6 Ιουν 2017

Αρχιεπίσκοπος προς Πατριάρχη: Mεγάλο γεγονός η Σύνοδος της Κρήτης. Ανάγκη εφαρμογής όσων αποφασίστηκαν

Πατριάρχης προς Αρχιεπίσκοπο: Με τα λόγια και τα έργα σας ανακουφίζετε τον λαό (6.6.2017)
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα τονίζοντας πως «η Εκκλησία συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό και στις ανάγκες που αντιμετωπίζει» και απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «με τα λόγια και τα έργα σας ανακουφίζετε τον λαό». 
Τον ευχαρίστησε, επίσης, για την απόλυτη υποστήριξη στο μεγάλο γεγονός της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου σημειώνοντας πως «δυστυχώς μερικές Εκκλησίες δεν θέλησαν τελευταία στιγμή να συμπορευθούν μαζί μας παρά τα όσα όλοι μαζί αποφασίσαμε στην Γενεύη». Έκανε λόγο για την ανάγκη να διαδοθούν οι αποφάσεις της Συνόδου επισημαίνοντας πως «τώρα, όλοι μαζί, πρέπει να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της Συνόδου. Ήδη πολλές Θεολογικές Σχολές και επιμέρους επιστήμονες τις αναπτύσσουν. Προετοιμάζεται ένα μεγάλο Διορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2018 και ο σκοπός είναι να διαδοθούν κατά το δυνατόν ευρύτερα οι αποφάσεις αυτής της Συνόδου, ώστε να γίνουν κτήμα των Ορθοδόξων πιστών». 
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του Πατριάρχη, τον ενημέρωσε για την αυριανή σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή με θέμα «Αναθεώρηση του Συντάγματος και Εκκλησία της Ελλάδος», ενώ αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο χαρακτηρίζοντάς την ένα μεγάλο γεγονός. Τόνισε, πως «ύστερα από τόσους αιώνες και τόσες προσπάθειες συναντηθήκαμε και αν φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις δικές σας προσπάθειες». Αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής όσων αποφασίστηκαν, μίλησε για συνέχεια και άλλων εκδηλώσεων τονίζοντας πως «μία Σύνοδος δε γίνεται μία φορά και τελειώνει. Πιθανόν να χρειαστούν και άλλες συναντήσεις». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η συμμετοχή μας στη μεγάλη αυτή Σύναξη έδειξε ότι στην Εκκλησία της Ελλάδος είμαστε ενωμένοι», ενώ ευχήθηκε από καρδιάς «τα μικρογεγονότα που συμβαίνουν σε όλες τις προσπάθειες να είναι λίγα και να τα ξεχάσουμε γρήγορα».
Ο Πατριάρχης επισκέπτεται την Αθήνα με αφορμή τις εκδηλώσεις με σύνθημα «Καθαρός Ασωπός-Από την ιδέα στην πράξη» που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος. 
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3μμ, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Σχηματάρι, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Ωστε να γινουν κτήμα όλων των ορθόδοξων! Θα γίνει κτήμα επειδή η άγνοια σκοτώνει!


The Cave Dweller είπε...


Η οικονομία πρέπει να τελειώσει τώρα.

Δεν λυπάστε τα παιδιά και τα εγγόνια σας που αν συνεχιστεί κι άλλο αυτή η κατάσταση θα "μεταλαμβάνουν" από καρδινάλιο ?

Ανώνυμος είπε...

Κάνουν μεν τα σχέδια τους, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουν, γιατί υπάρχει και ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πάρουμε ούτε οικουμενισμό, ούτε σχίσμα (παλαιο)ημερολογιακό.

Ανώνυμος είπε...

