19 Σεπ 2017

Αλλαγή φύλου σε χρόνο ρεκόρ με... μία αίτηση

Και με τον νόμο πλέον θα «είσαι ό,τι δηλώσεις» και «θα είσαι ό,τι αισθάνεσαι», με την κυβέρνηση να ισοπεδώνει κυριολεκτικά κάθε έννοια αρχών, αξιών και παραδόσεων και να φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», που είχε προαναγγείλει. 

Πρόκειται για το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους τρανσέξουαλ αλλά και σε όσους αισθάνονται πιο κοντά στο αντίθετο φύλο από το βιολογικό τους -δηλαδή από το φύλο που γεννήθηκαν- να αλλάζουν μέσα σε πέντε λεπτά το ονοματεπώνυμό τους στην ταυτότητα και να δηλώνουν αυτό της αρεσκείας τους (αρκεί να μην είναι έγγαμοι). 
Μάλιστα στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου γίνεται λόγος για «μία απλή διαδικασία», ενώ ορίζονται ως «διεμφυλικά» (τρανσέξουαλ, τρανς) «τα άτομα στα οποία ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο τα ίδια βιώνουν το φύλο τους δεν αντιστοιχεί στο φύλο που καταχωρήθηκε κατά τη γέννησή τους με βάση τα βιολογικά τους χαρακτηριστικά».
Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι τα άτομα αυτά νιώθουν τη λεγόμενη «δυσφορία γένους», ενώ «γίνονται συχνά θύματα εκδηλώσεων αποδοκιμασίας, μίσους, βίας και ρατσισμού εναντίον τους (τρανσφοβία), οι οποίες προσβάλλουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή τους». Ωστόσο είναι απορίας άξιο πώς το νομοσχέδιο παρέχει προστασία από όλους αυτούς τους κινδύνους που επικαλείται απλώς και μόνο επειδή οι τρανσέξουαλ θα αλλάζουν το όνομά τους με ένα γυναικείο ή ανδρικό στην ταυτότητα!
Ζήτημα αυτοπροσδιορισμού
Μέχρι σήμερα το νομοθετικό πλαίσιο, για να προχωρήσει κάποιος τρανσέξουαλ σε αλλαγή ταυτότητας φύλου, ήταν αυστηρό και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, ότι ο ενδιαφερόμενος παρακολουθείται από ψυχίατρο και πως έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Πλέον με το νομοσχέδιο έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην αλλαγή ταυτότητας χωρίς να έχει προηγηθεί ή να είναι απαραίτητη ή η ολική ή η μερική αλλαγή των χαρακτηριστικών του φύλου του. Η ταυτότητα του φύλου πλέον, όπως αναφέρει το νομοσχέδιο, «θα αποτελεί ζήτημα αυτοπροσδιορισμού, δηλαδή σχετίζεται αποκλειστικά με το άτομο καθεαυτό και δεν πρέπει να συγχέεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό»!
Εξόφθαλμη είναι και η πολιτική στόχευση του νομοσχεδίου, καθώς «σημαδεύει» στην ικανοποίηση μιας μικρής μερίδας κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που χάριν ενός στρεβλού «ψευδοπροοδευτισμού» πιέζουν για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ενδιαφέρον έχει η στάση που θα κρατήσει στο επίμαχο νομοσχέδιο και η Ν.Δ., καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφατα είχε συναντηθεί με εκπροσώπους ομοφυλοφιλικών οργανώσεων, οι οποίοι του είχαν θέσει, μεταξύ άλλων, και αυτό το θέμα. 
Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο αναμένεται να προκαλέσει ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στους κόλπους του κυβερνητικού εταίρου, των ΑΝ.ΕΛ., επικρατούν προβληματισμός και ενόχληση. Ωστόσο το νομοσχέδιο αναμένεται να υπερψηφιστεί με τις ψήφους και του ΠΑΣΟΚ.

dimokratianews19.09.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com