21 Μαρ 2018

ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργείο Παιδείας κατά ΣτΕ για τα Θρησκευτικά


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣτΕ για τα Θρησκευτικά
Βολές κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο έκρινε πως είναι αντισυνταγματικές οι αλλαγές του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο βασίζεται, σύμφωνα σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ένα σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Η Κουμουνδούρου τονίζει επίσης ότι «η εκπαίδευση οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να προάγει τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της συνύπαρξης  με τη διαφορετικότητα».
Καταλήγοντας, καλεί το υπουργείο Παιδείας «να συνεχίσει απαρέγκλιτα το έργο της βαθιάς μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού των  προγραμμάτων διδασκαλίας, που εδώ και καιρό έχει δρομολογήσει».
Υπ. Παιδείας: Η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά πηγαίνει την Εκπαίδευση και την Κοινωνία πολλά χρόνια πίσω
Τι απαντά για την απόφαση του ΣτΕ
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πληροφορήθηκε από επιλεκτικές διαρροές απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. 
Το Υπουργείο σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους.
Η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων. 
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων. 
Σημειώνεται δε, ότι η νέα διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει ενσωματωθεί πλήρως και έχει γίνει απολύτως αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές γιατί αποτελούσε ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. 
Το Υπουργείο, τέλος, θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση. 
Δείτε και:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κόκκινος Φασισμός δεν πρέπει να περάσει!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΔΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ!

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι ο σεβασμός των ψευτοπροοδευτικών και θολοκουλτουριαρέων της κυβέρνησης των ανδρεικέλων της Νέας Τάξης και φασιστών της "πολιτικής ορθότητας" προς τη δικαιοσύνη, όταν οι αποφάσεις της τελευταίας δεν συντονίζονται με τις ιδεοληψίες τους.
Χρειάζεται προσωπική και συλλογική μετάνοια μπας και μας λυπηθεί ο Θεός και δεν επιτρέψει να μας κυβερνήσει άλλο αυτή η συμμορία!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com