26 Απρ 2017

Ασέβεια Βουλευτού


Αποτέλεσμα εικόνας για Μπαλαούρας αγιο φως

Ασέβεια Βουλευτού
Θυμό και αγανάκτηση προκαλεί η δήλωση βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος, δέκα ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα, ότι η Αφή του Αγίου Φωτός είναι παγανιστικό έθιμο. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά, ότι την Χώρα μας την κυβερνούν άνθρωποι άθεοι, ασεβείς, σκοταδιστές, λαϊκιστές και ξένοι προς την παράδοση και τα βιώματα του απλού χριστιανού Έλληνα πολίτη. Ο κ. Μπαλαούρας ίσως δεν γνωρίζει ούτε αδιάσειστα  ιστορικά στοιχεία, ούτε ποιά είναι η διαφορά μεταξύ παγανισμού και χριστιανικής πίστεως. Το Άγιο Φως είναι η απτή μαρτυρία της ύπαρξης του Θεού. Και μάλιστα, μία μαρτυρία αιώνων, η οποία  επιβεβαιώνεται μόνο με την παρουσία Ορθόδοξου Πατριάρχη στον Τάφο του Κυρίου. 

Ίσως ο κ. Μπαλαούρας, επηρεασμένος από τις άθεες και υλιστικές ιδεολογίες δεν έχει αντιληφθή ότι το Άγιο Φως δεν είναι μαγγανεία και μαγεία, αλλά ένα Θαύμα, με το οποίο ο Θεός τονώνει την πίστη των ανθρώπων. Εάν θέλη να επιβεβαίωση τα αυτονόητα, ας ανοίξη τους ιστορικούς διαφορετικών περιόδων, τόσο αλλόθρησκους η χριστιανούς άλλων δογμάτων, όσο και ορθόδοξους ιστορικούς.
Άραγε ο κ. βουλευτής γνωρίζει ότι ο παγανισμός έχει σχέση με την μαγεία, τις σκοτεινές δαιμονικές δυνάμεις, τα βρώμικα πάθη των ανθρώπων, ενώ το θαύμα στην πίστη προέρχεται από τον αναστάντα Κύριο ; Άραγε ο κ. Μπαλαούρας δεν ενημερώθηκε για τις δηλώσεις τόσο του αρχηγού του κόμματός του κ. Τσίπρα, όσο και επιστημόνων που εργάστηκαν για μήνες για την αναστήλωση του Ναού της Αναστάσεως, τους προηγούμενους μήνες, και μόνο λόγια δέους και θαυμασμού είχαν να πουν; Την στιγμή μάλιστα που οι άνθρωποι αυτοί δεν χαρακτηρίζονται και τόσο για την χριστιανική πίστη τους, όμως αυτά που είδαν και αισθάνθηκαν τους έκαναν να μιλούν με σεβασμό και φόβο!
Ίσως ο κ. Μπαλαούρας, επηρεασμένος από τις απόψεις της Ένωσης αθέων και τις αριστερές ιδέες του να μη έχει αντιληφθή ότι η Χώρα μας, στην συντριπιτική πλειοψηφία, αποτελείται από ανθρώπους θρησκευόμενους με σεβασμό και αγάπη προς το Θείο.
Εύστοχη νομίζουμε ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της Εκκλησίας, ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε:
«Πρόκειται για ένα θλιβερό παραλήρημα ανθελληνικής και αντιχριστιανικής ρητορείας. Για λόγο σκοταδιστικό και βαθύτατα λαϊκίστικο, που εκφέρεται με το προσωπείο του δήθεν προοδευτισμού. Δυστυχώς, κάποιοι, λίγο πριν από τις άγιες ημέρες του Πάσχα, επιχειρούν να αποκτήσουν υπόσταση και να κάνουν καριέρα, υβρίζοντας χυδαία την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Εις μάτην όμως».
Ίσως ο κ. Μπαλαούρας, και οι ομόπιστοί του νομίζουν ότι η Αφή του Αγίου Φωτός πρόκειται για «τρυκ», το οποίο απευθύνεται σε εύπιστους και αφελείς ανθρώπους. Θα θέλαμε να του υποδείξουμε ότι πολλοί σαν και αυτόν ανά τους αιώνες, είχαν την ίδια ασεβή ιδέα. Για τον λόγο αυτό μία επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο το Μεγάλο Σάββατο νομίζουμε ότι θα τον συγκλονίση με αυτά που θα δη και θα αισθανθή.
Γ.Κ.Τ

Ορθόδοξος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com