16 Ιαν 2018

Ο Ινδουισμός και η «θεραπεία της αγελάδας»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ινδία: Αγελάδες καλούνται να φέρουν στον «ίσιο δρόμο» τους κρατουμένους!
Ινδία: Αγελάδες καλούνται να φέρουν στον «ίσιο δρόμο» τους κρατουμένους!
Η «θεραπεία της αγελάδας», όπως την αποκαλούν, εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά 1,5 εκατ. δολάρια.

Οι «μαγικές δυνάμεις» των αγελάδων θα μπορούσαν να ξαναβάλουν στον ίσιο δρόμο τους φυλακισμένους: ένα κρατίδιο της βόρειας Ινδίας σχεδιάζει να εγκαταστήσει στα σωφρονιστικά ιδρύματά του καταφύγια για αυτά τα ζώα που θεωρούνται ιερά από τους ινδουιστές.
Μια επιτροπή που συγκρότησε η κυβέρνηση του κρατιδίου Χαριάνα, που συνορεύει με το Νέο Δελχί και κυβερνάται από εθνικιστές ινδουιστές, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει 600 αγελάδες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Η «θεραπεία της αγελάδας», όπως την αποκαλούν, εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά 1,5 εκατ. δολάρια.
Η Γκάου Σέβα Ααγιόνγκ (Επιτροπή Προστασίας των Αγελάδων) θεωρεί ότι η εγκατάσταση στάβλων για τις αγελάδες στις έξι φυλακές του κρατιδίου θα έχει θετική επίδραση στους κρατούμενους. «Οι αγελάδες έχουν μαγικές δυνάμεις για εκείνους που τις φροντίζουν», είπε ο Μπάνι Ραμ Μάνγκλα, πρόεδρος της Επιτροπής, κάνοντας λόγο για τα «αμέτρητα οφέλη» που θα έχει αυτό το πρόγραμμα.
Το γάλα των αγελάδων θα μπορούσε, για παράδειγμα, να «εξαγνίσει» τους φυλακισμένους. Η κοπριά και τα ούρα τους, που υποτίθεται ότι έχουν αναζωογονητικές ιδιότητες, θα μπορούσαν να πωλούνται στις τοπικές αγορές.
Από το 2014, όταν ανέλαβαν την εξουσία στην Ινδία οι εθνικιστές ινδουιστές, πολλά κρατίδια έχουν υιοθετήσει νόμους για την προστασία των ιερών αγελάδων. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι παραβάτες μπορεί να καταδικαστούν ακόμη και σε ισόβια κάθειρξη.
Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει συγκλονιστεί από αλλεπάλληλα λιντσαρίσματα μουσουλμάνων και νταλίτ (παρίες) από αυτόκλητους «προστάτες» των αγελάδων. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έχει καταδικάσει αυτές τις δολοφονίες, ωστόσο ακτιβιστές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν ότι οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι.

cretalive.gr16-01-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com