Θλιβερά "ξυνωρίς"! Οι δύο εκκλησιαστικοί αυτοί άρχοντες εκπροσωπούν δύο τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες. "Ευπροσωπούν" όμως; Ιδού το ερώτημα!
Φυσικά και δεν ευπροσωπούν.
Και ο μεν πρωτουργός, μετά του "στιβαρού βραχίονος" για να μην ξεχνιόμαστε, της προετοιμασίας, της συγκλήσεως και των αποφάσεων της ψευδο-συνόδου του Κολυμπαρίου, εδώ και πολλά έτη έχει στιγματισθεί ανεξίτηλα στη συνείδηση του πιστού λαού με το στίγμα του αρχιεργάτη της προδοσίας της πατρώας πίστεως. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, όμως, ούτε πρωτοστάτησε στην προετοιμασία και σύγκληση της εν Κρήτη "συνάξεως προκαθημένων" ούτε είχε ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση των επαισχύντων τελικών κειμένων-αποφάσεών της. Βαρύνεται, όμως, με το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της αθετήσεως των αποφασισθέντων υπό του σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το Μάιο του παρελθόντος έτους εν όψει της συγκλήσεως της ληστρικής μαζώξεως στην "ορθόδοξη" Ακαδημία Κρήτης.
Ήρκεσαν, καθώς φαίνεται, οι αήθεις και καταθλιπτικές πιέσεις των διαφόρων βραχιόνων του οικουμενισμού, των δυνάμει των Θείων και Ιερών Κανόνων καθαιρετέων αυτουργών της μειοδοσίας του πατρώου Δόγματος, ούτως ώστε οι αντιπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος να "συρθούν" στην υπογραφή επαισχύντων και προδοτικών κειμένων ταυτίζοντας, εν προκειμένω, την πρακτική τους με αυτή των υποδίκων ενώπιον της αδιαφθόρου πανορθοδόξου συνειδήσεως "ορθοδόξων" "ποιμενων"...
Γιατί, Μακαριώτατε, μεταβάλλατε γραμμή πλεύσεως; Γιατί δεν εμμείνατε στην τήρηση των υπό της Ιεραρχίας αποφασισθέντων; Η υπό την ηγεσία σας αντιπροσωπεία ήταν ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ της συνόδου της Ιεραρχίας, ΝΑΙ Ή ΟΥ; Πώς ανέχθηκε η συνείδησή σας, όχι μόνο η δική σας αλλά και των υπολοίπων ιεραρχών που αφρόνως έθεσαν τις υπογραφές τους κάτωθεν των θλιβερών κειμένων, να φέρεται η Εκκλησία της Ελλάδος ως συνευδοκούσα τοις πράσσουσιν οικουμενισταίς; Δεν ανατρέπεται ΑΡΔΗΝ η Ορθόδοξη Εκκλησιολογία διά των επιμάχων κειμένων; Δεν δημιουργήθηκε σκάνδαλο; Δεν πυροδοτήθηκαν αποτειχίσεις; Δεν διευρύνθηκε το ψυχικό χάσμα μεταξύ ποιμνίου και ποιμένων;
Πιθανώς να ισχυρισθείτε ότι ό,τι πράξατε, σεις και οι έτεροι υπογράψαντες επίσκοποι, το πράξατε προκειμένου να διασωθεί η περιλάλητη "πανορθόδοξη ενότητα"! Από πότε, όμως, η οιαδήποτε σκοπιμότητα υπέρκειται της Ορθοδόξου αληθείας; Τι στρεβλή, αντι-γραφική, αντι-πατερική, αντι-κανονική, αφύσικη και παράλογη συλλογιστική είναι αυτή;
Επιπροσθέτως, επειδή "σας κούνησαν το δάχτυλο" απειλητικά ο "δεσπότης και αυθέντης" του εσβεσμένου Φαναρίου και ο έτερος βραχίων ("άξιος" διάδοχός του στη διαστρέβλωση του Τριαδικού Δόγματος προκειμένου να θεμελιωθεί παπικών προδιαγραφών πρωτείο στο Βόσπορο τυγχάνει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Προύσσης Ελπιδοφόρος...) σεις υποκύψατε; Αυτό είναι το αδούλωτο φρόνημα που πρέπει να χαρακτηρίζει τον επίσκοπο; Αυτή είναι η παρακαταθήκη που κατέλιπαν οι άγιοι απόστολοι και οι προκάτοχοί σας αρχιερείς;
Με την άφρονα και προδοτική σας ενέργεια προδώσατε την Ορθοδοξία, σκανδαλίσατε σε μέγιστο βαθμό το ποίμνιο, πυροδοτήσατε διαιρέσεις και σχίσματα και αμαρτήσατε βαρέως ενώπιον του Θείου Δομήτορος της αγιωτάτης μας Εκκλησίας! Ένα μονάχα απομένει, να μετανοήσετε εμπράκτως αποσύροντας, έστω και τωρα, τις υπογραφές σας από το προδοτικό κείμενο και συντάσσοντας καινούριο, αναιρετικό του πρώτου, που να στοιχεί με την απόφασή σας του περσινού Μαίου.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Σε μια Ορθόδοξη Σύνοδο η πλειοψηφία δεν έχει καμία σημασία, όταν έχουμε να κάνουμε με δογματικά θέματα. Στα δογματικά θέματα η αλήθεια είναι η πλειοψηφία. Αν την κατέχει ένας, αυτός πλειοψηφεί έναντι των πολλών. Στα δογματικά θέματα δεν πρωτοτυπούμε, δεν καινοτομούμε, δε φιλοσοφούμε. Όλα αυτά είναι συνδεδεμένα με την αίρεση στην Εκκλησία.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Καταθλιπτικά πρόσωπα εις α ήρχισαν όπως αποτυπώνονται τα οψώνια της αιρέσεως της πλάνης της πανθρησκείας και του οικουμενισμού. Επιτακτικό, ελάχιστο αιτούμενο, η οριστική παύσις του μνημοσύνου των οπαδών του κολυμπαρισμού. Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών, κρυφοοικουμενιστών και κολυμπαριστών, ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com