3 Οκτ 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος και η αλλαγή φύλου

Οι Ελληνες, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, όποτε έρχονται τα δύσκολα, επικαλούνται τον Θεό και ζητούν τη βοήθειά του. Οι ιερείς και οι ιεράρχες έχουν την ιερή αποστολή να αποτελούν τους ένσαρκους εκπροσώπους του Κυρίου, να τελούν τα μυστήρια, να λειτουργούν και να συμβάλλουν ώστε να διατηρείται η φλόγα της πίστης ζωντανή στις καρδιές των πιστών.

Είναι μεν άνθρωποι, όπως όλοι μας, με τα θετικά και τα αρνητικά τους, αλλά οφείλουν να μη λησμονούν στιγμή ότι φορούν το σχήμα και πως πρέπει πάση θυσία να μην υποβιβάζουν, να μη χλευάζουν, να μην υποτιμούν και να μην αλλοιώνουν τα μηνύματα του Χριστού στην ανθρωπότητα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θέλοντας να μη διαταράξει τις καλές σχέσεις με την κοσμική εξουσία, παραμερίζει τις διδαχές του Χριστού και υποβαθμίζει τα ιερά και τα όσια. Ενα από τα θλιβερότερα παραδείγματα της προαναφερθείσας διαπίστωσης είναι αυτό που είπε εξερχόμενος της Βουλής όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της νέας συνόδου της Βουλής.
Οταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο ποια είναι η θέση της Εκκλησίας στο ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε: «Ολα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Ολα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας».
Είναι παιχνίδισμα, κ. Ιερώνυμε, η βούληση κάποιων να βιάσουν τις ψυχές και τα σώματα των παιδιών με νομοθετήματα για αλλαγή φύλου από τα 15; Είναι παιχνιδίσματα, μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών, οι νεοταξικοί σχεδιασμοί που ετοιμάζουν για την Ελλάδα μας ένα μέλλον Σοδόμων και Γομμόρων; Είναι αστείο πράγμα να θέλουν οι χριστιανοί να πάρετε θέση εναντίον της ανωμαλίας και υπέρ των διδαχών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού; Σοβαρευτείτε, κ. Ιερώνυμε.
Ας ελπίσουμε η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας να πάρει μια ορθή, χριστιανική, ενάρετη θέση στο ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου.

dimokratianews, 03.10.2017

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...Καλλίτερα να μη ονομάζουμε και να μη θεωρούμε τους κληρικούς αντιπρόσωποι του Θεού, γιατί ποιος άνθρωπος θνητός και αμαρτωλός μπορεί να αντιπροσωπεύει τον Αθάνατoν, Αναμάρτητoν, Πάνσοφoν και Παντοδυνoμoν Θεoν;; Στο Ευαγγέλιο άλλωστε δεν βρίσκουμε πουθενά ότι ο Χριστός είχε τους μαθητές Του και ακόμα τους 12 Αποστόλους ως αντιπρόσωποι Του, αλλά ως υπηρέτες και δούλοι Του. Και μόνο αυτούς που Τον υπηρετήσαν πιστά σε όλες τις περιπέτειες τους ονόμαζε ΦΙΛΟΥΣ Του, αλλά ποτέ αντιπρόσωποι. Η ιδέα του "αντιπροσώπου του Χριστού" είναι εντελώς παπική, δεν έχει χώρο στην Ορθοδοξία και δημιουργεί σε πολλούς κληρικούς ένα άρρωστο τύφο και έπαρση. Ενώ, εάν θεωρεί τον εαυτό του υπηρέτη του Θεού, και μάλιστα άχρηστο, αποκτά την όμορφη ταπείνωση και τον απαραίτητο φόβο Θεού - δυο αρετές που σήμερα λείπουν σε θλιβερό βαθμό στο κλήρο.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο απογοήτευση μας ποτίζει πλέον ο αρχιεπίσκοπος...

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ στο συντάκτη του άρθρου. Το έλλειμμα γεσίας της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι ορατό και σε τυφλό. Ας όψονται όσοι διά της άφρονος και ολεθρίας ψήφου των εξέλεξαν για αρχιεπίσκοπο τον κ.Ιερώνυμο.
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com