19 Οκτ 2017

Να αποσυρθούν οι «Φάκελοι Μαθήματος»των Θρησκευτικών εδώ και τώρα! 600 Υπογραφές από γονείς.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΕΨΑΝ 600 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟΥΣΑ!

Α, ρε να ζούσε ο Αντώνιος να σηκώσει τη «μαγκούρα»! Θα ‘βλεπαν Παντελεήμων και Σοφρώνιος, που θα πήγαιναν τώρα οι περιβόητοι «Φάκελοι Μαθήματος»!
Την ώρα που η Μητρόπολη Ξάνθης είναι ΑΠΟΥΣΑ στη κυριολεξία για το θέμα των περιβόητων «Φακέλων Μαθήματος» –χθες ο Μητροπολίτης Ξάνθης αρκέστηκε στο να πει στους διαμαρτυρόμενους γονείς ότι θα φέρει το θέμα στην… Ιερά Σύνοδο- Χριστιανοί ορθόδοξοι γονείς και κηδεμόνες  έντονα οργισμένοι ήρθαν χθες στα γραφεία του ΜΑΧΗΤΗ και λίγη ώρα αργότερα μίλησαν τόσο στην εκπομπή του Σταύρου Μωραίτη μέσα από τον LIFE 921 FM όσο και στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Xanthi channel που παρουσιάζει ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γονείς του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.
-Συγκέντρωσαν 600 υπογραφές ζητώντας να αποσυρθεί το βιβλίο, «Φάκελοι μαθήματος» και να επανέρθουν τα παλιά βιβλία θρησκευτικών.
-Πήγαν στον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα που ωστόσο είδε «αδιάφορα» το θέμα, αρκούμενος στο να τους υποσχεθεί ότι θα το μεταφέρει στην Ιερά Σύνοδο.
-Θα επισκεφθούν τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο μεταφέροντάς τους την απαίτησή τους για την απόσυρση του βιβλίου, «Φάκελοι Μαθήματος»
Σχολιάζοντας τις καταγγελίες και δίκαιες διαμαρτυρίες των γονέων και κηδεμόνων που το μόνο αμάρτημά τους είναι ότι είναι….Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος θυμήθηκε από τις προσωπικές του εμπειρίες, τις συζητήσεις που είχε με τον Αείμνηστο Μητροπολίτη Ξάνθης Αντώνιο λέγοντας με νόημα…
«Α, ρε να ζούσε ο Αντώνιος να σηκώσει τη «μαγκούρα»! Θα ‘βλεπαν Παντελεήμων και Σοφρώνιος, που θα πήγαιναν τώρα οι περιβόητοι «Φάκελοι Μαθήματος…Που αντί να προηγείται η Μητρόπολη Ξάνθης στις κινητοποιήσεις των Γονέων και Καθηγητών, αναγκάζεται να τους ακολουθήσει….Σεβασμιότατε δεν ζητάν πολλά αυτοί οι άνθρωποι. Το μόνο που σου ζήτησαν οι γονείς, ήταν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όπως αυτοί οι ίδιοι…Χριστιανοί Ορθόδοξοι»!!!».
ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Εμείς, χριστιανοί ορθόδοξοι γονείς και κηδεμόνες παιδιών που είναι μαθητές στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση Νομού Ξάνθης δηλώνουμε προς κάθε πλευρά τα εξής:
Οι «Φάκελοι Μαθήματος» για τα Θρησκευτικά:
α. Περιέχουν διδασκαλίες πολλών θρησκειών, οι οποίες παρατίθενται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξισώνονται με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.
β. Αποσιωπούν εντέχνως τις διαφορές μεταξύ των θρησκειών/χριστιανικών ομολογιών και της ορθόδοξης πίστης μας. Με τον τρόπο αυτό προκαλείται σύγχυση στις συνειδήσεις των χριστιανών μαθητών και δίνεται η εντύπωση ότι όλες οι θρησκείες οδηγούν στη λύτρωση. (Συγκρητισμός)
γ. Δεν έχουν εγκριθεί επίσημα από την Εκκλησία της Ελλάδος.
δ. Δεν σέβονται την ίση μεταχείριση των χριστιανών ορθόδοξων μαθητών με τους αλλόθρησκους και αλλόδοξους, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τα διδακτικά εγχειρίδια για το μάθημα των δικών τους Θρησκευτικών, και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη των επίσημων θρησκευτικών τους κοινοτήτων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
α. Η παρεχόμενη θρησκευτική παιδεία στη χώρα μας να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της πατρίδας μας. Σ’ αυτό άλλωστε αναγνωρίζεται η χριστιανική ορθόδοξη πίστη ως επικρατούσα και αναφέρεται η υποχρέωση του κράτους να παρέχει στους χριστιανούς ορθόδοξους μαθητές θρησκευτική παιδεία, η οποία θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της θρησκευτικής τους συνείδησης.
β. Να αποσυρθούν οι «Φάκελοι Μαθήματος» των Θρησκευτικών και να διδαχτούν τα παιδιά μας από τα προηγούμενα Βιβλία των Θρησκευτικών.
γ. Να διδάσκονται τα παιδιά μας μάθημα σύμφωνα με την πίστη τους και όχι ένα πολυθρησκειακό μίγμα που θα τα οδηγήσει στην απαξίωση της πίστης στην οποία γεννήθηκαν, πριν ακόμα ενηλικιωθούν και αναπτύξουν την πολιτιστική και θρησκευτική τους ταυτότητα.
Ακολουθούν υπογραφές γονέων – κηδεμόνων και λοιπών συμπολιτών μας, που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απούσα η μητρόπολη κε Παντελεήμων;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com