7 Μαρ 2018

Σκοπιανοί κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία του «μακεδονικού λαού»!

Σκοπιανοί κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία του «μακεδονικού λαού»!
Πόπη Παπαγεωργίου
Φωτό - Διαδηλωτές στα Σκόπια ζητούν να μην αλλάξει η ονομασία της πΓΔΜ (φωτ. : EPA / Georgi Licovski)
Την υπογραφή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της πάγιας τουρκικής πολιτικής αμφισβήτησης, είναι προφανές πως φέρει η τελευταία επινόηση εθνικιστικών κύκλων στην πΓΔΜ που κατηγορούν ευθέως την Ελλάδα για «γενοκτονία της μακεδονικής μειονότητας» από το 1913 και επί 10ετίες!
Η Ελλάδα, σύμφωνα με επιστολή που έστειλαν στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, «έχει παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία».
Στην επιστολή οι οργανώσεις Macedonian Human Rights Movement International, United Macedonian Diaspora, World Macedonian Congress και Macedonian Global Coordinative Network που την υπογράφουν, κατηγορούν και διεθνείς οργανισμούς για όλα όσα συμβαίνουν.
Κάνουν λόγο για «ενορχηστρωμένη επίθεση»
Όπως σημειώνουν, «ο μακεδονικός λαός δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί τις αφόρητες και άδικες πιέσεις που του ασκούν η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ μέσω των συνεχιζόμενων “συνομιλιών” για το όνομα, που άρχισαν το 1993». Οι εθνικιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι αυτό που άρχισε ως διευθέτηση μιας υποτιθέμενης διαφοράς, 25 χρόνια αργότερα έγινε προσπάθεια διάπραξης γενοκτονίας του μακεδονικού λαού «προσπάθεια να εξαφανίσουν αυτόν, τη χώρα του, τη γλώσσα του και την ιστορία του από τα βιβλία και τους χάρτες όλου του κόσμου».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το άρθρο του Μπαϊράμ Αλτούγκ στο Anadolu που αναφέρεται στην ανακοίνωση, υποχρεώνουν τον λαό της πΓΔΜ να διαπραγματευτεί το όνομά του, την εθνική και εθνοτική ταυτότητά του, τη γλώσσα του και την ιστορία του, ως προϋποθέσεις για συμμετοχή σε αυτούς τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς. «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που μια τέτοια διεθνώς ενορχηστρωμένη πίεση στρέφεται προς έναν λαό ζητώντας την αυτοκαταστροφή του ‒η πίεση ασκείται από τα έθνη και τις οργανώσεις που υποτίθεται ότι θα ήταν οι φύλακες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον 21ο αιώνα» αναφέρει η επιστολή.
Όταν πριν από λίγες εβδομάδες μέλη των οργανώσεων αυτών διαδήλωναν στα Σκόπια καίγοντας σημαίες...
Κι αν τα παραπάνω φαντάζουν... αστεία, η επιστολή γίνεται ακόμα πιο αστεία. Οι εθνικιστικές οργανώσεις των Σκοπίων με τη βοήθεια των απογόνων του Οθωμανών Τούρκων που διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων της Ανατολής, των Αρμενίων και των Ασσυρίων στις αρχές του 20ού αιώνα, καλούν την ελληνική κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει το παρελθόν της και μια και καλή να αναγνωρίσει δημοσίως και να απολογηθεί για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα εγκλήματα πολέμου και τη γενοκτονία που διαπράχθηκε σε βάρος της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα από το 2013»!
Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλούν την Ελλάδα να αναγνωρίσει ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει, κάτι που τεκμηριώνεται από πλήθος ιστορικών στοιχείων αναγνωρισμένων διεθνώς και επί 10ετίες, ενώ η Τουρκία αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει και εξακολουθεί να διαπράττει σε βάρος τόσων λαών και φυλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com