17 Απρ 2017

Η Τελετή της Αναστάσεως στην Ι.Μ. Κερκύρας

IMG_5085.JPG
Η Τελετή της Αναστάσεως στην Ι.Μ. Κερκύρας
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου 2017 αφίχθη στο αεροδρόμιο “ Ιωάννης Καποδίστριας “, το Άγιο Φως, το οποίο και παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ακολούθως από την πλατεία Λιστόν ξεκίνησε η πομπή του Αγίου Φωτός, όπου και παρεδώθη και στον Αρχιεπίσκοπο των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών Ιωάννη. Η πομπή συνέχισε  εως τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στον οποίο εψάλη η Παννυχίδα.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε εν πομπή η Ιερά Εικόνα της Αναστάσεως στην Άνω Πλατεία, όπου και εψάλη ο νικητήριος παιάνας “ Χριστός Ανέστη “ από το Σεβασμιώτατο.   
Να σημειωθεί ότι στην τελετή της Αναστάσεως παρέστη ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του.
IMG_5078.JPG
Ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου νωρίτερα παρέστη στη δοξολογία του ιερού ναού της Αγ. Παρασκευής ενώ με μια πομπή των φιλαρμονικών, χορωδιών του ορθοδόξου και του καθολικού κλήρου της Κέρκυρας έφθασε ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα στην πλατεία Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων, όπου και τελείται το αναστάσιμο τελετουργικό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατον ο ανθρωπος που μαχαιται τον ιδιο το Θεο,με νομους εναντιον στο Ευαγγελιο ,με νομους υπερ των ομοφυλοφιλων,την αλλαγη του μαθηματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογια,ωστε τα ορθοδοξοπουλα να μην διδασκοντε την πιστι τους ,ο ανθρωπος που εισηγεγε τις εμφυλες ταυτοτητος,που συνεχως εργαζεται για την αποδομησι της πιστις,να παιρνει το Αγιο Φως ,το Φως που ανετηλε από τον Αγιο Ταφο του Χριστου,δεν εχει συναισθησι στο τι κρατα στα χερια του και να χαμογελα αναίσθητα δεν αισθάνεται ελεγχο,ο ανθρωπος που δεν θελησε με εξοδα του κρατους να μεταφερθεί το Αγιο Φως,λες και τα χρηματα του κρατους είναι δικα του και όχι του λαου ,που ως προς την πλειοψειφια του είναι ορθόδοξος ,να του στερει τη χαρα της μεταφορας του Αγιου Φωτος στην πατριδα του.
Για να μετανοησε αποκλείεται ,διοτι μετα την Αναστασι θα πρεπει να ακυρωσει ολους τους αντίχριστους νομους που επεβαλλε στο ορθοδοξο ελληνικο λαο ,που είναι χειρότεροι και εκεινων της τουρκοκρατιας,μαλλον δεν μετανοησε και δεν πρόκειται να δουμε εργα μετανειας ,μαλλον εμπεζει τους αφελείς για να τον ψηφισουν και να ξαναυγει στην κηβερνυσι και να συνεχισει το ολεθριο εργο του,μαζι με τους ομοφρονουντας του.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αδελφοί, Χριστός Ανέστη! Μασονία, οικουμενισμός, κομμουνισμός. Εκρηκτικό το μείγμα της Κερκύρης. Θα απαντήση όμως ο Άγιος Σπυρίδωνας κε Ντόβα, να είσθε απολύτως βέβαιος, καθότι ο Μέγας Ούτος Άγιος είναι Ζων και Ενεργός. Αδελφοί, φεύγετε τους οικουμενιστάς, τους φιλοοικουμενιστάς και τους κρυφοοικουμενιστάς ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε. Χριστός Ανέστη!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com