22 Ιαν 2018

Ράπισμα από το συλλαλητήριο σε πολιτικούς, ιεράρχες και μιντιάρχες

Και ξανά προς τη δόξα τραβά
Αρθρο του Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη
Ράπισμα από το συλλαλητήριο σε πολιτικούς, ιεράρχες και μιντιάρχες 
Τι δεν καταλαβαίνουν όσοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την αντίδραση της ελληνικής ψυχής 

Το εντυπωσιακό και αυθόρμητο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε άλλο ένα ηχηρό ράπισμα στην καθεστηκυία τάξη των πολιτικών, των ιεραρχών, αλλά και των μιντιαρχών της Αθήνας! Ενας απογοητευμένος και ταπεινωμένος λαός. Κάνουν λόγο για 500.000 κόσμο! Μια ξεχασμένη λέξη. Το συλλαλητήριο! 
Αλήθεια, ποιος πολιτικός φορέας ή ηγέτης μπορεί σήμερα να μαζέψει έστω τους μισούς; Μια αυθόρμητη φωνή διαμαρτυρίας! Ας μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη φορά είχε τεθεί επικεφαλής ένας εμπνευσμένος ηγέτης, ο τελευταίος πραγματικός ηγέτης της Εκκλησίας μας, ο μακαριστός Χριστόδουλος.
Νέοι και γέροι. Πολιτικοποιημένοι και απολιτίκ. Προνομιούχοι και μη προνομιούχοι. Εργαζόμενοι και άνεργοι. Μακεδόνες και Κρήτες! Θρακιώτες και Ρουμελιώτες! Οικογένειες ολόκληρες! Κανονικοί άνθρωποι! Πραγματικοί Ελληνες! Ολοι, μια γροθιά. Ολοι ενάντια στους υποταγμένους πολιτικάντηδες. Ολοι όρθωσαν το ανάστημά τους στους ορθολογικά (sic) σκεπτόμενους... Αλήθεια, ρε λεβέντες «σκεπτόμενοι», ο Λεωνίδας και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Παπαφλέσσας και ο Ιωάννης Μεταξάς στάθμισαν τους κινδύνους, άκουσαν τις ξένες δυνάμεις της εποχής και αποφάσισαν το «ΟΧΙ» και το «Μολών Λαβέ»; Εχετε καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του ηγέτη;
Και, βέβαια, από την κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει κανείς και πολλά... Ο παμπόνηρος πρωθυπουργός άνοιξε ένα θέμα που, για την καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ, μικρή σημασία έχει. Που του έδωσε (κι άλλα) εύσημα από τις μεγάλες δυνάμεις. Που κατάφερε να προσανατολίσει τον λαό σε ένα θέμα και να «περάσει» άλλον έναν πολιτικό σκόπελο. Και, καταπώς φαίνεται, στη δύσκολη στροφή θα την κάνει γυριστή. Ή, αλλιώς, «στρίβειν διά του αρραβώνος». Για την αντιπολίτευση, όμως; Που κράτησε επίσημα μια στάση από «ορθολογιστική» έως προδοτική; Ποιοι είναι αυτοί οι «έξυπνοι» και «σοφοί» σύμβουλοι των -περισσότερων- αρχηγών των αντιπολιτευτικών κομμάτων που δεν τους ξύπνησαν; Ποιοι είναι αυτοί οι «εμπνευσμένοι» σύμβουλοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως που δεν τον συμβούλεψαν ότι διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει δεύτερος Αντ. Σαμαράς και να «δημιουργήσει» τους επόμενους ΑΝ.ΕΛ.;
Γιατί, μη γελιέστε! Πεντακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές σημαίνει πολύ πάνω από 10% σε εκλογικά νούμερα. Φαίνεται, όμως, ότι δεν είχε παραγγελθεί ανάλογη δημοσκόπηση.
Και ο ηγέτης της Εκκλησίας μας; Γιατί θα έπρεπε να κάνει επίδειξη «σωφροσύνης»; Ποιο ήταν το διακύβευμα;
Και, τέλος, οι μιντιάρχες μας! Κανένα κανάλι δεν αφιέρωσε χρόνο στη μεγαλειώδη αυτή διαμαρτυρία. Το μεν κανάλι που αυτοαποκαλείται «κανάλι της ενημέρωσης» θα ήταν πιθανότερο να συνδεθεί με τον Αγιο Δομίνικο και να καλύψει τη διαμαρτυρία των ιθαγενών για τον κίνδυνο εξαφάνισης της καρύδας ή, ακόμα περισσότερο, να έχει ζωντανό μαγκαζίνο από το Καράκας για να μεταδίδει live τις διαδηλώσεις του -συμπαθούς, κατά τα άλλα- λαού της Βενεζουέλας, παρά να μεταδώσει ζωντανά το βροντερό ξέσπασμα των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη!
Ο δε νεο-καναλάρχης με έδρα τη Μακεδονία προτίμησε τη live μετάδοση της θλιβερής εκπομπής της καρικατούρας, η οποία διετέλεσε μάνατζερ της διασημότερης Ελληνίδας πορνοστάρ, παρά τη μετάδοση της ομιλίας του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου. Οποία κατάντια!
Τι δεν κατάλαβαν όλοι όσοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την αντίδραση της ελληνικής ψυχής; Μα, ό,τι και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Τότε, ο Ελληνας δεν ψήφισε επιστροφή στη δραχμή. Βρήκε την αφορμή για στεντόρεια διαμαρτυρία! Χθες, ο Ελληνας δεν επαναστάτησε ξαφνικά. Βρήκε την αφορμή να βροντοφωνάξει: «Μας πήραν τα σπίτια. Μας έκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις. Εστειλαν τα παιδιά μας στην ξενιτιά. Δεν θα μας πάρουν και την Ιστορία μας!»
Ας το βάλουν καλά όλοι στο μυαλό τους: Με δημοσκοπήσεις και σφυγμομετρήσεις δεν κυβερνιέται η Ελλάδα! Με υψηλές τηλεθεάσεις και reality δεν καθοδηγείται ο Ελληνας. «Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά»!
Ο Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης  είναι εκδότης της εφημερίδας «δημοκρατία» 
dimokratianews, 22/01/2018
Δείτε και:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(21-01-2018),ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΝ "OXI"ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΑΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αντιοικουμενιστής είπε...

73 εις τους 82 ιεράρχας δεν συμμετείχαν εις το Μέγα Συλλαλητήριον! Εύγε κύριε Λιάπη! Παρέσυρες μακράν του Ορθοδόξου Λαού τους (διορισμένους) ποιμένας του. Αύριο μπορεί εις έτερος "Αντώνιος Τρίτσης" να ορεχθή την "εκκλησιαστικήν περιουσίαν". Τώρα, με την οικονομικήν (ψευδο)κρίσιν η "εκκλησιαστική περιουσία" φαντάζει εξαιρετικώς "λακταριστή", δια πολλούς άρπαγες. Πιστεύω ότι θα παραμείνεις σταθερός ες την θέσιν σου ότι τάσσεσαι αναφανδόν κατά των... συλλαλητηρίων. Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, των φιλοοικουμενιστών, των κρυφοοικουμενιστών, των εθνοπροδοτών και αποστατών ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com