30 Ιαν 2017

Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου: Προφανώς και θα γίνει η Θεματική Εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική.


dilgav

30-01-17 . Προσερχόμενος στη Βιβλιοθήκη του Ωνασείου Ιδρύματος για την τελετή βράβευσης μαθητών, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε:
Η Θεματική Εβδομάδα είναι μία εβδομάδα που έχει σχέση και με ζητήματα διατροφής, με ζητήματα εθισμού, με το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα, οπότε η δική μας έμφαση είναι να συζητηθούν στα σχολεία όλα αυτά τα ζητήματα. Τώρα το ζήτημα το οποίο έχει κατά κάποιον τρόπο παρεξηγηθεί, δεν ισχύει. Στα σχολεία θέλουμε να συζητηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια, στους άντρες και τις γυναίκες, η ισότητα των φύλων. Νομίζω ότι η Ιεραρχία έχει τη σοφία να καταλάβει και τις εγκυκλίους και τις διευκρινίσεις και κυρίως να υποστηρίξει τη Θεματική Εβδομάδα που είναι αυτό το πολύμορφο πλαίσιο στο οποίο θα συζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα.

Προφανώς και θα γίνει η Θεματική Εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική. Θα γίνει σε όλα τα γυμνάσια και ελπίζω να είναι και μία εξαιρετικά παραγωγική εβδομάδα σε όλα τα επίπεδα. Σαφέστατα θα γίνει και για  τους γονείς. Στο ΙΕΠ έχουν αναρτηθεί τα αντίστοιχα υλικά και για τους γονείς και για τους μαθητές και για  τους καθηγητές. Νομίζω ότι είναι μία εβδομάδα που, πραγματικά, θα μας πάει όλους  ένα βήμα πιο μπροστά.
Δείτε σχετικά και:

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι απορίας άξιο το γιατί σιωπούν, οι κατά τα άλλα λαλίστατες Ιερές Μητροπόλεις. Το κείμενο του Υπουργείου, το γνωρίζουμε από το τέλος Δεκεμβρίου, έφυγε και ο Γενάρης, και εμείς συνεχίζουμε να είμαστε στον κόσμο μας! Ευτυχώς που υπάρχει επίσημη αντίδραση και λόγος από 5 - 6 Μητροπόλεις και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους. Τι άλλο περιμένουν οι Άγιοι Αρχιερείς μας; π.Παΐσιος Σουλτανικάς, Αρναία Χαλκιδικής.

Unknown είπε...

Εξηγήστε κ.Υπουργέ για ποιο λόγο η κοινότητα LGBDQ σας συγχαίρει με δημόσια ανακοίνωσή της, επειδή υλοποιήσατε την απαίτησή τους να μπουν οι Έμφυλες Ταυτότητες στα σχολεία!!!

Ανώνυμος είπε...

To θράσος των κυβερνώντων έχει υπερβεί κάθε όριο!
Αλλά και η αδράνεια και η αφωνία των ποιμένων πλην ολίγων επαινετέων εξαιρέσεων!
Οι γονείς οφείλουμε να υπογράψουμε τη γνωστή δήλωση αρνήσεως και να αντισταθούμε!
Έχουμε πόλεμο με τους ολετήρες του Έθνους και κρημνιστές και ισοπεδωτές των πάντων!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Έχω να παρατηρήσω το εξής.
Διαβάζοντας την εγκύκλιο διαπιστώνουμε ότι δεν μνημονεύει τα ΠΔ 126/2016 και 1566/1985 βάσει των οποίων λειτουργούν τα σχολεία,καθορίζονται τα υποχρεωτικά μαθήματα,η ύλη κ.λ.π.των γυμνασίων.Αυτό σημαίνει ότι σχετική εγκύκλιος για την θεματική εβδομάδα δεν είναι σύννομη και έννομη, ασφού εισάγει μαθήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα και ιδιαίτερα τα θέματα σχετικά με τις ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.Οπότε μια προσφυγή στα δικαστήρια από σχετικούς με την εκπαίδευση φορείς θα έλυνε το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

"Είναι απορίας άξιο το γιατί σιωπούν, οι κατά τα άλλα λαλίστατες Ιερές Μητροπόλεις. Το κείμενο του Υπουργείου, το γνωρίζουμε από το τέλος Δεκεμβρίου, έφυγε και ο Γενάρης, και εμείς συνεχίζουμε να είμαστε στον κόσμο μας! Ευτυχώς που υπάρχει επίσημη αντίδραση και λόγος από 5 - 6 Μητροπόλεις και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους. Τι άλλο περιμένουν οι Άγιοι Αρχιερείς μας; π.Παΐσιος Σουλτανικάς, Αρναία Χαλκιδικής."......
Πες τε πάτερ, αυτό φωνάζουμε, στέλνουμε e-mail αλλά..άκρα του τάφου σιωπή. ΓΙΑΤΙ;;;;;;;
Τώρα που είναι καιρός ομολογίας, αφήνουν τους εκπ/κους , τους γονεις και τα παιδιά χωρίς συμπαράσταση και ισχυρή φωνή να τους στηρίξει. Πρέπει οι γονείς να μάθουν ότι υπάρχει δήλωση απαλλαγής των παιδιών , να τη συμπληρώσουν και χωρίς καθυστέρηση να την υποβάλλουν στα σχολεία.Η ιεραρχία να πάρει θέσει και όχι να σφυράει κλέφτικα.

Ανώνυμος είπε...

Η δήλωση απαλλαγής δεν λύνει το πρόβλημα γιατί θα υπάρξει πρόβλημα δικαιολόγησης απουσιών.Επιμένω.Η λύση είναι η δικαστική προσβολή της εγκυκλίου ως μη σύννομη και έννομη.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα ήταν το ιδανικό να γίνει, αλλά ποιος νομίζετε ότι θα το έκανε; Η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων των εκπ/κών θα το υλοποιήσει μια χαρά(λέγοντας ότι θα το υποβαθμίσουν).
Όσο για τις απουσίες, όταν υπάρχει α)πρωτοκολλημένη δήλωση απαλλαγής β)απάντηση από το διευθυντή ότι τη δέχεται (δεν μπορεί να κάνει αλλιώς), και γ) παρουσία του παιδιού στο χώρο του σχολείου αλλά όχι στην αίθουσα που υλοποιείται ο κατάπτυστος "άξονας γ'΄", δεν θα μπουν απουσίες.Αν άμεσα καταθέσουν οι γονείς τις δηλώσεις, εκ των πραγμάτων θα καταστεί δύσκολο να υλοποιηθεί.

Ανώνυμος είπε...

" ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΘ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είπε...
Εξηγήστε κ.Υπουργέ για ποιο λόγο η κοινότητα LGBDQ σας συγχαίρει με δημόσια ανακοίνωσή της, επειδή υλοποιήσατε την απαίτησή τους να μπουν οι Έμφυλες Ταυτότητες στα σχολεία!!!

30 Ιανουαρίου 2017 - 10:50 μ.μ."

Και επίσης να μάθουν οι γονείς τι σημαίνουν τα αρχικά LGBDQ για να καταλάβουν τι ακριβώς ζητάει το υπουργείο να αποδεχτούν τα παιδιά και να το υιοθετήσουν σαν στάση ζωής.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com