3 Ιαν 2018

Απαγορευμένα Χριστούγεννα!

Φωτογραφία του χρήστη Ορθόδοξη Αλήθεια.
Πολλοί χριστιανοί δεν μπορούν να γιορτάσουν τις άγιες ημέρες, καθώς μέχρι και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα παράνομο και το δέντρο!

Η Γέννηση του Θεανθρώπου γεμίζει με χαρά και ειρήνη τις ψυχές των ανθρώπων σε κάθε γωνία του κόσμου. Ακόμα και όσοι ανήκουν σε διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα, είναι αλήθεια ότι ανήμερα τα Χριστούγεννα δύσκολα παραμένουν ασυγκίνητοι από την αναγγελία του κοσμοϊστορικού γεγονότος. Στις ημέρες μας ωστόσο οι φανατικοί πολέμιοι -όσοι ακόμα έχουν απομείνει- του Λόγου του Ιησού Χριστού εξακολουθούν να κρατούν τις ψυχές τους ερμητικά... κλειστές στο θαύμα της αγάπης Του.
Δεν είναι, άλλωστε, λίγα τα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε: Οσοι χριστιανοί ορθόδοξοι βρεθούν στην Κίνα ούτε καν μπορούν να διανοηθούν ότι θα γιορτάσουν δημοσίως. Από το 2009 οι κινεζικές αστυνομικές Αρχές έχουν απαγορεύσει την τέλεση ακολουθιών στις 25 Δεκεμβρίου.
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Τα ίδια και... χειρότερα ισχύουν στην επικράτεια της Σαουδικής Αραβίας, όπου σε κανένα μέρος δεν θα αντικρίσουν τα μάτια του δυτικού επισκέπτη χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ούτε όμως και η ανταλλαγή ευχετήριων χριστουγεννιάτικων καρτών είναι νόμιμη πράξη. Οι παραβάτες συλλαμβάνονται αμέσως! 
Ο πέλεκυς του ισλαμικού νόμου είναι το ίδιο αυστηρός και στο σιιτικό Ιράν. Και εκεί απαγορεύεται δημοσίως ο εορτασμός των Χριστουγέννων. Με ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων απειλείται στο Σουλτανάτο του Μπρουνέι όποιος αποπειραθεί να εκφράσει δημοσίως ευχές επί της εορτής των Χριστουγέννων, αφού αυτά βλάπτουν τις πεποιθήσεις της μουσουλμανικής κοινότητας!
ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στη Σομαλία, στο Κέρας της Αφρικής. Οι κρατικοί ιθύνοντες κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκδίδουν απαγορευτικές ανακοινώσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι φανατικοί ισλαμιστές πραγματοποίησαν επίθεση την ημέρα των Χριστουγέννων του 2014 σε στρατόπεδο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, σκοτώνοντας πέντε άτομα. Οσο για τη Βόρεια Κορέα, τι να πρωτοπεί κανείς; Ο παράφρων δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν έχει φτάσει στο σημείο να θεωρήσει πριν από δύο χρόνια αιτία... πολέμου απλώς και μόνο την τοποθέτηση ενός τεράστιου χριστουγεννιάτικου δέντρου από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από τα σύνορα! Μάλλον είναι η πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ιστορία που η φωταγώγηση ενός δέντρου έγινε η αφορμή για ν' ανάψουν τα... λαμπάκια ενός ανθρώπινου εγκεφάλου!
Και ενώ αυτά τα κωμικοτραγικά παρατηρούνται στην υφήλιο καθώς εκπνέει το 2017, επιχειρώντας μια αναδρομή στο παρελθόν, μπορούμε να βρούμε και άλλα περιστατικά μανιώδους επίθεσης σε βάρος του πνεύματος των Χριστουγέννων.
ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ!
Κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος είναι ο αριθμός όσων μαρτύρησαν στα χέρια της μυστικής αστυνομίας τα πρώτα χρόνια της κομμουνιστικής δικτατορίας. Το 1922 εκτελέστηκαν 2.690 κληρικοί και 3.448 μοναχοί, αρκετοί Επίσκοποι εξορίστηκαν μαζικά στα παγωμένα νησιά Σολόφσκι του Βορρά, χωρίς καν να διατυπωθεί επίσημη κατηγορία και κατόπιν να διεξαχθεί μια αντικειμενική δίκη. Και ενώ αυτά διαδραματίζονταν επί ρωσικού εδάφους, οι υπόλοιποι δορυφόροι της Σοβιετικής Ενωσης δεν παρακολουθούσαν άπραγοι τις εξελίξεις. Για παράδειγμα, το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας, θέλοντας να αποδείξει στη Μόσχα ότι πάλευε και αυτό υπέρ της αθεΐας, εισηγήθηκε την αντικατάσταση της... γιορτής των Χριστουγέννων με τα γενέθλια του Στάλιν!
