21 Μαρ 2018

«Δήλωση Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά»


Αθήνα, 21 Μαρτίου 2018
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κυρία Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές Τομεάρχες, βουλευτές Καστοριάς κυρία Μαρία Αντωνίου, Αργολίδας κύριος Γιάννης Ανδριανός και Λάρισας κύριος Χρήστος Κέλλας, με αφορμή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε ως αντισυνταγματική απόφαση του τέως Υπουργού Παιδείας για τη διδασκαλία των θρησκευτικών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Νέο πλήγμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Υπουργείο Παιδείας.
Τον περασμένο Μάρτιο, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει ότι ο τρόπος επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων, που θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας με το νόμο 4327/2015, προσέκρουε στο Σύνταγμα.
Αρχές Μαρτίου φέτος, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε άκυρη απόφαση του Υπουργού Παιδείας που έθετε τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του.
Χθες, νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση του τέως Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, για ριζική αλλαγή στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο δημοτικό και το γυμνάσιο, είναι πολλαπλά αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Για άλλη μία φορά, το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά “κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας”»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Δήλωση Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά» Πότε μίλησε η ΝΔ για την απόπειρα κατάργησης της προσευχής στα σχολεία; Ποια ήταν η άποψή της για την θεμελιώδη αλλαγή στο μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, για πρώτη φορά από την εποχή του Καποδίστρια!
Θυμήθηκα το : Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.

Απόσπασμα από άρθρο στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ 2 Οκτωβρίου 2017
Η ΝΔ διέσωσε την κυβέρνηση σε τρεις περιπτώσεις: στο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, στη ρύθμιση για περίθαλψη του Μεγάρου Μουσικής από το κράτος, και στο νομοσχέδιο για το Ισλαμικό Τέμενος.
Το παράδοξο είναι η ενθουσιώδης παράδοση της ΝΔ χωρίς καμία υποσημείωση ή όριο υποχώρησης στην ατζέντα των κοινωνικά νεοφιλελευθέρων, που ήδη πίεζουν επί παραδείγματι για υϊοθεσία από ομοφυλοφίλους, αλλαγή φύλου από τα 15(!) με απλή αίτηση κλπ.
Η ΝΔ αποδέχτηκε περιχαρής να χτιστεί Ισλαμικό Τέμενος σε έκταση του Πολεμικού Ναυτικού, με έξοδα των δημοσίων επενδύσεων, χωρίς δημόσιο προβληματισμό. Σιωπή για τα αρχαία στον Ελαιώνα. Εδώ έχουμε το μεγαλύτερο παράδοξο, διότι ένα κρατικά επιδοτούμενο Ισλάμ δεν συμβαδίζει ούτε με τη συντηρητική, ούτε με την οικονομικά φιλελεύθερη οπτική.

Τωωωωωρα αντιληφθηκατε οτι η ΝΔούλα ειναι ενας γαλαζιος ΣΥΡΙΖΑ, ενα κομμα τραβεστί, και δη μουσάτη, οπως εκεινη που κερδισε στη Eurovision πριν μερικα χρονια;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com