8 Απρ 2017

Ανοιχτή επιστολή προς: Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ)

Σχετική εικόνα
Ανοιχτή επιστολή προς:
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ)

 Κοινοποίηση:
Υπουργείο Πολιτισμού και αθλητισμού
(Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)

 Αξιότιμε πρόεδρε της ΕΠΟ,
   πρόεδρε της Ε.Σ.Α.Κ.Ε.
   και λοιπά αξιότιμα μέλη, χαίρετε!
     Θέλησα δια της παρούσης επιστολής να σας εκφράσω τη λύπη και διαμαρτυρία μου για το ότι ορίστηκε να πραγματοποιηθούν μεγάλα αθλητικά γεγονότα (ημιτελικοί-ολόκληρη αγωνιστική) το απόγευμα της Μ. Τετάρτης και Μ. Πέμπτης.
     Είναι  μεν γεγονός ότι πολλοί αθλητές των ελληνικών ομάδων δεν τυγχάνουν ορθοδόξου θρησκεύματος, όπως άλλωστε και επί της ουσίας πολλοί επίσης φίλαθλοι, όμως αυτό οφείλει να μην αποτελεί αφορμή ώστε να παρακάμπτεται η διαχρονική και καθολική στη χώρα μας πραγματικότητα με βάση την οποία, η συμμετοχή των Ορθοδόξων οικογενειών στις κατανυκτικές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας (και ειδικά από Μ. Πέμπτη κι έπειτα) συνιστά κορυφαία λατρευτική έκφραση της των Ορθοδόξων θρησκευτικής συνειδήσεως.
     Με απλά λόγια, οι Ορθόδοξοι  την Μ. Πέμπτη πχ. το απόγευμα πάνε στην Εκκλησία για να ακούσουν τα φρικτά και άδικα Πάθη που υπέστη ο Σωτήρας και Θεός τους• δηλαδή την κατ’ Αυτού προδοσία, την καταδικαστική του φαρισαϊκού συνεδρίου απόφαση, τους εμπτυσμούς, τους εξευτελισμούς, τα μαστιγώματα, το φοβερό «άρον άρον σταύρωσον αυτόν», το κάρφωμα στο Σταυρό, τον (προσωρινό) θάνατο και την ταφή Του.
     Παρέλκει φυσικά μετά ταύτα να επισημανθεί ότι το να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τα παραπάνω από επίσημα ελληνικά θεσμικά όργανα κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις, ως ενέργεια στο σύνολό της συνιστά επιδεικτική αδιαφορία έως και πρόκληση (ή και έμμεση υπονόμευση) στα έθιμα και το θρησκευτικό συναίσθημα της πλειοψηφίας των ελληνικών οικογενειών  και της κατά το Σύνταγμα επικρατούσης στην Ελλάδα θρησκείας.
     Προσδοκώντας την επί του ζητήματος κατανόηση και συνετή αντιμετώπιση, αιτούμαι όπως τα εν λόγω αθλητικά γεγονότα (όπως και άλλα ενδεχομένως στο μέλλον)μετατεθούν σε άλλη ημερομηνία. Κάτι τέτοιο, δεν συνιστά φυσικά εκ μέρους σας κάποια παραβίαση δικαιωμάτων άλλων μη Ορθοδόξων σεβαστών συνανθρώπων μας, ή πολύ περισσότερο, πρόκληση της θρησκευτικής τους συνειδήσεως.
     Η μετάθεση ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων, φανερώνει απλά στοιχειώδη και έμπρακτο σεβασμό απέναντι σε μία καθολική στη χώρα μας και αυταπόδεικτη πραγματικότητα. Ας μην υπάρχει δε αμφιβολία ότι πρόθυμοι υποστηρικτές μίας τέτοιας ενέργειας, εκτιμώ ότι θα ήταν και οι ίδιοι οι ετερόδοξοι και ετερόθρησκοι που κατοικούν στην Ελλάδα• μία ενέργεια η οποία τελικά, θα τιμούσε κι εσάς.
     Ευχαριστώ και εύχομαι κάθε αγαθό σε σας και τις οικογένειές σας. Καλό Πάσχα.
Με εκτίμηση

Χρήστος Μπονατάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com