4 Σεπ 2017

Σάββας Ηλιάδης, Η πονηρή διγλωσσία των Οικουμενιστών και η προωθούμενη φοβερή σύγχυση του Ορθοδόξου ποιμνίουΗ πονηρή διγλωσσία των Οικουμενιστών
και η προωθούμενη φοβερή σύγχυση του Ορθοδόξου ποιμνίου
 «Εἰς μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν» (Σύμβολον της Πίστεως)
Δεν είναι μόνο οικουμενιστικό το περιεχόμενο του κοινού μηνύματος Πάπα και Πατριάρχου, για την «ημέρα περιβάλλοντος», αλλά και υβριστικό και ασεβές προς την Αγία Ορθόδοξη Παράδοση. Αντιφατικό δε σε τέτοιο βαθμό, ώστε γίνεται καταφανής η σύγχυση (ή η πονηρία),που διακατέχει το νου και την καρδιά των συνταξάντων και μάλιστα των «Ορθοδόξων» ποιμένων. Σύγχυση, η οποία προωθείται σκοπίμως  για την αλλοίωση του φρονήματος του ανύποπτου πληρώματος της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής, Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού. Επιβεβαιώνεται δε το αποστολικό: «καὶ ἐξ ὑμῶν αὐτῶν ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω αὐτῶν». (Πραξ. 20,30)       

Όσο κι αν προσπαθήσει, ακόμη και ο πλέον καλοπροαίρετος, δεν μπορεί να αποδεχθεί τα αταίριαστα, που κατάφερε να ταιριάξει ο αντιεκκλησιαστικός οίστρος  των συνταξάντων αυτό το μήνυμα. Ιδού μερικά από τα ανορθόδοξα και αντορθόδοξα:
1. Με τη φράση: «Το Κοινό Μήνυμα των δύο Προκαθημένων», με την οποία ξεκινά η κοινοποίηση του μηνύματος, αναγνωρίζεται ο πάπας ως «εκκλησία». Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, καθότι,  τα του Κολυμπαρίου και οι επακόλουθες κινήσεις των Οικουμενιστών αποκαλύπτουν τη φοβερή διγλωσσία τους.
2. Ποια σχέση μπορεί να έχει η αναφορά της πρώτης παραγράφου του μηνύματος στο ευαγγελικό : «μέχρις ὅτου «εἰς τό τέλος» τά πάντα ἐν τῷ οὐρανῷ καί ἐν τῇ γῇ ἀνακαινισθοῦν ἐν Χριστῷ» (Ἐφεσ. α',10), με την αόριστη και ύποπτη  πρόσκληση: «καλοῦμεν ὅλους τούς ἀνθρώπους καλῆς θελήσεως νά ἀφιερώσουν χρόνον προσευχῆς διά τό περιβάλλον τήν 1ην Σεπτεμβρίου».
Ποιοι είναι αυτοί οι «άνθρωποι της καλής θελήσεως» και σε ποιον Θεό θα προσευχηθούν τέλος πάντων; Στον ανύπαρκτο; Στον φανταστικό; Στα είδωλα; Ή ακόμη και στον Σατανά; Εσείς ποιμένες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έναν Θεό Δημιουργό γνωρίζετε και οφείλετε να κηρύττετε. Αυτόν τον ενανθρωπίσαντα Υιό και Λόγο του Πατρός, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα του κόσμου, την κεφαλή της Εκκλησίας. Εσείς κληθήκατε να επαγγέλεσθε Χριστό και τίποτε άλλο. Αυτός είναι ο Θεός, στον οποίο θα καλέσετε τους ανθρώπους να προσευχηθούν εν μετανοία και να προσέλθουν στην Αγία Εκκλησία, για να φέρει καρπό αυτή η προσευχή. Τα λοιπά εκ του πονηρού!
3. Όσον δε περί της διαταράξεως των οικοσυστημάτων, της απληστίας, της αρπακτική διαθέσεως, της ασέβειας προς τη φύση, και εξουσίας επ` αυτής, η Ορθόδοξη διδασκαλία και ζωή είναι η μόνη που διδάσκει επί αιώνες, βιωματικώς, διά της ασκητικής της Παραδόσεως και κυρίως διά του Μοναχισμού της, ακριβώς τα αντίθετα. Και είναι η μόνη, που δεν οφείλει να ενέχεται για την  άθλια κατάσταση, στην οποία περιέπεσε η φύση, εξαιτίας άλλων ανθρωποκεντρικών κοσμοθεωριών και πίστεων σε Δύση και Ανατολή και σε Βορρά και Νότο.
Και ο μεν πάπας και οι λοιποί αρχηγοί άλλων θρησκειών κα πίστεων μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Εσείς όμως, ως ποιμένες, που σας έβαλε ο Χριστός να φυλάγετε τα  πρόβατα στην Αγία του Εκκλησία, δεν έχετε το δικαίωμα να «λαλείτε διεστραμμένα» και να ζημιώνετε τις ψυχές, που τις έχετε κρεμασμένες στα πετραχήλια σας. Πάψετε να μιλάτε επαμφοτεριζόντως. «ἔστω δὲ ὁ λόγος ὑμῶν ναὶ ναί, οὒ οὔ· τὸ δὲ περισσὸν τούτων ἐκ τοῦ πονηροῦ ἐστιν» (Ματθ. 5,37).    
Κιλκίς, 4-9-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακούσατε την χθεσινή ομιλία του Μητροπολίτου Εφραίμ Αιγίνης που μίλησε για τους αντιδρώντες στην «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο» του Κολυμπαρίου;
«Δεν έχουν εκκλησιολογία, δεν έχουν Eκκλησία, δεν έχουν τίποτα απ' αυτά τα πράγματα. Και λοιπόν αυτοί λένε ό,τι νομίζουν ότι είναι ορθό, αλλά είναι πληγή στο σώμα της Εκκλησίας. Γι' αυτό μην ακούτε και μην διαβάζετε τέτοια περιοδικά, να τα σκίζετε, δεν είναι αυτά ορθόδοξα, είναι αντι-ορθόδοξα. Και σας παρακαλώ να εύχεστε όλοι ώστε να είναι ενωμένη η Εκκλησία, να είμαστε όλοι ενωμένοι στο σώμα του Χριστού και να έχουμε οδηγούς μας τους Αγίους μας, οι οποίοι ήσαν γεμάτοι από καλοσύνη, από αγάπη, από ελευθερία, δεν είχαν φανατισμό ούτε φονταμενταλισμό ούτε τίποτε απ' αυτά δεν είχαν. Ήταν ανοικτοί σε όλους. Γνωρίζετε Άγιο Παΐσιο, Άγιο Πορφύριο και πολλοί γνωρίζετε (άνδρες και γυναίκες) κι ήταν γεμάτος αγάπη και στοργή προς όλους. Δεν ξεχώριζε κανέναν, αλλά όλους τους αγαπούσε και ήθελε να είναι κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία. Αυτό κι εμείς πρέπει να έχουμε και να πετάξουμε έξω κακίες, μιζέριες, κακομοιριές. Να φύγουν όλα αυτά τα πράγματα. Και να μείνει μόνο η χαρά του Χριστού στην καρδιά μας. Σας ευχαριστώ όλους».
(Συγνώμη, αυτά πρόλαβα να μαγνητοφωνήσω, δεν το περίμενα).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com