16 Μαρ 2018

Αθωώθηκε ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος


Επεισοδιακή δίκη
Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο Αιγίου ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος οδηγήθηκε σε δίκη με την κατηγορία της σύνταξης και της ανάρτησης κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλοφίλων στο προσωπικό ιστολόγιό του.

Η πλευρά των μηνυτών του υποστήριξε ότι με πρόθεση προέτρεψε τον κόσμο σε ενέργειες εναντίον τους, με διακρίσεις, μίσος και βία, βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού τους, κατά τρόπο τέτοιον που τους εξέθεσε σε κίνδυνο, απειλώντας τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητά τους.
Η απολογία του ιεράρχη διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Ο κ. Αμβρόσιος υποστήριξε ότι το επίμαχο άρθρο αναφερόταν ουσιαστικά στους πολιτικούς και όχι στα πρόσωπα. Κατά την απολογία του ο μητροπολίτης Αιγιαλείας χρησιμοποίησε πολλές ευαγγελικές περικοπές για τους αμαρτωλούς που δεν έχουν μετανοήσει προκειμένου να τεκμηριώσει τις θέσεις του.
Υπερασπιστική ήταν η γραμμή των δύο δημάρχων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, κ. Παναγόπουλου και κ. Λαζουρά, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο μητροπολίτης έχει διατελέσει σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.
Η ακροαματική διαδικασία ήταν μαραθώνια σε διάρκεια, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το μεσημέρι αντιεξουσιαστές.
dimokratianews,16.03.2018

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ!

ΞΥΔΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!


ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/20563-o-suriza-kata-tis-athoosis-tou-mitropoliti-kalabruton
Το κόμμα στο οποίο ανήκουν οι πρωτοστάτες του διαστροφικού μετασχηματισμού της νεοελληνικής κοινωνίας ενοχλήθηκαν από την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου και επετέθησαν κατά της δικαιοσύνης κατά τρόπο αήθη.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Μην παραιτηθεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Χρειάζεται στην Εκκλησία σαν ενεργός μητροπολίτης, φθάνει να συνεχίσει να μιλάει για τον οικουμενισμό και για τη χριστιανική ηθική.

Αριστομένης




Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος δεν πιστεύω να εννοούσε όλα όσα είπε.

Η ποινικοποίηση της χριστιανικής γνώμης ακόμα και αν κάπου είναι λάθος στην έκφραση, οδηγεί σε δικτατορικά καθεστώτα σταλινικού τύπου.

Ανώνυμος είπε...

Οι ελεύθεροι άνθρωποι πρέπει να αντισταθούν στην ποινικοποίηση της γνώμης και στη κατασκευή "εγκλημάτων γνώμης" που συναντούμε στα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ καθεστώτα!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com