12 Φεβ 2017

Διώξεις αντιοικουμενιστών στη Ρουμανία.

Μια πολύ σύντομη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα, την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017, στη Σκήτη Ραντένι (ανήκει στην Μονή Πέτρου Βόντα, τιμά την Αγία Παρασκευή,), στα βορειο-ανατολικά της Μολδαβίας, στη Ρουμανία.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος μαζί με μερικούς ιερείς από το Μποτοσάνι (η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού – σ.μ.), επιχείρησαν να διακόψουν την Θεία Λειτουργία. Ο πιστός λαός τους πρότρεψε να φύγουν. Φύγανε, όντος, αλλά σταμάτησαν στην αστυνομία όπου και κατέθεσαν μήνυση για χρίση βίας.
Μετά από λίγο έφθασε ο ηγούμενος Χαρίτων, της Μονής Πέτρου Βόντα, μαζί με τον ιερέα Π. Ιοαν Σισμανιάν και πολλούς αστυνομικούς.  Ο ηγούμενος Χαρίτων παραδέχτηκε ότι τον Πρωτοπρεσβύτερο τον είχε στείλει ο Μητροπολίτης Θεοφάνης, ενώ οι αστυνομικοί ήρθαν λόγο της μήνυσης που είχε μόλις καταθέσει ο εν λόγο πρωτοπρεσβύτερος. Ο δε Ιερέας Ιοαν Σισμανιάν είχε πάει για να γνωριστεί με το ποίμνιο που, κατ’ εντολή του Μητροπολίτου, θα ανελάμβανε έπειτα από την απομάκρυνση του αποτειχισμένου νυν Ηγουμένου, Ιερομονάχου Πάμβο Τζουγανάρου.
 Έγινα πολλές συζητήσεις` Ο ηγούμενος Χαρίτων δέχθηκε  έλεγχο εκ μέρους του λαού που τον ρωτούσε με ποιο σκεπτικό έρχεται να επιβάλλει οτιδήποτε σ’ αυτήν την σκήτη. Δεν διέθετε ούτε ένα έγγραφο που να του το επιτρέπει αυτό. Οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν κάτι που να τεκμηρίωνε την μήνυση και επιπλέον δεν είχαν στα χέρια τους κανένα δικαστικό ένταλμα.
Εν τέλει όλοι αναχώρησαν. Ο ηγούμενος κατέληξε στο Δημαρχείο, να ψάξει για χαρτιά.
Ακούγεται ότι θα επιληφθεί ο ίδιος ο Μητροπολίτης Θεοφάνης.
Το Ραντένι θα καταθέσει μήνυση κατά του πρωτοπρεσβύτερου για διακοπή της Θείας Λειτουργίας. 
Πηγή Ρουμανικές ιστοσελίδες:
http://sinodultalharesc.tk/wp-content/uploads/2016/12/p-Pamvo-si-Teofan-Savu.jpg
-http://www.glasulstramosesc.ro/Foto2/radeni_9_februarie_2017-19-.jpg
-http://www.glasulstramosesc.ro/Foto2/radeni_9_februarie_2017-18-.jpg
-http://www.glasulstramosesc.ro/Foto2/radeni_9_februarie_2017-18-.jpg

1 σχόλιο:

Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης είπε...

αξίζει σεβασμός και τιμή στον Ηγούμενο,Ιερομόναχο Πάμβο Τζουγανάρου από τους ορθόδοξους χριστιανούς για τον όμορφο αγώνα που ξεκίνησε εναντίον της σαπίλας του οικουμενισμού.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com