26 Οκτ 2016

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Θέλουν πλουραλιστικό γνωσιολογικό μάθημα Θρησκευτικών, μόνο όμως για τα Ορθόδοξα παιδιά

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει... 2016»: Εκ βαθέων με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε ελεύθερη συζήτηση με τον Ηλία Λιαμή, Μουσικό - Θεολόγο, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016.

2 σχόλια:

Αντικοικουμενιστής είπε...

Πολύ ωραία λόγια! Διατί Σεβασμιότατε δεν συνεννοείστε σεις οι ιεράρχαι δια να προσφύγετε ομού και συνταταγμένως εις την δικαιοσύνην, εις εκείνας τας περιοχάς εις τας οποίας υφίστανται σχολικαί μονάδες ανήκουσας εις τας κοινότητας των εν Ελλάδι παπικών, εβραίων ή και μουσουλμάνων, διαμαρτυρόμενοι δια την άνισον και ρατσιστικήν αντιμετώπισιν των Ορθοδόξων Μαθητών, έναντι των άλλων ομολογιών και θρησκειών; Υπάρχουν "δυνάμεις" οίας σας σταματούν; Αν ναι, διατί δεν τις κατονομάζετε; Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ καταντησαμε δια του οικουμενισμού και μαλιστα δια της συνοδου Κολυμβαριου με βουλα, από ορθοδοξοι στην πανθρησκεια του πλουραλισμου ,συνεπεια τουτου είναι και τα ορθοδοξα παιδια να καταντησουν από μαλακων ονυχων δια του πλουραλιστικου μαθηματος των θρησκευτικών στην πανθρησκεια , που εισηγαγε ο οικουμενικος πατριάρχης Βαρθολομσαιος,εναντιον του οποιου πρεπει να λειφθουν μετρα και να καταδικαστει για την πανθρησκεια του οικουμενισμού, για επελθει η θεραπεια του λαου μικρων και μεγαλων.
Οσο δεν πολεμειται η αιτια της αρωστειας, η αρωστεια στη ριζα της δεν επιφερει την ιασι καμια θεραπεια.
Το ιδιο και με τα της πιστεως,αν δεν καταδικαστει η παναιρεσι του οικουμενισμού θα ππεριπιπτουμε συνεχως από πλανι σε πλανι.
Ενός κακου επερχομενου ακολουθουν μυρια κακα.
Το χειροτερο παντων η αποστασια από την πιστι , προπαντων όταν αφινιαζει ο κληρος από την πιστι.
Ας καθαρισοθμε το εσωθεν του ποτυριου τον οικουμενισμο, και είναι όλα καθαρα, όταν καθαριζουμε το εξωθεν, τα της παιδειας, η ακαθαρσια παραμενει εντος και μωλυνει τα παντα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com