17 Φεβ 2017

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος για το μάθημα των Θρησκευτικών

17.2.2017
Η δεύτερη κοινή σύσκεψη της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Εκκλησία της Κρήτης για το μάθημα των Θρησκευτικών και την εκκλησιαστική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ενώ από την πλευρά της Εκκλησίας της Κρήτης ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και οι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου.
«Συζητήσαμε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα για τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν στην ζωή μας. Η Εκκλησία της Κρήτης και η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ζωντανοί Οργανισμοί και οπωσδήποτε έχουμε προβλήματα, προγράμματα, συζητήσεις. Πάνω σε αυτά ανταλλάξαμε απόψεις και πήραμε αποφάσεις» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας επεσήμανε ότι «προσπαθούμε να πορευθούμε στον καλύτερο συναινετικό δρόμο, σε έναν δρόμο συνδιαλλαγής και συναίνεσης προκειμένου να προωθηθεί η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών μέσα από ένα πνεύμα ενότητας όλων των θεολόγων. Μιλήσαμε, επίσης, για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και για τα Κέντρα Ιερατικής Επιμόρφωσης που σκέφτεται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να δημιουργήσει και εκφράσαμε την επιθυμία ένα τέτοιο Κέντρο να λειτουργήσει και στην Κρήτη. Ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπο για την ανταλλαγή των απόψεων, που υπήρξαν εποικοδομητικές, σε μία δύσκολη στιγμή του Έθνους και της πορείας της Εκκλησίας. Με τη μαρτυρία, όμως, την σύνεση και την διάκριση του Αρχιεπισκόπου η Εκκλησία πορεύεται και κερδίζει χωρίς να χάνει. Η συνάντηση, βέβαια, έγινε με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και θα του στείλουμε την σχετική έκθεση για τις σκέψεις και τον προβληματισμό».
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

2 σχόλια:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ Η ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΝΛΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΙΑ, ΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΔΙΔΑΞΑΝ ΤΙΠΟΤΕ. Η ΑΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΚΟΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΞΕΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΓΕΝΕΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ. ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...Μ Η Δ Ε Ν....
ΑΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ(Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ).
ΔΗΛΑΔΗ,ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ...ΤΙ ΝΑΟΩ;
Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Η
ΚΑΙ
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η.

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com