10 Μαρ 2017

Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε μυστική ψηφοφορία για τα Θρησκευτικά στην Ιεραρχία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του orthodoxia.info “Από τους 62 παρόντες μητροπολίτες οι 57 υπερψήφισαν την πρόταση του Αρχιεπισκόπου, ενώ υπήρξαν δυο αρνητικές ψήφοι, δύο άκυρες και μια λευκή. Στη μια εκ των άκυρων ο ιεράρχης είχε γράψει «ναι στον διάλογο όχι στο νέο πρόγραμμα».

«Αν κάποια στιγμή καταλάβω ότι δε με αγαπούν οι αδελφοί μου θα φύγω να πάω εκεί που αγαπάω εγώ καλύτερα, στο μοναστήρι μου» είπε ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε ερώτηση του orthodoxia.info σημειώνοντας πως «δεν έχει γίνει καμία τέτοια έννοια, αλλά τους ευχαριστώ, γιατί από τους 62 οι 57 κάθισαν στο πλευρό μου και αυτό με συγκινεί και μου δίνει δύναμη περισσότερη».
Στη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν αρκετές απόψεις. Ορισμένοι ιεράρχες πρότειναν να μην συνεχιστεί ο διάλογος και η Ιεραρχία να αποστείλει απλά τις θέσεις της στο Υπουργείο. Άλλοι τόνισαν πως η Εκκλησία θα πρέπει να εμμείνει στις αποφάσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων της ΙΣΙ. Οι περισσότεροι ωστόσο τόνισαν πως ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί.
Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα χειρίστηκε το κομμάτι της ανάλυσης του μαθήματος των θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες, διαφώνησε κάθετα με την εισήγηση του μητροπολίτη Ύδρας κάνοντας λόγο για αποσπασματική επιλογή προτάσεων αλλά και για υπαναχώρηση από τις βασικές τοποθετήσεις της Εκκλησίας όπως αυτές διαμορφώθηκαν τόσο κατά την κοινή συνεδρίαση της ΔΙΣ με τους Θεολόγους όσο και κατά την τελευταία συνεδρία της ΙΣΙ για το θέμα, αλλά και από τα όσα υποστήριζε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων.
Αυτό το οποίο προκάλεσε την ενόχληση του Αρχιεπισκόπου ήταν η παρέμβαση του μητροπολίτη Ηλείας ο οποίος φέρεται να είπε πως άλλα αποφασίζει η ΙΣΙ κι άλλα γίνονται, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει ώστε να είναι σαφής η θέση της Ιεραρχίας.”
 Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com