτές όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μάθημα δεν πρέπει να είναι ομολογιακό ή κατηχητικό, γιατί ταυτόχρονα σπεύδουν να υπεραμυνθούν δήθεν του ορθόδοξου χαρακτήρα του.
Τέλος, στα «νέα Θρησκευτικά» δεν υπάρχει λογική δομή, παρά μόνο απόπειρες παράλληλων αναφορών. Λείπει η συνεκτική εικόνα για την Ορθοδοξία, καθώς παραλείπονται βασικά θέματα της πίστεως, που έχουν ως συνέπεια τη διαστρέβλωση και την παραπλάνηση των μαθητών.
Γιατί όλα αυτά και πολλά άλλα, οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει είναι απόλυτα δικαιολογημένες, αφού επιχειρείται εσκεμμένα να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Η «συρραφή» που έκαναν οι συντάκτες των βιβλίων προδίδει τις επιδιώξεις τους και ματαιοπονούν όσο και αν κόπτονται να μας πείσουν ότι και η ορθόδοξη πίστη αποτελεί ανθρώπινη ιδεολογία ή φιλοσοφία. Ματαιοπονούν, γιατί η Ορθοδοξία βασίζεται σε γεγονότα-αποκαλύψεις του Θεού που λαμβάνουν χώρα μέσα στην ιστορία σε συγκεκριμένους τόπους και χρόνους, κάτι που δεν έχει να επιδείξει άλλη θρησκεία.
Τα Ελληνόπουλα έχουν δικαίωμα, όπως και τα παιδιά των άλλων δογμάτων, να διδάσκονται την πίστη τους, δηλαδή τον Χριστιανισμό και όχι κάποια κοσμοπολίτικη, πανθρησκιακή αιρετική ανοησία και μάλιστα με τους φόρους που πληρώνουν οι γονείς τους.
Δεν είναι δυνατόν να γίνεται στην Ελλάδα αυτό που επιδιώκουν οι νεοφιλελεύθεροι νεοταξίτες της παγκοσμιοποίησης μαζί και οι αριστερές ισχνές μειοψηφίες, που θέλουν να προβάλλονται μάλιστα ως προοδευτικές και νεωτεριστικές δυνάμεις του τόπου και να καθηλώνεται η βούληση της πλειοψηφίας του λαού.
Σκοταδισμός δεν είναι η επαρκής εκπαιδευτική μεταχείριση της Ορθοδοξίας. Σκοταδισμός είναι να θέλουν κάποιες εμμονικές μειοψηφίες να επιβάλουν τα.. γούστα τους.
Κόντρα, λοιπόν, στους εμπαθείς, το ΣτΕ έκρινε επί της ουσίας ότι πρέπει να λαμβάνεται αρκούντως σοβαρά η γνώμη της Εκκλησίας.
 Και τώρα η Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα οφείλουν μετά την απόφαση, να συμφιλιωθούν και να σεβασθούν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων, όπως και την απόφαση του ΣτΕ και να εγκαταλείψουν δια παντός κάθε προσπάθεια μετατροπής του μαθήματος των Θρησκευτικών σ’ ένα θρησκειολογικό μείγμα ασάφειας, με προφανή στόχο την απομείωση της ορθόδοξης πίστης των μαθητών.
(*)  Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com