23 Ιαν 2018

O μακαριστός Μητροπολίτης Κονίτσης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ κονιορτοποιεί την ενδοτική στάση των εκκλησιαστικών ταγών!

Σέ 70 δευτερόλεπτα ὁ  ἀοίδιμος Μητροπολίτης Κονίτσης  καί ἐθνεγέρτης  τοῦ θέματος τῆς Βορείου Ἠπείρου, ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ(+1994) δίνει ἀποστομωτική ἀπάντηση στήν  προσβλητική γιά τόν πιστό λαό  στάση  τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἰερωνύμου, στάση δῆθεν «συνέσεως, φρονήσεως καί νηφαλιότητας» καί στή σύμπραξή του μέ δηλωμένους ἄθεους, ἀπάτριδες  καί ἀποδομητές τοῦ ἔθνους πολιτικούς !
1.Παράδοσις  τῆς  Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας εἶναι νά ὑπερμαχεῖ τῶν δικαίων τοῦ Γένους! Κι ὅταν ἡ Ἐκκλησία βλέπει ὅτι τά δίκαια αὐτά, ὁ πολιτικός κόσμος τά παραμερίζει καί τά παραγκωνίζει, ἡ Ἐκκλησία θά γίνει σημαιοφόρος καί πρωτοπόρος

2.(ὅταν κινδυνεύει ἡ πατρίδα, ) ΟΧΙ πιά ἀγωνιστές ἀπό τίς κερκίδες , στό στίβο ὅλοι τώρα ἀγώνα γιά τήν Ἑλλάδα, ΟΛΟΙ στόν στίβο, μικροί καί μεγάλοι, κλῆρος καί λαός, στρατός καί πολιτεία, ἡ ΕΛΛΑΔΑ ὁλόκληρη! Ἑμεῖς βλέπουμε τήν Ἑλλάδα καί μόνο τήν Ἑλλάδα, τά κόμματα ἔρχονται καί παρέρχονται , ἡ Ἑλλάδα μένει ἀδελφοί μου!!! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Πόσο μας λείπει ο μακαριστός εθνεγέρτης επίσκοπος, όπως και ο ομόφρων και ομότροπός του Φλωρίνης Αυγουστίνος! Μπορεί να φαντασθεί κανείς τους μύδρους που θα εξαπέλυαν, εάν ζούσαν σήμερα επί της γης, σε βάρος της εθνομειοδοτικής και, γιατί όχι, εθνομηδενιστικής "λογικής" που έχει εισβάλλει εδώ και κάποια χρόνια και εντός του εκκλησιαστικού και θεολογικού σώματος με κύρια ευθύνη και υπαιτιότητα κύκλων φίλα προσκείμενων στον, κατώτερο των προσδοκιών του λαού και των περιστάσεων, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;
Αναντιλέκτως, ο πρώτος αποδέκτης της σφοδρής κριτικής τους θα ήταν η γνωστή βολιώτικη "ακαδημία" της συμφοράς. Το "εργαστήρι" αυτό αποδομήσεως της ορθοδόξου θεολογίας αλλά και της απαξιώσεως του εθνισμού (όχι εθνικισμού) και του πατριωτισμού με "θεολογικό" και "εκκλησιολογικό" μανδύα.
Και όμως! Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του καρκινώματος αυτού της εκκλησιαστικής και θεολογικής ζωής που ακούει στο όνομα "Ακαδημία θεολογικών σπουδών" ""Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευαρέσκεια και ικανοποίησή του για την πλούσια και καρποφόρα δράση της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τη στήριξη και εκτίμησή του για το πρωτοποριακό έργο που επιτελείται στο Βόλο. Σημείωσε δε ότι στην μεταβατική και απρόβλεπτη αυτή περίοδο που διανύουμε, η Εκκλησία μας έχει ανάγκη από φωνές σαν της Ακαδημίας του Βόλου, γι’ αυτό και ενθάρρυνε τους υπευθύνους της να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, αψηφώντας τις ανοίκειες και άδικες επιθέσεις". Αυτά αναφέρονται σε Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Δημητριάδος σχετικά με "Συνάντηση του Δ. Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο".
Πλήρης και ανεπιφύλακτη, δηλαδή, στήριξη των αποδομητών και ανατροπέων που στεγάζονται ιδεολογικά στο προαναφερθέν ίδρυμα από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας αντί της σφοδρής αποδοκιμασίας και καταδίκης από την πλευρά του.
Παραθέτω κάποια δείγματα του "αντι-εθνικιστικού" προσανατολισμού και χαρακτήρα της προαναφερθείσης σφηκοφωλιάς του Βόλου:
http://acadimia.org/nea-anakoinoseis/deltia-typou/498-rogmes-se-pericharakwseis
http://syndesmosklchi.blogspot.gr/2012/05/blog-post_27.html
http://trelogiannis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_80.html
http://www.amen.gr/article19194#sthash.DaKQ4hWc.dpuf.
Ένς ακόμη αποδέκτης της προδοαληφθείσης κριτικής των μακαριστών επισκόπων κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και ο π.Βασίλειος Θερμός, ελάχιστο δείγμα της επιεικέστατα απαράδεκτης συλλογιστικής του παραθέτω ευθύς κατωτέρω: https://pneymatiko.wordpress.com/2011/11/22/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B5/
"Χαμένες ευκαιρίες" για την Εκκλησία της Ελλάδος, κατά τον προαναφερθέντα κληρικό, οι αγώνες για το Μακεδονικό και τις ταυτότητες, δηλαδή για τη διατήρηση ανόθευτης και ακίβδηλης της ιδιοπρωσωπείας μας!
Για το γνωστό και μη εξαιρετέο Σ.Ζουμπουλάκη, θαμώνα και αυτόν της βολιώτικης νεοπλασματικής "ακαδημίας", παραθέτω τα ακόλουθα λίαν σοβαρά και άκρως αποκαλυπτικά του εθνικά επικίνδυνου ιδρύματος "ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ": https://averoph.wordpress.com/2017/06/14/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%81/.
Καλούνται οι υγιώς φρονούντες σημερινοί ιεράρχες να μιμηθούν τους μεγάλους εκείνους επισκόπους εκφέροντας εθνοκεντρικό λόγο, σφυροκοπώντας τον εθνο-μειοδοτισμό που καμουφλάρεται με "εκκλησιαστικό" μανδύα και κατονομάζοντας, ταυτοχρόνως, τους ενόχους έστω και αν κάποιοι από αυτούς τυγχάνουν συνεπίσκοποί τους!
Λ.Ν.


Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com