4 Δεκ 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος για το Μάθημα των Θρησκευτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος - Μάθημα των Θρησκευτικών
Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε τηλεοπτική εκπομπή του Κρήτη  TV για το χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, με αφορμή την αλλαγή της ύλης του μαθήματος.
Στην εκπομπή συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος, καθώς και θεολόγοι, νομικοί και γονείς.
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είπε για το χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, τα παρακάτω:
«Πολύ απλά θα πώ: Δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτό που είμαστε. Σεβόμαστε τους πάντες και τα πάντα. Όλες τις θρησκείες, όλους τους ηγέτες των θρησκειών. Τα πάντα. Αλλά δεν θέλουμε να διαλύσουμε την δική μας Εκκλησία. Δεν είναι σωστό. Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο θα ταυτίσουμε, θα ανακατέψουμε τα πάντα;
Βεβαίως, μπορούμε να το κάνουμε ως μεγάλοι. Αλλά, να δώσουμε στα παιδιά μας, να συγχύσουμε τα παιδιά μας από μικρά; Σε αυτή την κατάσταση;
Εμείς, ως μεγάλοι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι θέλουμε. Αλλά, τα παιδιά μας να μην τους διδάξουμε αυτό που πρέπει να πιστεύουν; Αυτό που είναι; Αυτό που η Ελλάδα είναι;»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντεξα να δω πανω απο 8 λεπτα. Ειναι τραγικες φιγουρες οι οικουμενιστες, οταν δε προκειται για επισκοπους, εκει πραγματικα το θεαμα δεν υποφερεται Κυριε λυπησου μας στειλε μας εναν αγιο πυρινο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπώ τον αντι-οικουμενισμό, καθώς πρέπει να κρατούμε την ταυτότητά μας.
Νομίζω πως όταν με το σχόλιό μας στο άρθρο αυτό, μαχόμαστε μια εκπομπή που καταπολεμά την πανθρησκεία στα παιδιά μας, πετυχαίνουμε άθελά μας να βασιλεύει η πανθρησκεία.

Συμφωνώ με την εκπομπή. Από τις πιο ξεκάθαρες προσπάθειες που γίναν. Ιδίως οι 2 νομικοί ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Ο κάθε ομιλητής ξεκαθαρίζει την θέση του από την καταφανή αίρεση της Νέας Εποχής (New Age-πανθρησκειας) των βιβλίων.

Πάντως, νομίζω είναι κυρίως θέμα των γονέων.
Αν βολευτούν και ελπίσουν σε άρχοντες, στους οποίους η Αγ.Γραφή λέει "ουκ έστι σωτηρία", Θα εξαπατηθούν από αυτούς και τα παιδιά θα συνεχίσουν να χάνουν την πίστη τους π.χ να προσεύχονται στον Αλλάχ (Δ.Δημ,σ.22, Α Γυμν, σ.128).
Αν επιστρέφουν τα βιβλία, όπως η Ι.Κ.Αγίου Όρους και πολλές Μητροπόλεις λένε, τί μπορεί η πολιτεία να κάνει, χωρίς τα βιβλία και την συγκατάθεση των γονέων;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com