6 Ιουν 2017

Τρομοκρατία και Κατάρ

Σχετική εικόνα
Τους τελευταίους μήνες οι εξελίξεις στην περιοχή μας αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο είναι ταχύτερες από τη δυνατότητα μετάδοσής τους. Ενώ ο δυτικός κόσμος ζει στον κόσμο των ψευδαισθήσεων που δημιουργούν οι αναθυμιάσεις του δηλητηρίου της πολιτικής ορθότητας, είναι ταυτόχρονα υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει κάτι που δυσκολεύεται να παραδεχτεί ότι αποτελεί πρόβλημα: την ισλαμική τρομοκρατία και τους δεκάδες χιλιάδες πολεμιστές μιας κοσμοθεωρίας η οποία, ενώ εξαπλώθηκε με το σπαθί, σήμερα ισχυρίζεται ότι είναι «η θρησκεία της αγάπης».

Οι διευθετήσεις για το ανοιχτό ακόμα ζήτημα του Ιράν, για τις τιμές του πετρελαίου αλλά και το μέλλον των αγωγών μεταφοράς ενεργειακών πόρων είναι κεφάλαια του γεωπολιτικού μυθιστορήματος των ημερών μας, που ξεκινούν από το αραβικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το Κατάρ.
Οπως ήδη έγινε γνωστό, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Υεμένη και η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης διέκοψαν σήμερα τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ. Η επίσημη αιτιολόγηση της κίνησης ξεκινούσε και τελείωνε με τις σχέσεις του Κατάρ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις Αδελφοί Μουσουλμάνοι, Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα. Φυσικά αυτή η επίσημη αιτιολόγηση δεν απέχει από την αλήθεια, αλλά η επίκληση του ισχυρισμού από χώρες όπως η Σαουδική Αραβία προκαλεί θυμηδία και σκεπτικισμό.
Η «δημοκρατία» ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που αντιμετώπισε κριτικά και με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ τις αμφιλεγόμενες επενδύσεις του πρώην εμίρη του Κατάρ. Η εφημερίδα μας δεν ακολούθησε την… πεπατημένη της έκφρασης θαυμασμού για τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια του πρώην εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί -και πατέρα του νυν εμίρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί- και της άσκησης πίεσης προς το ελληνικό κράτος να καταπατήσει τους ίδιους τους νόμους του για να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς των Καταριανών. Αντιθέτως, εξέθεσε ένα προς ένα τα μείζονα προβλήματα που προκαλούσαν αυτές οι παράξενες απόπειρες επενδύσεων.
Τώρα, φυσικά, οι κεφαλαιούχοι και τα κεφάλαια του εμιράτου του Κατάρ θα ελεγχθούν μέχρι σεντ για τυχόν διασυνδέσεις με τον ζοφερό κόσμο της τρομοκρατίας…

dimokratianews,06.06.2017

1 σχόλιο:

π. Γ. Θ. είπε...

1. επειδή ειχε πολύ πετρέλαιο σε εκείνη την περιοχή, έφτιαξαν και ένα κράτος. η μέθοδος της σαλαμοποίησης για να μην έχει δύναμη το αραβικό έθνος. ό,τι έκαναν και με την Οθωμανική αυτοκρατορία, μόνο που εκει ηταν και λογικό αφου υπηρχαν πολλά έθνη.
2. η υπερβολική συγκέντρωση χρήματος σε λίγους ανθρώπους και σε τόσο μικρή γεωγραφική περιοχή σημαίνει πως, αυτοί που πραγματικά εξουσιάζουν το Κατάρ ειναι οι παγκόσμιοι τραπεζίτες και όχι μία οικογένεια αράβων. εκει απλως υπάρχουν τραπεζικά υποκαταστήματα, ουρανοξίστες κλπ.
3. η χρηματοδότηση των τζιχαντιστων δεν μπορει να γίνεται και φανερά και από τους αμερικάνους. γίνεται στα κρυφά, από τους αμερικάνους, μέσω του υποκαταστήματός τους, που λέγεται Κατάρ.
4. ειδε και ο δικός μας ο αρχιεπίσκοπος ότι υπάρχει μπόλικο χρημα στο Κατάρ και πηγε να κάνει και αυτός οικονομικές συνεργασίες!!!..."έλαιον δε αμαρτωλου ή λιπανάτω την κεφαλήν μου", λέει ο ψαλμωδός...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com