Στις αρχές του 1950 οι «φωστήρες» της κομμουνιστικής νομενκλατούρας υποστήριζαν ότι τα Χριστούγεννα ήταν σύμπτωμα της θρησκευτικής οπισθοδρόμησης και της μικροαστικής νοοτροπίας. Ως εκ τούτου, το πλέον ριζοσπαστικό θα ήταν στη θέση του να εορτάζονται τα γενέθλια του «πατερούλη Στάλιν»!
Η ίδια... επιδημία μεταδόθηκε και στην Ουγγαρία, όπου οι εκεί «ερυθροί γραφειοκράτες» στις αρχές της δεκαετίας του '50 καθιέρωσαν τον εορτασμό των γενεθλίων του Στάλιν αντί για τη Γέννηση του Κυρίου! Επειτα από λίγο καιρό στην Ουγγαρία αποφασίστηκε και η κατάργηση της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων.
ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
Πάγια τακτική των κομμουνιστών στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ ήταν να αποτρέπουν τους πιστούς από την παρακολούθηση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, όπως π.χ. οι λειτουργίες τα μεσάνυχτα, οι οποίες ωστόσο εξακολουθούσαν να τελούνται σε μικρότερες πόλεις και χωριά, τηρώντας όλους τους κανόνες της συνωμοτικότητας. Οσοι εκκλησιάζονταν τακτικά -πέραν της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας- ετύγχαναν μόνιμης παρακολούθησης από τους μυστικούς αστυνομικούς, καταγραφόταν επισήμως η δράση τους και θεωρούνταν ύποπτοι για αντικαθεστωτική δράση. 
Στη γειτονική μας Αλβανία με νόμο του κράτους είχαν τεθεί υπό διωγμόν κάθε είδους θρησκευτικές τελετές έως τον Δεκέμβριο του 1990, όταν οι χριστιανοί αδελφοί μας κατάφεραν να παρευρεθούν σε λειτουργία για πρώτη φορά έπειτα από 23 χρόνια. Μαζί με τις καμπάνες του χαρμόσυνου γεγονότος ήχησαν στις αρχές του '90 και οι καμπάνες της απελευθέρωσης για εκατομμύρια ορθόδοξους πιστούς ανά τον πλανήτη.
❱❱ Οταν οι στίχοι της «Αγιας Νύχτας» αντικαταστάθηκαν από τον ύμνο των ναζί
Τον 17ο αιώνα οι αγγλικανοί προτεστάντες -τόσο στην Αγγλία όσο και στις αποικίες της Αμερικής- απαγόρευαν αυστηρώς οποιαδήποτε εορταστική εκδήλωση εκείνες τις ημέρες, επειδή έκριναν ότι δεν συμβάδιζε με την τήρηση της αληθινής πίστης. Τη δεκαετία του '30, όταν ο Χίτλερ είχε κατακτήσει την εξουσία στη Γερμανία, οι ναζί επινόησαν πολλούς τρόπους για να καταργήσουν κάθε έννοια και συμβολισμό της εορτής αυτής. Δεν δίστασαν να αλλάξουν ακόμα και τους στίχους στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι στίχοι από το γνωστό τραγούδι «Αγια Νύχτα» αντικαταστάθηκαν από τους ύμνους στον εθνικοσοσιαλισμό. Ενώ κάθε αναφορά του Ιησού αντικαταστάθηκε από τον «Σωτήρα Φύρερ»! Η διαστροφή των ναζί δεν περιορίστηκε όμως σε αυτό το σημείο. Σειρά έπαιρνε και το... χριστουγεννιάτικο δέντρο! Αντί για το λαμπερό αστέρι, στην κορυφή τοποθέτησαν μια... ευμεγέθη σβάστικα, ενώ στη θέση των λαμπιονιών κρέμασαν αντίγραφα χειροβομβίδων, όπλων, σιδερένιους σταυρούς, σβάστικες κ.ά.! Στο ίδιο πάνω κάτω μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κομμουνιστές μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης, το 1917, στη Ρωσία. Μία από τις πρώτες ενέργειές τους ήταν η κατάργηση του επίσημου εορτασμού των Χριστουγέννων και του στολισμού των δέντρων. Οσοι τολμούσαν να αψηφήσουν τις διαταγές του κόμματος δεν έπεφταν απλώς σε δυσμένεια, αλλά έπαιρναν τον δρόμο της εξορίας και των καταναγκαστικών έργων.
Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com