8 Νοε 2016

Σύναξη των αρχιστρατήγων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων (8 Νοεμβρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη σύναξη των αρχιστρατήγων Μιχαήλ, Γαβριήλ  και Ραφαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων.

Πανηγυρίζει ο Καθεδρικός Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Μητροπόλεως Κυρηνείας, η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ πλησίον της κοινότητας Αναλυόντα και το Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο, στη Λευκωσία. Πανηγυρίζουν επίσης οι ναοί του Αρχαγγέλλου στα Λατσιά, στο Καϊμακλί και του Τρυπιώτη στη Λευκωσία.
Ο Aρχάγγελος  Μιχαήλ είδε το σατανά να πέφτει από ψηλά και να γκρεμίζεται, όταν νόμισε, από αλαζονεία, ότι μπορεί να ανέβει πιο ψηλά από την παντοδυναμία του Θεού. Τότε, ο Μέγιστος των Αγγέλων Μιχαήλ κάλεσε όλες τις ουράνιες δυνάμεις να παραμείνουν σταθερές στο θέλημα του Θεού και να υμνολογήσουν τον Θεό, λέγοντας το «στώμεν καλώς! στώμεν μετά φόβου!».
Οι πιστοί ενθυμούμενοι αυτή την ιερή στάση των εννέα Αγγελικών Ταγμάτων, τα οποία σταθεροποιήθηκαν στο καλό, και υπηρετούν με συνέπεια τη φιλανθρωπία του Θεού για χάρη του ανθρώπου, τελούν πανηγυρική σύναξη των Αγγέλων.  
Η Αγία Γραφή αναφέρει σε πολλά σημεία την επικοινωνία των ανθρώπων με τους αγγέλους και ιδιαίτερα με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Συγκεκριμένα, ο αρχάγγελος Μιχαήλ εμφανίσθηκε στον Αβραάμ και έσωσε  τον Ισαάκ, τον οποίο ήταν έτοιμος να θυσιάσει.  Επίσης εμφανίστηκε στον Λώτ για να τον σώσει όταν ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει τα Γόμορα.
Επιπλέον, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μεταξύ άλλων θαυμαστών γεγονότων, οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από τη δουλεία της Αιγύπτου στη γη της επαγγελίας. 
Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ  ανήγγειλε, ως γνωστό,  στην Παρθένο Μαρία, το χαρμόσυνο μήνυμα του γεγονότος της γέννησης του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.
 Και σε άλλα σημεία της Αγίας Γραφής, συναντούμε τους αγγέλους να διαβιβάζουν  στους ευσεβείς  ανθρώπους το θέλημα του Θεού, που αποβλέπει πάντα στην προστασία και στη λύτρωσή μας.
Οι χριστιανοί, έχοντας συνείδηση ότι όπου επισκιάσει η χάρις των αγγέλων του Θεού φυγαδεύεται η εκτροπή του διαβόλου, ζητούν διακαώς στις προσευχές τους να έχουν Άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγό στη ζωή τους, και φύλακα Άγγελο των ψυχών και σωμάτων τους.
Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Εκκλησία Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com