25 Αυγ 2017

Καναδάς: Το ουδέτερο φύλο υιοθετείται στα επίσημα έγγραφα

Αποτέλεσμα εικόνας για οὐδέτερο φύλο Καναδᾶς
Στις ταυτότητες των προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες ή άνδρες θα μπορεί πλέον να υπάρχει απλώς ένα «Χ» στη θέση του φύλου,ανακοίνωσε την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 η κυβέρνηση του Καναδά.

Σε πρώτο στάδιο θα μπορεί να προστεθεί στα επίσημα έγγραφα των «προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες (F) ή άνδρες (M)» το γράμμα «Χ, δηλαδή μη συγκεκριμένο φύλο», εξήγησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι πολίτες να εκδίδουν διαβατήρια, ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα μετανάστευσης «που θα αντιστοιχούν καλύτερα στη σεξουαλική τους ταυτότητα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Το προσωρινό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την 31η Αυγούστου και θα εφαρμόζεται μέχρις ότου η κυβέρνηση μπορέσει «να τυπώσει έγγραφα με τον προσδιορισμό Χ».
«Υιοθετώντας τον προσδιορισμό “X” για το φύλο στα κυβερνητικά έγγραφαλαμβάνουμε ένα σημαντικό μέτρο υπέρ της ισότητας όλων των Καναδών, ανεξαρτήτως της ταυτότητας ή της σεξουαλικής τους έκφρασης», τόνισε οΆχμεντ Χούσεν υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Υπηκοότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ  ert.gr 25 ΑΥΓ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com